Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Спининг или тролинг?
Модератор: sapuna
- barutchiata ©
- Администратор
- krokibg
- учете се от него
Май не сте ме разбрали какво имах в предвид,като казах че защипването и пускането,когато се подготвяш да ловиш е доста затормозяващо.Ставаш от стола,закачаш линията за щипката,Пускаш Даунрингера на определена дълбочина,след или преди да си го пуснал развивеш влакно на колкото метра искаш да е зад тежеста и става едно мазало.Друго е да си стоиш на стола и да си навиеш влакното,да откачиш рибата и да си заметнеш отново без да се клатушкаш из лодката като някой луд да наместваш и нагласяш Даунрингери и тям подобни.И най важното нещо което ще кажа против това приспособление,е това че нивото на нито един водоем не е едно и също навсякъде и ще се налага постоянно да се следи на сонар и да се коригира от ролката на Даунрингера гюлето/тежеста/ да е винаги на два метра над дъното,което е почти невъзможно.Не мислите ли че тази джаджа е предназначена за много дълбоки водоеми и не е много-много за използуване по нашите гьолчета.Но нищо,приятелю Годзила,пробвай се на пролет,виж дали ще си доволен от придобивката и тогава ще говорим.Когато вземе да ти стържи през десет минути тежеста на ДаунРингера по дъното,и се налага да скачаш като луд да нагласяш дълбочината,като във същото време ще трябва и да управляваш защото не винаги ще си със човек до тебе и ти се откачва воблера между временно след опиранията по дъното,да се сетиш за мен,за това което сега ти пиша,но да неме псуваш
и така.Истината е че има колеги които ги пробваха тези машинки,но от 100 лодки във водоемите на които съм бил,нито една не е ползувала такова нещо,или ако е имало то те са биле една или две лодки, ползували са го временно за проба и са го махнали веднага.Нищо,пробвай го и ти да ти мине мерака.Успех и дано сте ме разбрали правилно.Върши работа,но не е за нашите водоеми или трябва да влачиш вечно на най дълбокото и това е.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- barutchiata ©
- Администратор
Кроки може и да е прав,че работата с даунригер е малко връткава, но всичко е въпрос на навици.Както бях писал в една друга тема има и електрически които се свързват в система с фишфендар и можеш да си задаваш ти параметрите,

задаваш опция на колко метра от дъното да ти се движи воблера и останалото е работа на техниката.Фишфендера си казва дълбочината и даунригера си се вдига или спуска според дълбочината и релефа.Нещата са си много профи

Ето и адреса
http://www.cannondownriggers.com/products/index.asp

задаваш опция на колко метра от дъното да ти се движи воблера и останалото е работа на техниката.Фишфендера си казва дълбочината и даунригера си се вдига или спуска според дълбочината и релефа.Нещата са си много профи

Ето и адреса

-
- кандидат преподавател
- barutchiata ©
- Администратор
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Всяко нещо си има + и -Krokibg написа:Друго е да си стоиш на стола и да си навиеш влакното,да откачиш рибата и да си заметнеш отново без да се клатушкаш из лодката като някой луд да наместваш и нагласяш Даунрингери и тям подобни.

Иначе какво - хвърляш някъде зад теб....с лека газ тръгваш с лодката....пак гледаш сонара, ако се смени дълбочината пак трябва да отреагираш, ако си с потъващ воблер...горе-долу си е все тая, май.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- barutchiata ©
- Администратор
-
- кандидат преподавател
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- barutchiata ©
- Администратор
Щом казваш значи е така!milen_bg написа:цените не са това -
един даунригеер е към 300 лв

А за тези които искат да знаят малко повече за даунригерите и моделите могат да отидат на този адрес

цените си ги сверете в