Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как да си поправя макарата
Модератор: emo vasilev
Как да си поправя макарата
Здравейте.
Макарата ми е подобна на тази от снимката, пластмасова е. На снимката съм отбелязал къде се е счупила и това пречи на въртенето. Днес закачих една доста едра щука и макарата изпука и с 300 зора извадих щуката... Дайте някой съвет за ремонт.
Макарата ми е подобна на тази от снимката, пластмасова е. На снимката съм отбелязал къде се е счупила и това пречи на въртенето. Днес закачих една доста едра щука и макарата изпука и с 300 зора извадих щуката... Дайте някой съвет за ремонт.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Re: Как да си поправя макарата
Трябва да я снимаш,така не става ясно кое точно е счупеното и дали подлежи на ремонт. В повечето градове има майстори свързани с местните рибарски магазини,все някой ще може да помогне.
Така като гледам се е счупил рога на ротора, от страната на бигела. Там е най-голямото натоварване на ротора и ще е мисия невъзможна да го направиш по-здраво от колкото е било ново. Ако това е от евтините китайски макари, моя опит с техните играчки (детски) показва, че умишлено ги правят слаби на ключови места, детето играе 1-2 дни, играчката се чупи и купуваш нова (ако баща му не е сръчен в ръцете и знае някои номера
)
Ако все пак решиш да опиташ ремонт и ротора е от пластмаса, пробвай с Кинеконлит и сода. Почистваш със спирт контактната повърхност и зачистваш със шкурка поне 2 мм около ръба на счупването. Намазваш обилно контактната повърхност с лепило, притискаш силно и поръсваш със сода бикарбонат лепилото което излезе от ръба. Продължаваш с напластяването около ръба, като слагаш лепило, ръсиш със сода, чакаш 10-на минути и пак. Като се втвърди, може да се оформя стс шкурка. И така докато се получи широк здрав шев. Ползва се след 24 ч.

Ако все пак решиш да опиташ ремонт и ротора е от пластмаса, пробвай с Кинеконлит и сода. Почистваш със спирт контактната повърхност и зачистваш със шкурка поне 2 мм около ръба на счупването. Намазваш обилно контактната повърхност с лепило, притискаш силно и поръсваш със сода бикарбонат лепилото което излезе от ръба. Продължаваш с напластяването около ръба, като слагаш лепило, ръсиш със сода, чакаш 10-на минути и пак. Като се втвърди, може да се оформя стс шкурка. И така докато се получи широк здрав шев. Ползва се след 24 ч.
-
- новобранец
Ако ще лепиш,по-добре с течен метал.
вече я залепих с течен метал и то якоsvetlio7878 написа:Ако ще лепиш,по-добре с течен метал.