Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Има ли значение дължината на пръчката
Модератор: sapuna
Има ли значение дължината на пръчката
Здравейте, искам да обсъдим с имащите опит, дали има според вас значение дължината на тоягата за шаранджийски риболов спрямо височината на риболовеца при далечно замятане. По точно има ли значение разстоянието от макародържача до края на въдицата.
Аз примерно съм с пръчки 3.90 и съм висок 1.72, честно да си кажа се чувствам някак си некомфортно при замятане не зная при вас как е, а обичам да хвърлям от ръка по рпинцип но с 3.9 лявата ръка отива някъде под мишницата а не пред гърдите, което ми пречи да спра въдицата в точния момент и не може да се получи камшичния удар който трябва- Много използвана сила но неголяма дистанция... Мисля че тази тема ще помогне на начинаещите да си подберат правилните пръчки които да им паснат според височината, пък и на мен
.
Аз примерно съм с пръчки 3.90 и съм висок 1.72, честно да си кажа се чувствам някак си некомфортно при замятане не зная при вас как е, а обичам да хвърлям от ръка по рпинцип но с 3.9 лявата ръка отива някъде под мишницата а не пред гърдите, което ми пречи да спра въдицата в точния момент и не може да се получи камшичния удар който трябва- Много използвана сила но неголяма дистанция... Мисля че тази тема ще помогне на начинаещите да си подберат правилните пръчки които да им паснат според височината, пък и на мен

- hshopov
- разбира нещата
Re: Има ли значение дължината на пръчката
Същата височина на тялото и тоягите...проблем нямам,доволен съм от 3.9м. сопи!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Възможно е и аз да греша..... колко мяташ като дистанция?
-
- разбира нещата
Има значение дължината на дръжката (от началото на пръчката до макародържача ) а дължината на пръчката се разбира (като удобство и комфорт ) от самия човек , ако не се чувстваш удобно с тази дължина(3,90 ) похвърляй малко с 3,60 и ще разбереш какво искаш .
- hshopov
- разбира нещата
Не грешиш...просто на теб не са ти удобниyavor81 написа:Възможно е и аз да греша..... колко мяташ като дистанция?

- antivik
- кандидат преподавател
Що па требе да се зори човек...? Я си маам до къде мога и до къдет стигне/да не обяснявам, че почти винаги маам направо, а оловото фърка някъде по-в дясно
/, па кога ми трябва голяма дистанция в действие влиза лодката и веслото. 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- hshopov
- разбира нещата
antivik написа:Що па требе да се зори човек...? Я си маам до къде мога и до къдет стигне/да не обяснявам, че почти винаги маам направо, а оловото фърка някъде по-в дясно![]()

- antivik
- кандидат преподавател
Ние па сме основна групичка от трима човека и всеки си има лодка /па аз даже и 2/hshopov написа:antivik написа:Що па требе да се зори човек...? Я си маам до къде мога и до къдет стигне/да не обяснявам, че почти винаги маам направо, а оловото фърка някъде по-в дясно![]()
![]()
![]()
лично аз нямам лодка приятелю!

Е нали идеята е спортен риболов, и аз имам лодка с дистанционно ама гледам да не я ползвам.... така много лесно стават работите.
- antivik
- кандидат преподавател
Че си е спорт си е спорт и кат ръгнеш гребането па си е спорт, но аз не съм си поставил зацел да поставям рекорди на замятане, а и много често ми се е случвало да гоня дистанция,а рибата да ми се окаже на върха на сопата, дет са вика.yavor81 написа:Е нали идеята е спортен риболов, и аз имам лодка с дистанционно ама гледам да не я ползвам.... така много лесно стават работите.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако нямаше значение нямаше да има различни дължини 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Камшичният мах е съвсем друга техника на кастинг за съвсем други сопи!При карповите не само ,че не трябва ,а е и противопоказен!yavor81 написа:... а обичам да хвърлям от ръка по рпинцип но с 3.9 лявата ръка отива някъде под мишницата а не пред гърдите, което ми пречи да спра въдицата в точния момент и не може да се получи камшичния удар който трябва...
И да ,дължината има значение!Не е фрапиращо ,но си го има било то под формата на различен строй ,разпределение и диаметър на водачите ,дължина на ръкохватката ,съобразена в съосие макара ,дебелина на влакно и т.н. и т.н. Това са комплекс от фактори ,които за всеки един от нас са индивидуални!Съобразявайки се с тях трупаме личен опит и на негова база преценяваме с кой такъм работим оптимално!Так че ,за един пръчката за дистанция е къса и твърда ,за друг мека и дълга ,а за мен дълга и твърда!
- hshopov
- разбира нещата
над глава му е майката,демек!
Значи е правилно, сухи тестове на поляната тая седмица
3.9- 115метра
3.6- 125 метра
Значи все пак има някакво значение........май са ми къси ръчичките.
И двете пръчки с върхови акции и еднакви олова.
3.9- 115метра
3.6- 125 метра
Значи все пак има някакво значение........май са ми къси ръчичките.
И двете пръчки с върхови акции и еднакви олова.
-
- разбира нещата
Като гледам 3,60 са ти по-удобни май