Маркера като шамандура

Модератор: sapuna

FaLLeN69
новобранец
новобранец

Маркера като шамандура

Мнение от FaLLeN69 »

Ако оставя маркера като шамандура където ще захранвам и ако дойде риба на петното възможно ли е като я хвана да се оплете в маркера, или да се плаши от самия маркер и да е причина да не идват на самото петно
Рибеца
новобранец
новобранец

Re: Маркера като шамандура

Мнение от Рибеца »

Зависи каква риба ще ловиш, ако е риба която е борбена може да се оплете.И е напълно възможно да се уплаши зависи от шамандурата-големина,цвят,материал от който е направена, Дай малко подрбности
FaLLeN69
новобранец
новобранец

Мнение от FaLLeN69 »

Става въпрос за шарани от 2кг нагоре ще ловя на косъм Не е шамандура а маркер черен на цвят с червена глава.Другия вариант които ми хрумна е да хвърля маркера да захраня край него след това да вкарам куката и преди да изкарам маркера запомням ориентир и клипсвам влакното и след удар го вкарвам и презахранвам и пак си го вадя.
Рибеца
новобранец
новобранец

Мнение от Рибеца »

Най-добрия вариант е да си направиш ориентир на отсрещния бряг или по отражението върху реката на някое дърво а ако ще ловиш на голяма дистанция маркера ще ти помогне доста в ориентирането но все си мисля че ако се отклониш с около метър,два от петното не е проблем
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Рибеца написа:Най-добрия вариант е да си направиш ориентир на отсрещния бряг или по отражението върху реката на някое дърво а ако ще ловиш на голяма дистанция маркера ще ти помогне доста в ориентирането но все си мисля че ако се отклониш с около метър,два от петното не е проблем
Точно.
Освен това, маркера се позиционира леко встрани на петното като ориентир.
При по-голяма дълбочина на водоема няма как да плаши рибата.
Рибеца
новобранец
новобранец

Мнение от Рибеца »

Не съм шаранджия но логиката ме доведе до тази мисъл :)
Аватар
jorjinio
новобранец
новобранец

Мнение от jorjinio »

Много правилно си се ориентирал.
Особено при риболов с фидер никак не е лошо да се ползва маркера като шамандура въпреки клипнатото влакно.
Тогава може да се дохранва и с прашка.
Същото важи и когато се лови на мач.
Хубаво е да се хвърля и захранва няколко метра в ляво или в дясно от маркера но на същата линия а не съвсем до него за да се избегнат уплитанията а ако това все пак се случи не е страшно.
Изваждаш рибата заедно с маркера.
До сега не съм забелязал маркера да плаши рибата.( ако е плитичко може би ще я плаши)
Привърженик съм на тезата за концентрираното захранване т.е петно метър на метър или по-голямо
в зависимост от случая и дистанцията.
Определено това дава резултат.
Пробвай и ексрериментирай и сам се убеди кое и как е най-добре.
Успех !
Докато се усмихнеш и се озабиш.......!
FaLLeN69
новобранец
новобранец

Мнение от FaLLeN69 »

какво означава плитко 1-1.50 или 2-3м и аз това имах предвит на около 5 м ляво/дясно от маркера та въпроса ми е да вадя ли маркера след като съм захранил или там да си го оставя
Рибеца
новобранец
новобранец

Мнение от Рибеца »

Ами прецени си сам за ваденето на маркера според мен от 3 метра на горе си е вече достатъчно дълбоко
preslav_boi4ev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от preslav_boi4ev »

рибата няма да се уплаши от маркера ти бъди сигурен.Аз ловя и на по плитко някога с шамандура и проблем няма
FaLLeN69
новобранец
новобранец

Мнение от FaLLeN69 »

не знам просто нашата риба е доста съмнителна и наплашена особено едрите батковци
s.garnoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s.garnoev »

Винаги съществува опасност рибата да се заплете около маркера.Не е лошо след приключване на риболова да се извадят и тежестите на маркерите или шамандурите.Миналата година на "Пясъчник" извадихме три бордюра с въжета, използвани за тежест на шамандурата.Добре че имаше лодка ,иначе чао на монтажите.
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

FaLLeN69 написа:не знам просто нашата риба е доста съмнителна и наплашена особено едрите батковци
След захранването клипсваш маркера и го вадиш , при повторно хвърляне на въдицата вече ще имаш дистанцията ,остава само да си избереш ориентир на отстрещния бряг !
Аватар
jorjinio
новобранец
новобранец

Мнение от jorjinio »

Когато се хване дистанция ,влакното се клипва на клипса,ОБАЧЕ ако се храни с прашка или от ръка или с кобра концентрираното захранване отива по-дяволите. Няма начин петното да се уцелва на око въпреки ориентира от другата страна.
За това за мен специално е по добре маркера да стои във водата при захранването а след това може да се потопи на дъното до следващото захранване.Така се избягва всякакво уплитане.
И не бъркайте маркера с шамандура.
Нямат нищо общо.
Аватар
jorjinio
новобранец
новобранец

Мнение от jorjinio »

Ако някой не знае какво е маркер и как се ползва да прочете или да гледа някой друг клип:
Не е срамно да не се знае,никой не се е родил научен.

https://www.youtube.com/watch?v=SYlo3aJdOIU" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.carpbg.com/tehnika/%D1%83%D0 ... %BD%D0%BD/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”