чифте линове - малък майстор

Модератори: bobopeli, sapuna

kikobg
новобранец
новобранец

чифте линове - малък майстор

Мнение от kikobg »

Колеги днес - 20.06.2014г. посетих гьоловете на Кочериново!
Пристигнах около 09.00 часа - времето беше много ветровито и с лек ръмеж на дъжд!
На моето място се беше настанила компания от 4 - ма дупничани/видели ме миналия ден ,че избих бабите и решили да ги ликвидират окончателно!!!/.Поздравих се с колегите и докато закусвах още топлия бюрек установих ,че са уловили единствено 10-на бабушки с размер за стръв.
Поради факта,че духаше страшно се наложи да преджапам 50-на метра до едно що-годе свястно място в близост.Под брулещия вятър до 12 часа се отчетох единствено с 7-8 малки каракудки и 4 костурчета.В последствие дойде един мой приятел - Борката с 10-годишния си син ,а дупничаните под напора на вятъра изоставиха барикадата на мястото ми и се оттеглиха в посока към дома!
Настанихме се двамата с Борката на ,,лобното''място на бабушките и като ги почнахме ,гол след гол.Малкия ловеше от време на време с въдицата на татко ,докато не реших да му дам моята въдица ,с която бях ловил преди това каракудките/аз останах с директната 6-ца/.Като е мераклия...нека лови,казах на татко му. Джуниър заметна въдицата дори без да я презареди - на едната кука имаше два раздърпани бели червея,умрели преди час,а на другия - парченце торен ,едва покриващо половината кука!Замятането беше класическо - на около 2 метра от брега ,върху водораслите и водната леща , като плувката остана да лежи върху водораслите!Аз и татко му си замълчахме-няма как да не уважим старанието и желанието на малкия!
Не минаха и 5 минути обаче ,когато малкия се развика - тате,тате хванах две рибки!
Каква беше изненадата ни ,когато видяхме ,че малкия гордо влачи към брега два/чифте/ линове по около 300 - 400 грама всеки.
Предполагам ,че линовете са събирали по повърхността коричките хляб ,разхвърляни за захранка от гордите защитници на барикадите и така са се запознали и с неговите куки!
Разбира се ,двамата с баща му единодушно го признахме за риболовец номер 1 и доволни се прибрахме у дома!!!
Аватар
stridata
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: чифте линове - малък майстор

Мнение от stridata »

Тва ако го беше снимал щеше да стане актуално и по английските форуми :lol:
Да е жив и здрав малкия!
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!
Изображение
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

Късмета на начинаещия! :lol: :D
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Екстра, браво.
LONG LIVE ROCK AND ROLL
s.garnoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s.garnoev »

Малък , но научен.Да продължава все така.Доста хора не са виждали линове,а той два наведнъж.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Много добре, но трябваше и една две снимки да щракнете.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”