ВЪШКИте нападат !!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
vashka33
новобранец
новобранец

ВЪШКИте нападат !!!

Мнение от vashka33 »

ВАРНА Е ПЪЛНА С ВЪШКИ.
Много хора ще кажат „Ние тук сме рибари, това не ни интересува”. Обаче повечето са и родители. И все някой требва да даде гласност на тоя ОГРОМЕН проблем. А ще пиша от новорегистриран потребител, защото вече имах проблем с гласността, Повечето хора си мислят че това на тях не може да им се случи. Така си мислех и аз до преди 4 месеца. И вече 4 месеца трепем въшки. Вече „ВИПРИН”а го купувам не от квартала, щото през седмица отиват по 2-3 опаковки.
Сагата започна преди 4 месеца, когато ми звъннаха по телефона от училище, че дъщеря ми има въшки. Проверявали ги, на 25% от децата намерили гниди, на 2 видели и гадините. Казах си „Е, кво толкова, мажем с нещо и готово”. Минах през аптеката, купих една опаковка „Виприн” лосион, взех дъщерята, прибрахме се в къщи и седнах да чета упътването. Нанася се в косата, разресва се с гребена, престоява 30 мин. и се измива със шампоан. Впоследствие се оказа че тая процедура не върши никаква работа. Въшките като усетят лосиона (мирише ужасно и да не ти попада в очите), и се изсипват по дрехите, ако не са скочили, ги сваляш с ресането, и си оживяват. Тъй като бях покрил раменете с бял чаршаф, ги видях и ги събрах в едно пликче. Малките са толкова дребни, че трудно се забелязват дори и с лупа (която е задължителен уред при борбата с тая гад). Та тез събраните си живяха в пликчето 2 дни и чак като им капнах 2 капки от препарата, измряха. После пробвахме и „Виприн” шампоан (има и други марки), мирише приятно и върши същата работа. Та правилната процедура:
Лосион : нанася се до намокряне на косата, покрива се с найлонова торбичка косата (така че въшките да не могат да избягат), след 25-30 мин, се измира с шампоан и се разресва с гребена.
Шампоан : косата се навлажнява, нанася се по малко шампоан с разтриване докато се разпени, докато се покрие цялата коса със пяна, покрива се с найлонова торбичка, и след 30 мин. се измива със щампоан.
Според мен шампоана е за предпочитане, не мирише и в пяната гадините по-трудно могат да се измъкнат.

И така 4 месеца, с променлив успех. Обаче през 3 седмици намираме нещо. Все някое дете ги завъжда. Отначало като намерим в някого и айде всички с чалмите. Ама след 10-тото шише „Виприн” вече решихме че няма смисъл. Все някой ще ги донесе отнякъде. Когато регатата беше във Варна, по опашките жена ми само в клавите на хората гледаше, няма да ви казвам колко пъти се местихме, някой коси бяха бъкани с гниди. Вчера в детския кът докато чакам на бабута една майка не стря да се чеше, оплаква се на приятелката си „Сутринта я мих, пак ме сърби, опада ми боята”.

Хора, купете си една опаковка „?????” щампоан (в тях задължително има и подходящ ситен гребен), осигурете си лупа (задължително), постелете чист бял чаршаф, срешете си косата със ситния гребен и огледайте всяко боклуче паднало на чаршафа С ЛУПАТА. Ако „боклучето” мърда, вземете мерки.

Не чакайте да видите гниди (обикновено те се виждат, на 0.5-1 см. От корена на косъма, бели или кремаси перлички. Ама докато видите гнидите, са минали 10-15 дни, и гадините са се размножили и преминали на следващите глави. От гнидата се излюпва нинфа (която може да се види само с лупа), до 7-10 дни може да снася по 10-на гниди на ден. Уж умирали за 2 дни без кръв – не е вярно, оживяват поне 5 дена без храна, крият се в дрехи и хавлиени кърпи, завивки и одеяла.
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: ВЪШКИте нападат !!!

Мнение от Павел Три »

Газ,брат ,газ от аптеката ,мажеш главата ,покриваш с кърпа ,преспиваш така ,после в банята и те така.Бабина рецепта,но действа.Даже е и на поносима цена .Иначе няма оттърване от тази гад.
Късмет.Всичко е до късмет. :D
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

ГАЗ МАС и ОЦЕТ карашик е рецептата. Едно време редовно бях въшкав. Имаше едно лекарство КУПРОЛ. Сега съм с гола глава и нямам проблем.
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Странно,но някои глави не фащат-дали са отровни?
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

starcho написа:Странно,но някои глави не фащат-дали са отровни?
Може да са много мазни и да се пързалят :lol: :lol: :lol:
vashka33
новобранец
новобранец

Мнение от vashka33 »

orion30 написа:ГАЗ МАС и ОЦЕТ карашик е рецептата. Едно време редовно бях въшкав. Имаше едно лекарство КУПРОЛ. Сега съм с гола глава и нямам проблем.
Дидо, проблема не е в това че не мога да ги убия. Моря ги ефективно, защото съвременните средства ги убиват (като се ползват правилно), и гнидите, и нимфите, и възрастните въшки. ОГРОМНИЯ ПРОБЛЕМ е в това, че родителите и сестрите в детските градини нехаят, и след една седмица пак са дошли у нас отнякъде. И ако някой се усети, мълчи да не си помислят нещо за него хората, а въшките си се размножават на воля в главите на горките деца. А влязат ли в децата, след една седмица са в главите на родителите, след две в главите на бабите и дядовците, в хавлиите (много им е уютно там), в гардеробите и спалното белъо, и отива 1 месец в борба с тях.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”