Спининг или тролинг?

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Бате, аз съм виждал да спускат от 5 до 30 м от щипката, обаче не мога да коментирам какъв е резултата. :roll:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Май не сте ме разбрали какво имах в предвид,като казах че защипването и пускането,когато се подготвяш да ловиш е доста затормозяващо.Ставаш от стола,закачаш линията за щипката,Пускаш Даунрингера на определена дълбочина,след или преди да си го пуснал развивеш влакно на колкото метра искаш да е зад тежеста и става едно мазало.Друго е да си стоиш на стола и да си навиеш влакното,да откачиш рибата и да си заметнеш отново без да се клатушкаш из лодката като някой луд да наместваш и нагласяш Даунрингери и тям подобни.И най важното нещо което ще кажа против това приспособление,е това че нивото на нито един водоем не е едно и също навсякъде и ще се налага постоянно да се следи на сонар и да се коригира от ролката на Даунрингера гюлето/тежеста/ да е винаги на два метра над дъното,което е почти невъзможно.Не мислите ли че тази джаджа е предназначена за много дълбоки водоеми и не е много-много за използуване по нашите гьолчета.Но нищо,приятелю Годзила,пробвай се на пролет,виж дали ще си доволен от придобивката и тогава ще говорим.Когато вземе да ти стържи през десет минути тежеста на ДаунРингера по дъното,и се налага да скачаш като луд да нагласяш дълбочината,като във същото време ще трябва и да управляваш защото не винаги ще си със човек до тебе и ти се откачва воблера между временно след опиранията по дъното,да се сетиш за мен,за това което сега ти пиша,но да неме псуваш :lol: :lol: :lol: и така.Истината е че има колеги които ги пробваха тези машинки,но от 100 лодки във водоемите на които съм бил,нито една не е ползувала такова нещо,или ако е имало то те са биле една или две лодки, ползували са го временно за проба и са го махнали веднага.Нищо,пробвай го и ти да ти мине мерака.Успех и дано сте ме разбрали правилно.Върши работа,но не е за нашите водоеми или трябва да влачиш вечно на най дълбокото и това е.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Кроки може и да е прав,че работата с даунригер е малко връткава, но всичко е въпрос на навици.Както бях писал в една друга тема има и електрически които се свързват в система с фишфендар и можеш да си задаваш ти параметрите, :arrow: :arrow: :arrow:

Изображение

задаваш опция на колко метра от дъното да ти се движи воблера и останалото е работа на техниката.Фишфендера си казва дълбочината и даунригера си се вдига или спуска според дълбочината и релефа.Нещата са си много профи :lol:

Изображение

Изображение

Ето и адреса :arrow:
http://www.cannondownriggers.com/products/index.asp
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Това за аматьори като мене е идеално,но не се ли оплита рибата във влакното с тежеста,или си има чалъм.Питам защото може и на тоз модел риболов да премина някога.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Предполагам , че винаги можеш набързо да обереш отпуснатото въже до гюлето преди да докараш рибата до лодката.

Илиика, аз вече минах на такъв риболов, писна ми да мъкна чували с царевица :lol: :lol: :lol:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

http://www.filstar.com/bulgaria/store/9/62/

Ето тук има такива джиджавки :D
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Намираш някой който работи в Кремиковци да ти донесе има гюлета по4-5кг,за тях се заварява планка 12/30см.и даунрингера ти е готов.След месец ще пусна снимки и самата му направа,сега чакам материалите.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

snegk написа:Това за аматьори като мене е идеално,но не се ли оплита рибата във влакното с тежеста,или си има чалъм.Питам защото може и на тоз модел риболов да премина някога.

При удар на риба, кордата се изплъзва и откача от щипката.От там на татък си в контакт само с рибата. :wink: :lol:

Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Благодаря.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Krokibg написа:Друго е да си стоиш на стола и да си навиеш влакното,да откачиш рибата и да си заметнеш отново без да се клатушкаш из лодката като някой луд да наместваш и нагласяш Даунрингери и тям подобни.
Всяко нещо си има + и - :roll:
Иначе какво - хвърляш някъде зад теб....с лека газ тръгваш с лодката....пак гледаш сонара, ако се смени дълбочината пак трябва да отреагираш, ако си с потъващ воблер...горе-долу си е все тая, май. :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Ivak написа:http://www.filstar.com/bulgaria/store/9/62/

Ето тук има такива джиджавки :D

Разминаването в цените няма да коментирам! :wink: :lol:

Изображение

Изображение
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Същата работа ще върши и половината от стъклопластова пръчка и една яка макара със 1мм. влакно тежеста със стабилизатора не е по тежка от 5-6 кг.Това излиза не повече от 50 лв.Тея цени там са за луди хора :shock: .Ще почна да ги произвеждам серийно и Филстар ще фалират. :wink:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Поборников написа:Ще почна да ги произвеждам серийно и Филстар ще фалират. :wink:
:lol: Що не каза по-рано, преди да си купя моя. :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
milen_bg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от milen_bg »

цените не са това -

един даунригеер е към 300 лв
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

milen_bg написа:цените не са това -

един даунригеер е към 300 лв
Щом казваш значи е така! :lol: :lol: :lol: Не искам да влизам в безмислени спорове.Междувпрочем има и такива по около 200лв.

А за тези които искат да знаят малко повече за даунригерите и моделите могат да отидат на този адрес :arrow:

http://www.cannondownriggers.com/products/index.asp
цените си ги сверете в :arrow: Google
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”