Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

НЕплатени до Пловдив ?
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
НЕплатени до Пловдив ?
здравейте колеги , иска ми се да направа един риболовен излед и понеже до сега съм ходил почти основно на платени язовири , ви моля да кажете къде около Пловдив може да наредя "биячите" 
нека да изключим Пясъчник-тай е ощавен от мрежарите

нека да изключим Пясъчник-тай е ощавен от мрежарите
ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
-
- сериозен играч
Re: НЕплатени до Пловдив ?
Никога не подценявай Пясъчник
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
-
- ще става разбирач
по тая тема се е изписало много, нека да не задълбаваме пак в неяjordanmarkov написа:Никога не подценявай Пясъчник
Баластриери - Оризари,Ръжево Конаре,Песнопой,Горна Махала и Звъничево.Марица и каналите около нея.Близки свободни язовири - Пясъчник,Домлян и Въча,но за последния е рано още си мисля.
TICA FAN
-
- ще става разбирач
SONY - колега може ли да ми кажеш повече инфо за тея два язовира.SONY написа:Горна Махала и Звъничево
как да стигна до тях, има ли особености за риболова там.
-
- сериозен играч
Вчера бях на Пясъчник!Само маломерна каракуда!Носят се митове и легенди за този язовир-риба има,но в последно време с който и да съм говорил казва само каракуда!Това е!
По-точно това са баластриери,не язовири.На Горна Махала се лови с обикновен билет а на Звъничево мисля,че ще ти трябва допълнителен.И двете са села в близост до Пловдив - погледни ги в някоя от електронните карти.Държат разнообразна риба,като се започне лин,каракуда,бабушка,костур,шаран,щука и др.Общо взето приятни места за риболов на леко и на тапа за щука.
TICA FAN
Е,малко по-далече,ама и Кричим,Антонивановци и Батак не са за подценяване.Има и едно място преди Лъки вляво,там дето зимата се удави един рибар.Наслука.
-
- научил се да хвърля
Хм, интересно. Не знаех, че "Батак" и "Звъничево" са до гр. Пловдив.
Иначе определено за риболов на водоема до с. Звъничево( известен като Звъничевския гьол, сред "малобройното" пазарджишко риболовно братство), ще ти е необходим риболовен билет от местното Пазарджишко ЛРД "Сокол". Във въпросният водоем има доста трофейни риби предимно амур (извадени са не една и две риби с тегло 20+,в това число имам данни за един амур с тегло 30+, което само по себе си не е шега работа) шаран, сом, костур и щука. На скоро същият беше зарибен с шаран и амур, като поради тази причина се охранява освен от представители на ЛРД "Сокол"-Пазарджик, от група ентусиасти, - млади момчета от Пазарджик, които събраха средства по между си ей тъй, на ползу роду и с тях купиха зарибителен материал. Същите момчета следят и за това дали във водоема има мрежи, комбайни и всякакви "умнотии" на бракониерската пасмина, а така също и указват съдействие при проверка за наличие на риболовни билети на риболовците. Ако ти трябва още за водоема, може да го посетиш и сам да натрупаш впечатления.
За да не развалям темата, така като е написана, цитирам "НЕплатени до Пловдив" и да не занимавам аудиторията с излишни подробности, драсни на лична, в случай, че имаш конкретни въпроси.
Успех и късмет на всички!!!

За да не развалям темата, така като е написана, цитирам "НЕплатени до Пловдив" и да не занимавам аудиторията с излишни подробности, драсни на лична, в случай, че имаш конкретни въпроси.
Успех и късмет на всички!!!
Много интересно наистина.Ако Пясъчник е до Пловдив - то и Звъничево е до Пловдив.Колегата нямаше предвит "до Пловдив" ,като река Марица,която минава през града.Ако 30-40 км. са далеч за един риболовен излет,то вероятно Доспат е на края на света,а яз.Искър не е до София.
Що се отнася за Звъничевския водоем,браво на момчетата,поели инициативата за зарибяване.Видя се и от репортажа на beis.Повече такива акции трябва.Поздрави.

TICA FAN
-
- вече хвърля и на тежко
А за дупките (баластиерите) до Горна махала някои ходил ли е скоро има ли инфо ? 

Зарових се аз в тази тема да гледам че сме решили да направим и тази неделя риболов но...като гледам няма прясна информация...
Ще се радвам ако някой колега може да каже къде около Пловдив може да се отиде на НЕ платен риболов и какво евентуално може да се хване
Аз като информация мога да кажа следното:
Скоро бяхме на язовира в Правище никаква риба даже не щя и да клъвне един път пробвахме на каква ли не стръв и не иска... От един колега там който се гласеше да си ходи разбрахме че той е с улов 2 малки каракуди а предния ден имало човек с лодка който е седял 3 дена и за тези 3 дена е хванал 2 костура и една каракуда слаба работа...
Там за риболов май не става но мястото е хубаво за пикник и ей така по между другото да ти седи хвърлена въдицата в водата
Та на кратко ще се радвам някой да даде информация къде ще е добре да се иде за риба
Ще се радвам ако някой колега може да каже къде около Пловдив може да се отиде на НЕ платен риболов и какво евентуално може да се хване
Аз като информация мога да кажа следното:
Скоро бяхме на язовира в Правище никаква риба даже не щя и да клъвне един път пробвахме на каква ли не стръв и не иска... От един колега там който се гласеше да си ходи разбрахме че той е с улов 2 малки каракуди а предния ден имало човек с лодка който е седял 3 дена и за тези 3 дена е хванал 2 костура и една каракуда слаба работа...
Там за риболов май не става но мястото е хубаво за пикник и ей така по между другото да ти седи хвърлена въдицата в водата

Та на кратко ще се радвам някой да даде информация къде ще е добре да се иде за риба