Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Дунав-всичко за и по реката
80% от царевицата с която храня е варена...това само за протокола.io6kata написа:колко време я киснеш ?
Кисна я цял сезон, но е готова , когато и падне пяната т.е. завърши ферментацията- около ч седмици. Ако и сложиш малко захар и продухваш след първата седмица, за двасетина дни е готова.
Бирата не я харесвам нещо, бързи тръгва, ама не завършва както трябва. ...явно днешната бира е натъпкана яко с консерванти...може би с жива ще стане не съм пробвал.
Сурватката е нещо, което ти препоръчвам да пробваш. Другото е старо краве масло!
Наслука момчета!
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
И аз главно я варя , ама ще ти пробвам рецептата със захарта утре ще я бутилирам
Между другото взех лидкора където ти бях споменал и стана доста красиво

- Прикачени файлове
-
- 20140611_200136.jpg (75.24 KiB) Преглеждано 2130 пъти
Изглежда добре, но за кво ти е лидкор на Дунав ?io6kata написа:И аз главно я варя , ама ще ти пробвам рецептата със захарта утре ще я бутилирамМежду другото взех лидкора където ти бях споменал и стана доста красиво

Ъъъъ........за мидите примерноSteve G написа: Изглежда добре, но за кво ти е лидкор на Дунав ?

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- SBANKOV
- ще става разбирач
Също перфектни резултати като смарад дава хлебната мая с малко сол и захар, както и комбинацията от слънчогледово олио и оцет а и бързичко ферментира по този начин.raev написа:80% от царевицата с която храня е варена...това само за протокола.io6kata написа:колко време я киснеш ?
Кисна я цял сезон, но е готова , когато и падне пяната т.е. завърши ферментацията- около ч седмици. Ако и сложиш малко захар и продухваш след първата седмица, за двасетина дни е готова.
Бирата не я харесвам нещо, бързи тръгва, ама не завършва както трябва. ...явно днешната бира е натъпкана яко с консерванти...може би с жива ще стане не съм пробвал.
Сурватката е нещо, което ти препоръчвам да пробваш. Другото е старо краве масло!
Наслука момчета!
Също така ако сложиш малко жито в царевицата подобрява процеса на ферментация.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Има много по - добри и / по-евтини / абразивни шокове за миди, отколкото нещо си с оловна сърцевина.pampasa написа:Ъъъъ........за мидите примерноSteve G написа: Изглежда добре, но за кво ти е лидкор на Дунав ?
На лидкора му е едно кафенцето, а за течение и вирнати пръчки - съвсем друго.

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Взех го само за проба в течение , а и при релефа на мястото където ловя няма значение дали е вирната пръчката
А лидер който да издуржа на миди все още няма , направи си един тест на опънат лидер и го тръкни с остър нож да видим дали ще издържи , докато лидкора оплетката дори да е много наранена пак може да изкара риба дори и на 2 кончета да се крепи 

- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Все си мисля , че това е главната целio6kata написа: Между другото взех лидкора където ти бях споменал и стана доста красиво

Ако ти върши работа ок.
Когато има течение, пръчката си е нагоре, а лидкора ляга долу заради оловото /поне ще се опитва / ?
Какъвто и да е лидкора не може да се сравни на протъркване с един сомски лидер - понеже казваш за тестове, рязал ли си с остър нож сомски лидер ?
Но ако ти върши работа няма какво да пробваш и променяш, разбира се .
Когато има течение, пръчката си е нагоре, а лидкора ляга долу заради оловото /поне ще се опитва / ?
Какъвто и да е лидкора не може да се сравни на протъркване с един сомски лидер - понеже казваш за тестове, рязал ли си с остър нож сомски лидер ?
Но ако ти върши работа няма какво да пробваш и променяш, разбира се .

- danchomecho
- новобранец
Здр.колеги,да е ходил някой по реката около Горни Цибър,да даде прясно инфо,как е нивото на водата има ли някакъв риболов.
-
- разбира нещата
Най-после дойде и моят ред да открия сезона на реката. Всичко това продължи ден и половина + УЖАСНО МНОГО КОМАРИ... ОЩЕ ИМАМ ПОДУТИНИ 
Ето малко материал:
Тук-там се вижда по някой кръвопиец

Ето го и вертолета, който уж "пръска" за комари... Прелетя над нас около 4-5 пъти, но без абсолютно никакъв ефект
Тези гадини те правят на решето.

Биричка като има - всичко е 6+

Ето го и него - 3кг

Наслука, Колеги и Колежки

Ето малко материал:
Тук-там се вижда по някой кръвопиец

Ето го и вертолета, който уж "пръска" за комари... Прелетя над нас около 4-5 пъти, но без абсолютно никакъв ефект

Биричка като има - всичко е 6+

Ето го и него - 3кг

Наслука, Колеги и Колежки

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Дали са пръскали от село Остров до Оряхово?
-
- научил се да хвърля
браво колега,хубаво рибе това е някой остров предполагам
-
- разбира нещата
Така е колега. Удари на косъм с царевицаpreslav_boi4ev написа:браво колега,хубаво рибе това е някой остров предполагам

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Браво, момче! Бях се притеснил да не се откажеш от риболов с тия банкетиShankulov написа:Така е колега. Удари на косъм с царевицаpreslav_boi4ev написа:браво колега,хубаво рибе това е някой остров предполагам