Каква марка е тази макара !?

Модератор: sapuna

Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Каква марка е тази макара !?

Мнение от Румбата »

Привет колеги ! Въпросната макара я имам от 20 и кусур години и никога не съм знаел каква марка е ! Подари ми я навремето един поляк и това е цялата информация за нея ! Сега реших да пробвам и мухарството / не че се отказвам от спининга / купих си пръчка и макарата прави чудесен баланс ! На нея има щемпел - някакъв пеликан /според мен/ и нищо повече! Та мисълта ми е : 1. Да открием каква марка е - само по емблемата !!! 2.Ще е читава ли или да я давам на сина да си играе с нея !?

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Всяко мнение ще ми е от полза ! Предварително благодаря на всички отзовали се !!!
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
sara2
новобранец
новобранец

Re: Каква марка е тази макара !?

Мнение от sara2 »

Според мен тази макара е руска /бившия Съветски съюз/. Спомням си, че се продаваха по 4,50 лв. и си купувахме такива, които поставяхме на бамбукова пръчка за да не ни глобяват, ако навивахме въдиците на шишета и празни дезодоранти през 80-те години. Викахме им "тракачки". Тогава трудно се намираха пръчки и макари на пазара, без връзки. Спомени, спомени с много риба и рядко "бракота" с мрежи. :lol: :lol: :lol:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Псилютна руска "катушка" от преди 30-40 години, за мухарстване да казват мухарите дъл става, ма мен ако питаш....давай я на детето да си играе, да свиква :wink: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:D Благодаря ви, за отговорите , колеги ! Явно е руска ! Ще пробвам първо с нея , после , ще се ориентирам към нова макара !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”