Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Вчера гледах един височък дето си биеше гърба по главната сякаш гони комари по навик.Да не си бил ти 

Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
Някой да има представа какво е нивото на Дунава при Мартен? Дали може да се слезне на доло под помпената станция?
на топлата нещо обажда ли се
и ако да на какво?>??
и ако да на какво?>??
V4era xodix na loma pod Pisanskiq most za 4ql den ni6to .I kam 18.30 xoppp edin malak 6aro kam 400gr koito razbirase pusnax da prodalji da raste
-
- новобранец
Чудя се къде да отида да пробвам. Чувам на Звънарци било добре излизали шарани и добри каракуди. Някой би ли споделил по подробно. И ако може също така за рибарниците на Писанец да кажете по едно мнение. Благодаря предварително 

prqsno ne savsem no poznavam ediniq 4ovek tam imam ot nego info vsi4ko e izvadeno samo taranki kato bilet avtobusen is celiq giolmurade написа:някой с прясно инфо за чифлика????
- трапера
- сериозен играч
Преди много време...
и някои и други причини доклада е със доста голямо закъснение
Но по-добре късно, отколкото никога.
Цар Калоян
Дъжд, дъжд и пак дъжд. За следващия ден прогнозата беше-"..преди обяд валежите ще спрат.."

Застанах на тая беседка, защото навсякъде беше мокро и кално

Бял, торен, царевица и те тая манджа

Рибата играеше и весело скачаше над водата. Стъкнах два фидера и ги запокитих на рибешкия дансинг. Започна се едно голямо чакане. След цели два часа, забодох шаранче-уставно за долната джука, стръв-грозд бели. Сложих си поляризираните очила и ми се изясни защо не лапат рибите! Все едно, че някой нарочно рови тинята и вдига облаци мътилка. Тая боза плюс малката дълбочина правеха риболова някак си.......
Както и да е. Гепих още две рибета-на бял и на торен. Пробвах различни монтажи. Класиката си е класика-нанизана инлайн пружина.
Ето останалите документи
Повод и кука

Класиката в жанра

Обща снимка за спомен

......................................................................................
Няколко дена след това...
Текето
В десет свърших при зъболекаря. В единадесет бях замъкнал жената да се пече. Половин час по-късно двете гьостерици бяха във водата-бял,торен и останалата от Царя захранка. Нищо интересно по това време на деня- една баба и също толкова таранки
Изненадата дойде точно в 13,25ч. На грозд бели, закачена /прошита/ отвъншната страна на долната челюст.

................................................................................................
Това беше от мен. Догодина пак

Поради някои проблеми, с липса на достатъчно компютри за всеки в къщитрапера написа:Във всеки случай ще дам отчет със снимки, където и да отида!

Но по-добре късно, отколкото никога.
Цар Калоян
Дъжд, дъжд и пак дъжд. За следващия ден прогнозата беше-"..преди обяд валежите ще спрат.."

Застанах на тая беседка, защото навсякъде беше мокро и кално

Бял, торен, царевица и те тая манджа

Рибата играеше и весело скачаше над водата. Стъкнах два фидера и ги запокитих на рибешкия дансинг. Започна се едно голямо чакане. След цели два часа, забодох шаранче-уставно за долната джука, стръв-грозд бели. Сложих си поляризираните очила и ми се изясни защо не лапат рибите! Все едно, че някой нарочно рови тинята и вдига облаци мътилка. Тая боза плюс малката дълбочина правеха риболова някак си.......

Както и да е. Гепих още две рибета-на бял и на торен. Пробвах различни монтажи. Класиката си е класика-нанизана инлайн пружина.
Ето останалите документи

Повод и кука

Класиката в жанра

Обща снимка за спомен

......................................................................................
Няколко дена след това...
Текето
В десет свърших при зъболекаря. В единадесет бях замъкнал жената да се пече. Половин час по-късно двете гьостерици бяха във водата-бял,торен и останалата от Царя захранка. Нищо интересно по това време на деня- една баба и също толкова таранки

Изненадата дойде точно в 13,25ч. На грозд бели, закачена /прошита/ отвъншната страна на долната челюст.

................................................................................................
Това беше от мен. Догодина пак

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Колеги, във вестника пише че са пуснали 1000 рибока на текето. Някой знае ли какви са условията сега там? С билет ли е или е платено? Не съм ходил от години на текето и не съм се интересувал въобще от това място... сега нещо ми се приходи
... Благодаря за инфото предварително 

Трапер - на "Царя" и аз заставам на "Беседката"
Днеска се разходих семейно до Текето беше пълна манифестация. Чудно ми е имаше сигурно 300 човека, никой не пише и една дума. Обходих малкото езеро, видях в една кофа една таранка и една платика, двете калибър около 150гр... Попчета колкото кутре на бял, и дребни таранки 15см. (предполагам зарибителен материал).
ИАРА обикаляха и демонстрираха присъствие, дори гледаха таранките да не са под нормата и караха колегите да ги връщат - БРАВО ЗА КОЕТО!
Тва е, не стоях много около 30мин. Ако има някой, който е ходил да сподели какво е дало.

Днеска се разходих семейно до Текето беше пълна манифестация. Чудно ми е имаше сигурно 300 човека, никой не пише и една дума. Обходих малкото езеро, видях в една кофа една таранка и една платика, двете калибър около 150гр... Попчета колкото кутре на бял, и дребни таранки 15см. (предполагам зарибителен материал).
ИАРА обикаляха и демонстрираха присъствие, дори гледаха таранките да не са под нормата и караха колегите да ги връщат - БРАВО ЗА КОЕТО!
Тва е, не стоях много около 30мин. Ако има някой, който е ходил да сподели какво е дало.
-
- вече хвърля и на тежко
Днес ходих на ктм-ти на буната,в 5 сутринта застъпих,изпокъсах всичкото олово и куки.в 10 часа дойде една лодка и взе да вади 50 сеттина метра мрежа която беше преградила буната.събрах и тръгнах псувайки.
Вчера като се пооправи времето риших ,че днес трябва да отида за риба. Речено сторено
Тази сутрин скачам на велосипеда и газ към кошарна в 8 бях там
Ето го и водоема
Разпънахме циганията
За стръв използвах торен и монтаж на коосъм с царевица на една от въдиците,лових и на пружина захранка за шаран и таранка на куките слагах торен но в повечето случаи едната кука ме домързяваше да я заредя.
Резултата беше 21 една таранки и около 5 които скачаха във водата щом ги освободим
Ето ги и красавиците
Тази сутрин скачам на велосипеда и газ към кошарна в 8 бях там
Ето го и водоема
Разпънахме циганията
За стръв използвах торен и монтаж на коосъм с царевица на една от въдиците,лових и на пружина захранка за шаран и таранка на куките слагах торен но в повечето случаи едната кука ме домързяваше да я заредя.
Резултата беше 21 една таранки и около 5 които скачаха във водата щом ги освободим
Ето ги и красавиците
Съжелявам че нямя снимки неможах да ги кача
РЕКАТА днеска е с УНИКАЛЕН ЦВЯТ.
1/2 кафяв и 1/2 зелен......
1/2 кафяв и 1/2 зелен......
- Прикачени файлове
-
- d.jpg (49.98 KiB) Преглеждано 1244 пъти
Явно ще се лови в региона на зеленото