Язовир Йовковци

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Re: Язовир Йовковци

Мнение от maranzika »

Нещо ми се струваш засегнат колега.Дано не е щото фризера ти е празен.
Пиша от моя ник,а не от на брат ми...Така че ако имаш да казваш нещо конкретно давай..
Рибата която пада има шанс да оживее .Поне 20% от нея.Но с тия вили,колове,срекмета,куки на въжета и т.н. шанса и е НУЛЕВ....Дано ви е вкусен толстолопа..Аз съм на скумриика.. :lol:
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

djingiz написа:maranzika по-полека обиждайте и двамата от един град сме и се знаем кои
е браконер кой не е особено брата на maranzika.
нищо лично но рибите са повече умрели от колкото да са живи.
по добре да ги вземат хората от колкото да се разплуят.
друг е въпроса,че някой вземат по 30;40;50;100 риби по 10;20;30;40кг.
и правят търговия с тях.
"Колега" ако ме видиш да ям друга риба освен пържена цаца на заведение с бира ела ме заплюй, или ако ме видиш да мъкна повече от допустимата норма риба. Така че всичко друго може да съм но бракониер не съм.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

По време на потопа бяхме с групата на язовира:700-800 метра преди моста в дясно,риба почти не хванахме но,му пийнахме стабилно,яко карти и почивка. За изпроводяк почистих 3 места на добросъвестни колеги..........и занесох 5 чувала с боклук в Елена ама си изкарахме идеално с изключение на бурята но,другия път повече.
Изображение
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Нека запазваме добрия тон :idea: ,но наистина това с "риболова" под стената е подсъдно(мое мнение) :!:
А иначе в понеделник след обяда си направихме чудесен излет !
В понеделник нямахме служебни ангажименти и шефа каза към 9.30 сутринта " Отбой ,отиваме да си почиваме ,или отивай за риба" ,та не чаках много да ме подканят ,и след бърза подготовка запраших към дестинация я.Йовковци.Там имах среща с едно приятелче от Русе ,та си направихме по обяд една мини среща на язовира, полята с по 1-2 студени бири и 5-6 студени кюфтета подбрани от хладилника в къщи. :lol:
Намерихме едно сенчесто местенце,удобно за пиене на бира ,но не и за риболов ,ама колегата метна една тапичка на часовниче и зачака за някой заблуден костурлия.Той не закъсня и след 2 минути от хвърлянето се закачи костурче около 20см.,следващия се хвана няма и минута след първия,но нещата спряха до там :think:
Аз изпих бирата и реших да сменя тактиката и вида риба ,но освен две хубави бабушки и 3 футболни отбора слъчаци + дребни червеноперки ,нищо друго :smt102 Иначе сред природата там и бирата е по вкусна :D :drinkers:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Скрит уж под чадъра,но се опърлих като коледно прасе :doh: :D

Изображение
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
vankata8101
новобранец
новобранец

Мнение от vankata8101 »

Петък и събота нях на язовира на с.Раевци,много червенопер на плувка на жито пт време на време чо едър и 4 супер костура на рибка ма тапата коятп беше за щука.На дъно няма бутване ама то дъното е цялото в трева
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Браво колега..И аз дръпнах вчера 4 костура рано сутринта на воблер,ама само двата по 400гр. Другите по-дребни..
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

Как е пътя за язовира през Дебелец- Плаково- Среди колиби и т.тн и как е през Килифарево - Плаково - С. Колиби?
Има ли някакви поражения от потопа? Защото ме съмнява, че както и там бяха секли яко дървета е били картинка за чудо и приказ.
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

Никой ли не е ходил на язовира след потопа, че да каже как е пътя?
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Пътя е супер.
Иначе щети има много,ама из нивите и къщите на хората.Пътя е както си беше..
ivailu1992
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivailu1992 »

Здравейте!Не съм ходил на язовида до сега и искам да попитам някой може ли да ми даде скорошно инфо за рибите, които се хващат и местата съответно където има някакъв риболов .Също ме интересува дали може да се преспива на язовира с палатка, и дали е разрешен нощният риболов.Благодаря предварително !

П.П. Язовирът не е платен , нали ?
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Имаш ЛС.
tado
новобранец
новобранец

Мнение от tado »

Здравейте, бихте ли споделили инфо за ситуацията към момента на язовира, както е помолил колегата ivailu1992.
Имам намерение да посетя това прекрасно място средата на месец Август. Предварително Благодаря, колеги :)
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Това го бях пратил като ЛС:
Здравей,
Има доста забранени участъци за риболов.Но в разрешените зони можеш да си опънеш палатка .По принцип нощният риболов е забранен,но всеки си лови и не съм чувал на някой да са му направили проблем заради въдиците през нощта.
В момента язовира е доста пълен и риболова е слаб.Лови се основно червеноперка и каракуда.Също така може да търсиш през деня на рибка костур и щука,а през нощта на тапа на рибка да търсиш сом и бяла риба.Червеноперката и каракудата основно на сладка царевица от консерва на плувка.
Ориентирайте се първо къде мислите да ходите точно,защото местата са много ,но събота и неделя всичко е пълно.Също така повечето подходи към язовира са черни пътища и при един дъжд няма излизане с лека кола.Изключение е Вълчевският ръкав,който има чакълест път по цялото протежение от севернатата му страна.
Поздрави.Илиян
Аватар
Kiril Dinov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Kiril Dinov »

Колеги, някой знае ли по пътя за язовира (за трухчевата къща) от дясно има един гьол - има ли риболов на него и дали е разрешен?
zargan_86
новобранец
новобранец

Мнение от zargan_86 »

Язовира е пълна трагедия в момента. Рибата не кълве нито на бял, торен, царевица или спининг.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”