Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир Йовковци
Модератор: sapuna
- maranzika
- сериозен играч
Re: Язовир Йовковци
Нещо ми се струваш засегнат колега.Дано не е щото фризера ти е празен.
Пиша от моя ник,а не от на брат ми...Така че ако имаш да казваш нещо конкретно давай..
Рибата която пада има шанс да оживее .Поне 20% от нея.Но с тия вили,колове,срекмета,куки на въжета и т.н. шанса и е НУЛЕВ....Дано ви е вкусен толстолопа..Аз съм на скумриика..
Пиша от моя ник,а не от на брат ми...Така че ако имаш да казваш нещо конкретно давай..
Рибата която пада има шанс да оживее .Поне 20% от нея.Но с тия вили,колове,срекмета,куки на въжета и т.н. шанса и е НУЛЕВ....Дано ви е вкусен толстолопа..Аз съм на скумриика..

- eroucma
- разбира нещата
"Колега" ако ме видиш да ям друга риба освен пържена цаца на заведение с бира ела ме заплюй, или ако ме видиш да мъкна повече от допустимата норма риба. Така че всичко друго може да съм но бракониер не съм.djingiz написа:maranzika по-полека обиждайте и двамата от един град сме и се знаем кои
е браконер кой не е особено брата на maranzika.
нищо лично но рибите са повече умрели от колкото да са живи.
по добре да ги вземат хората от колкото да се разплуят.
друг е въпроса,че някой вземат по 30;40;50;100 риби по 10;20;30;40кг.
и правят търговия с тях.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
По време на потопа бяхме с групата на язовира:700-800 метра преди моста в дясно,риба почти не хванахме но,му пийнахме стабилно,яко карти и почивка. За изпроводяк почистих 3 места на добросъвестни колеги..........и занесох 5 чувала с боклук в Елена ама си изкарахме идеално с изключение на бурята но,другия път повече.

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Нека запазваме добрия тон
,но наистина това с "риболова" под стената е подсъдно(мое мнение)
А иначе в понеделник след обяда си направихме чудесен излет !
В понеделник нямахме служебни ангажименти и шефа каза към 9.30 сутринта " Отбой ,отиваме да си почиваме ,или отивай за риба" ,та не чаках много да ме подканят ,и след бърза подготовка запраших към дестинация я.Йовковци.Там имах среща с едно приятелче от Русе ,та си направихме по обяд една мини среща на язовира, полята с по 1-2 студени бири и 5-6 студени кюфтета подбрани от хладилника в къщи.
Намерихме едно сенчесто местенце,удобно за пиене на бира ,но не и за риболов ,ама колегата метна една тапичка на часовниче и зачака за някой заблуден костурлия.Той не закъсня и след 2 минути от хвърлянето се закачи костурче около 20см.,следващия се хвана няма и минута след първия,но нещата спряха до там :think:
Аз изпих бирата и реших да сменя тактиката и вида риба ,но освен две хубави бабушки и 3 футболни отбора слъчаци + дребни червеноперки ,нищо друго
Иначе сред природата там и бирата е по вкусна

Скрит уж под чадъра,но се опърлих като коледно прасе :doh:

А иначе в понеделник след обяда си направихме чудесен излет !
В понеделник нямахме служебни ангажименти и шефа каза към 9.30 сутринта " Отбой ,отиваме да си почиваме ,или отивай за риба" ,та не чаках много да ме подканят ,и след бърза подготовка запраших към дестинация я.Йовковци.Там имах среща с едно приятелче от Русе ,та си направихме по обяд една мини среща на язовира, полята с по 1-2 студени бири и 5-6 студени кюфтета подбрани от хладилника в къщи.

Намерихме едно сенчесто местенце,удобно за пиене на бира ,но не и за риболов ,ама колегата метна една тапичка на часовниче и зачака за някой заблуден костурлия.Той не закъсня и след 2 минути от хвърлянето се закачи костурче около 20см.,следващия се хвана няма и минута след първия,но нещата спряха до там :think:
Аз изпих бирата и реших да сменя тактиката и вида риба ,но освен две хубави бабушки и 3 футболни отбора слъчаци + дребни червеноперки ,нищо друго

Скрит уж под чадъра,но се опърлих като коледно прасе :doh:

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- новобранец
Петък и събота нях на язовира на с.Раевци,много червенопер на плувка на жито пт време на време чо едър и 4 супер костура на рибка ма тапата коятп беше за щука.На дъно няма бутване ама то дъното е цялото в трева
- maranzika
- сериозен играч
Браво колега..И аз дръпнах вчера 4 костура рано сутринта на воблер,ама само двата по 400гр. Другите по-дребни..
Как е пътя за язовира през Дебелец- Плаково- Среди колиби и т.тн и как е през Килифарево - Плаково - С. Колиби?
Има ли някакви поражения от потопа? Защото ме съмнява, че както и там бяха секли яко дървета е били картинка за чудо и приказ.
Има ли някакви поражения от потопа? Защото ме съмнява, че както и там бяха секли яко дървета е били картинка за чудо и приказ.
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Никой ли не е ходил на язовира след потопа, че да каже как е пътя?
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
- maranzika
- сериозен играч
Пътя е супер.
Иначе щети има много,ама из нивите и къщите на хората.Пътя е както си беше..
Иначе щети има много,ама из нивите и къщите на хората.Пътя е както си беше..
-
- научил се да хвърля
Здравейте!Не съм ходил на язовида до сега и искам да попитам някой може ли да ми даде скорошно инфо за рибите, които се хващат и местата съответно където има някакъв риболов .Също ме интересува дали може да се преспива на язовира с палатка, и дали е разрешен нощният риболов.Благодаря предварително !
П.П. Язовирът не е платен , нали ?
П.П. Язовирът не е платен , нали ?
- maranzika
- сериозен играч
Имаш ЛС.
Здравейте, бихте ли споделили инфо за ситуацията към момента на язовира, както е помолил колегата ivailu1992.
Имам намерение да посетя това прекрасно място средата на месец Август. Предварително Благодаря, колеги
Имам намерение да посетя това прекрасно място средата на месец Август. Предварително Благодаря, колеги

- maranzika
- сериозен играч
Това го бях пратил като ЛС:
Здравей,
Има доста забранени участъци за риболов.Но в разрешените зони можеш да си опънеш палатка .По принцип нощният риболов е забранен,но всеки си лови и не съм чувал на някой да са му направили проблем заради въдиците през нощта.
В момента язовира е доста пълен и риболова е слаб.Лови се основно червеноперка и каракуда.Също така може да търсиш през деня на рибка костур и щука,а през нощта на тапа на рибка да търсиш сом и бяла риба.Червеноперката и каракудата основно на сладка царевица от консерва на плувка.
Ориентирайте се първо къде мислите да ходите точно,защото местата са много ,но събота и неделя всичко е пълно.Също така повечето подходи към язовира са черни пътища и при един дъжд няма излизане с лека кола.Изключение е Вълчевският ръкав,който има чакълест път по цялото протежение от севернатата му страна.
Поздрави.Илиян
- Kiril Dinov
- новобранец
- Обратна връзка:
Колеги, някой знае ли по пътя за язовира (за трухчевата къща) от дясно има един гьол - има ли риболов на него и дали е разрешен?
Язовира е пълна трагедия в момента. Рибата не кълве нито на бял, торен, царевица или спининг.