Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Здавейти пичуи.Голема,мътна,нема празно.Групата се разпадна и изправен пред алтернативата за платената любов естествено избрах струма на инат.Пак на Бобошево.Спирам на боклука тя с 30см нагоре лети и мътилка здрава.Викам изгорех като лен за вода.Оставих дъртия да ги замера с фидера и тръгнах нагоре към острова на оглед.Оставих багажа вземах тоягата и почнах да подметам тука там щото тя толко мътна че немож се ориентира за дълбочина и как ще се ичтича без проба.Накрая аресах едно местенце и акостирах с циганията.А тя 3кг манджа два хлеба на трохи и половин кило бели.Начи утепах уклея и секви дребни гадове у реката сигурно съм фанал 200 рибета колко пръсто-мренчета,кленчета,морунажи.Много малко имаше средни мрени и морунгели.Гепих и два скобара сабале викам бре колко съм добър,че ги цапим даже и у тая вода ма курец.Въпреки че следобяд водата взе да пада и да бистри/предпоставка за активност на скобите/ от същите нема и следа.Предполагам че бегаха у средата на реката,а там изтичането /пробах/ беше невъзможно.Видех късния следобед да се извадат два скобара на фидер у средата на реката.
Така че реката няма да е невъзможна за риболов още днес,но след два три дни ще е перфектна /на определени места/.
Така че реката няма да е невъзможна за риболов още днес,но след два три дни ще е перфектна /на определени места/.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Браво, браво нали не си капо. Па и инфо даде. Мене тука са ме налегнали любовни драми та от петък не съм спал като хората, имах оферта за риба ама не можах да стан и те така. Ма тая събота и неделя ще се разходя надолу за клендурници. Дават го да не вали, дано че вече ми писна от тия високи и студени води, ама па риба се спаси поне, гаранция догодина ще има повече, лошото е че и хората го отнесоха яко.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Мрената почти си е хвърлила хайвера.Само една беше изтумбена другите едни строини.Направи ми впечатление обаче че и 10см мрени пръскат мляко.А за скобара тенденцията /от как спреха тройките/ е само нагоре и то с бързи темпове.Местен ми каза че веднага след пускането на риболова в района е имало толкова скобари,че дъно не се е виждало.Човека беше около 50 годишен и каза че такова нещо у живот не е виждал на струма. 

Това са радващи новини. Дано все така продължава и да се напълни Струма с риба, та всички да станем скобарджийchokoboy написа:Мрената почти си е хвърлила хайвера.Само една беше изтумбена другите едни строини.Направи ми впечатление обаче че и 10см мрени пръскат мляко.А за скобара тенденцията /от как спреха тройките/ е само нагоре и то с бързи темпове.Местен ми каза че веднага след пускането на риболова в района е имало толкова скобари,че дъно не се е виждало.Човека беше около 50 годишен и каза че такова нещо у живот не е виждал на струма.

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
А сега ще забраняват и двойките !!!!!!!!!!!!!
Tell people there’s an invisible man in the sky who

Ба,па ако засилат контрола,че стане безинтересно по рекатаД.Граховски написа:А сега ще забраняват и двойките !!!!!!!!!!!!!

Това са радващи новини. Дано все така продължава и да се напълни Струма с риба, та всички да станем скобарджий
.[/quote]
Мирка ходене требва,всичко друго е бошлаф.Ходене,ходене,ходене!Риби има достатъчно и сега.Его за вчера всеки вика незнам кво става по реката никой не ходи,ма аз се разходих и натрупах ценен опит нищо че не съм ги избил.Първо /въпреки че не съм бил на това място отпреди корекцията /повече от година// успях да се ориентирам правилно и да застана на най-доброто място /според мене/ за риболов на плувка при конкретните условия в района.Второ стартирах с 3гр. плувка,но понеже имах смачкани червей без индикация минах на 2гр./понеже па като не са едри скобите понекога пипат доста плахо само побутват/ което впоследствие отчитам като грешка щото почнах да къцам дребосък.И трето се разходих и опознах района и за другия път имам набелязани неколко позиции между който мога да избирам в зависимост от водата.А ако бех отишъл на платен другия път или щех да гледам като тръба докато другите ловят или щях да съм там по конкретна информация,което значително намалява удоволствието от успеха!Та така с всяко следващо ходене /особено на различни и непознати места/ почваш да гледаш реката с други очи.Очи който повечето колеги нямат.У лова е сходно за мен върха е да ги знам къде са при различните сезони и атмосферни условия,не непрменно да изтребим всичко що мърда.Да знам къде да отида и ръчна във всеки един момент,ма некси от вкъщи или от офиса не става!Треа си малко манящина!Малко позните да ти викат че си странен.

Мирка ходене требва,всичко друго е бошлаф.Ходене,ходене,ходене!Риби има достатъчно и сега.Его за вчера всеки вика незнам кво става по реката никой не ходи,ма аз се разходих и натрупах ценен опит нищо че не съм ги избил.Първо /въпреки че не съм бил на това място отпреди корекцията /повече от година// успях да се ориентирам правилно и да застана на най-доброто място /според мене/ за риболов на плувка при конкретните условия в района.Второ стартирах с 3гр. плувка,но понеже имах смачкани червей без индикация минах на 2гр./понеже па като не са едри скобите понекога пипат доста плахо само побутват/ което впоследствие отчитам като грешка щото почнах да къцам дребосък.И трето се разходих и опознах района и за другия път имам набелязани неколко позиции между който мога да избирам в зависимост от водата.А ако бех отишъл на платен другия път или щех да гледам като тръба докато другите ловят или щях да съм там по конкретна информация,което значително намалява удоволствието от успеха!Та така с всяко следващо ходене /особено на различни и непознати места/ почваш да гледаш реката с други очи.Очи който повечето колеги нямат.У лова е сходно за мен върха е да ги знам къде са при различните сезони и атмосферни условия,не непрменно да изтребим всичко що мърда.Да знам къде да отида и ръчна във всеки един момент,ма некси от вкъщи или от офиса не става!Треа си малко манящина!Малко позните да ти викат че си странен.

Абсолютно си прав. Стига да има време за риболов. Това горе го написах майтап да става, но е много важно и рибата да я има. Без нея каквито и майстори да сме
.

Марти го нема това не е на добре.... 

Побарал ги е на някое място и сега няма време да пишеchokoboy написа:Марти го нема това не е на добре....

-
- фен клуб-скобар
Мъжаги не съм ходил никъде-запалила ми се в главата с ангажименти-след малко обаче тръгвам-каква ще да е реката! Ще пиша вечерта! Чух се с колегата Чоко той ви е дал подробно инфо кал беше преди 2 дни! Вчера реката беше кафенишкава все още-връщах се от път и я погледнах при Коняво! Мой авер е бил на щека само дребно! Днес отивам!Камон:D Тегаво ще е със сигурност-отивам скептично настроен
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Ай наслука. На мен най-добрите риболови са ми, когато съм скептик. Като тръгна с голЕмата кошница единствено по-голям ми е срама после.DJONI RINGO написа:Мъжаги не съм ходил никъде-запалила ми се в главата с ангажименти-след малко обаче тръгвам-каква ще да е реката! Ще пиша вечерта! Чух се с колегата Чоко той ви е дал подробно инфо кал беше преди 2 дни! Вчера реката беше кафенишкава все още-връщах се от път и я погледнах при Коняво! Мой авер е бил на щека само дребно! Днес отивам!Камон:D Тегаво ще е със сигурност-отивам скептично настроен
Добре дошъл на Марти! До 3-4 дена може би реката ще даде шанс??DJONI RINGO написа:Мъжаги не съм ходил никъде.....
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Добре дошъл на Марти! До 3-4 дена може би реката ще даде шанс??[/quote]
Четвъртък и събота ще вали по кюстендилско и то доста мамицата му.Вече изтръпнах,у неделя съм па там, па квото сабя покаже вече нарендах 5 хлеба на трохи ще стъкмя още 2-3 до тогава и напред!!!
Четвъртък и събота ще вали по кюстендилско и то доста мамицата му.Вече изтръпнах,у неделя съм па там, па квото сабя покаже вече нарендах 5 хлеба на трохи ще стъкмя още 2-3 до тогава и напред!!!

- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Специално по кюстендилския участък от реката си ходят, някои дори редовно. Понеже никой не пише във форума, не значи че не ходят. В неделя около Невестино имаше доста рибари, лично видях над 30, при това не съм обикалял много. Тази година все още не съм ходил за риба по реката и минах пътьом да огледам.chokoboy написа:Его за вчера всеки вика незнам кво става по реката никой не ходи
Реката си е сравнително голяма за сезона, но не беше мътна при с. Търновлаг:

На Невестино беше по-мътна, но там предполагам се мъти от водата, която се влива от рудник "Катрище":

[youtube1]<object width="853" height="480"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/PhkhiIZdW_Q?hl=bg_BG& ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/PhkhiIZdW_Q?hl=bg_BG&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="853" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]