Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- hiper tunkvan
- новобранец
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Не съм експерт но мисля че нивото да е високо или ниско няма значение на активността, важно е да се задържи определено време стабилно.
Единствено може би да си смени местообитанието.
Единствено може би да си смени местообитанието.
- preparatos
- вече хвърля и на тежко
Вчера им скъсах шортите на мрените.....
......Още имат хайвер.....

-
- разбира нещата
От доста години,не бях виждал тубифекс в Марица.Ясен показател,че водата е чиста.Което е добре.Но многообразието от живи организми,кара рибите да бъдат капризни към предложените им лакомства на куките.
И като добавим и другите фактори,като честа промяна на нивото,атмосферно налягане,предпазливост и т.н, прави риболова изключително труден.
В събота,нивото падна с 30 см при идеална вертикала
И като добавим и другите фактори,като честа промяна на нивото,атмосферно налягане,предпазливост и т.н, прави риболова изключително труден.
В събота,нивото падна с 30 см при идеална вертикала
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
- Don4o_62
- учете се от него
Аз два пьти но бяха без хаиверpreparatos написа:Вчера им скъсах шортите на мрените...........Още имат хайвер.....
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Колеги, има ли смисъл въобще да пробвам на спининг (воблер, блесничка) по Марица-района 6-ти км. или надолу, или по-добре да си ловя на старата изпитана плувка? Наслука на всички! 

-
- ще става разбирач
аз в неделя ходих покрай Кимера със спининг ... нямаше и едно барване ... водата май е доооста повече от рибата ми се струва на мен
и след тия дъждове яко мътилка ще да бъде 

късмет работа . .
-
- разбира нещата
Колега,зависи какво гониш.Но по-големите шансове клонят към изкуствените примамки.to4eh написа:Колеги, има ли смисъл въобще да пробвам на спининг (воблер, блесничка) по Марица-района 6-ти км. или надолу, или по-добре да си ловя на старата изпитана плувка? Наслука на всички!
Аз съм предимно на плувка и дъно за сом.Но по мои наблюдения,колегите спинингисти имат повече улов.Но какво да се прави-инато магаре съм си,не ме влече спининга.

Успех от сърце!

"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Определено гоня хищник, практикувам всички видове риболов но спининга ми е най-голямата слабост
Малко ме притеснява само дали постоянните валежи и вдигането на нивото на водата няма да имат някакъв негативен ефект в-ху поведението на рибата...

- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Колеги само да попитам как ловите мряната в момента и на каква стръв.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
to4eh написа:Колеги, има ли смисъл въобще да пробвам на спининг (воблер, блесничка) по Марица-района 6-ти км. или надолу, или по-добре да си ловя на старата изпитана плувка? Наслука на всички!
Днеска се пуснах със спининга капо

- Don4o_62
- учете се от него
На тежко без плувка от долу под оловото къс повод на бялvobler4o написа:Колеги само да попитам как ловите мряната в момента и на каква стръв.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- preparatos
- вече хвърля и на тежко
Аз, на леко, на ручейник.....

Колеги, вчера и днес, обиколих почти целия район на 6-ти км, и нищо. Нямаше удар даже. На спининг - воблер и блесна.
-
- ще става разбирач
Днес разходих фидера в раьона на 9-ката. Духаше кофти вятър, който пречеше много. Реката има доста вода и течението е бързо. Постоях много малко, нямаше и час... заваля и се заоблачи доста, а с карбона в ръка шега не бива. Все пак хванах едно маломерно кефалче, а имах и последващи плахи кълванета, но... другия път повече.

ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама