Питане за монтаж.

Модератор: Paublo_Eskobar

sme6ko
новобранец
новобранец

Питане за монтаж.

Мнение от sme6ko »

Здравейте колеги,на скоро отидох за риба с фидера и почнах да хващам по някоя и друга Платика и Каракуда.След около час тъкмо бях направил хранително петно и нещата се подобриха в моя полза,започнаха да идват разни старци с разни руски тояги и започнаха да недоволстват че вдигам много шум като хвърлям с фидера,от уважение към възраста им ги оставих сухи и си тръгнах.Въпроса ми е при такива ситуации ако ползвам пружина с шлаух против оплитане,и замятам на 10 метра пред мен да ли ще е по безшумно за околните,и въобще кой вид монтаж е подходящ за дни когато е пренаселено и пълно с недоволни.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Питане за монтаж.

Мнение от С.Върбанов »

Няма такъв филм ! Винаги си пляска !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Другият път им кажи, че на реката има много места
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

Е ти да не пляскаш внучка му по задника ? :) Като му пляскаш да лови баира.
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

sme6ko написа:Здравейте колеги,на скоро отидох за риба с фидера
Колега, всеки път цопка , но от цопкане до цопкане има голяма разлика ...

Ако влаканото ти е клипсирано и омекотяваш с китката когато кошничката се приводнява цопкането е в пъти по малко от това кошничката да падне свободно :D

Успех !
sme6ko
новобранец
новобранец

Мнение от sme6ko »

Винаги изпъвам линията преди падане, и шума според мен не е голям но тия пенсии ме ядосват.Пробвах и с по леки хранилки и си е същата работа.Явно си е до човек.Миналата година отидох на един язовир пълен с гъсто населени рибари и на никой не му кълвеше,аз с фидера побърках рибата,на края всички дойдоха при мен и се кефеха на този метод на риболов,разпитваха ме и изучаваха монтажа,станахме приятели за 30 минути.Ная края като върнах във водата дребната риба и шаранчетата ми казаха Е УБАВА РАБОТА за тва ли ги лови.Ще си карам както до сега и дано не хвърля някой във водата,или да напляскам внучка му по дупето.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

sme6ko написа:Винаги изпъвам линията преди падане, и шума според мен не е голям но тия пенсии ме ядосват.Пробвах и с по леки хранилки и си е същата работа.Явно си е до човек.Миналата година отидох на един язовир пълен с гъсто населени рибари и на никой не му кълвеше,аз с фидера побърках рибата,на края всички дойдоха при мен и се кефеха на този метод на риболов,разпитваха ме и изучаваха монтажа,станахме приятели за 30 минути.Ная края като върнах във водата дребната риба и шаранчетата ми казаха Е УБАВА РАБОТА за тва ли ги лови.Ще си карам както до сега и дано не хвърля някой във водата,или да напляскам внучка му по дупето.
Е па колко му е! :lol: :lol: :butthead:
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Бе я не им обръщай внимание, ти да не си отишъл на балет? Ше пляска ами как няма да пляска, седнали да се оплакват, а като минат онея с джетовете мълчат като типигьози... Ай сектир...
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

sme6ko написа:Здравейте колеги,на скоро отидох за риба с фидера и почнах да хващам по някоя и друга Платика и Каракуда.След около час тъкмо бях направил хранително петно и нещата се подобриха в моя полза,започнаха да идват разни старци с разни руски тояги и започнаха да недоволстват че вдигам много шум като хвърлям с фидера,от уважение към възраста им ги оставих сухи и си тръгнах.Въпроса ми е при такива ситуации ако ползвам пружина с шлаух против оплитане,и замятам на 10 метра пред мен да ли ще е по безшумно за околните,и въобще кой вид монтаж е подходящ за дни когато е пренаселено и пълно с недоволни.
Смешко - МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА!!! :lol: :lol: :lol:
tzetzo62
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tzetzo62 »

pacho69 написа:Бе я не им обръщай внимание, ти да не си отишъл на балет? Ше пляска ами как няма да пляска, седнали да се оплакват, а като минат онея с джетовете мълчат като типигьози... Ай сектир...
Съгласен 100%.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Не можеш да угодиш на всичките за туй си карай как си знаеш и гледай да си ти е добре, който не му понася - вода много, бряг дълъг - да си търси място.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Следващия път ги питай дали имат имат билет и че ще се обадиш на горските да дойдат да ги проверят ще видиш как за 10мин брега около тебе ще се разчисти.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
sme6ko
новобранец
новобранец

Мнение от sme6ko »

В Събота ще ги култивирам,ако не вали.
dhd58
новобранец
новобранец

Мнение от dhd58 »

Няма как да стане тихо. Колегата Калин- Стоянов ти е казал точно и кратко тънкостите. Освен, за да им запушиш устата ползвай психологически подход - бутни им по някоя риба под рубриката , че на теб ти е много. Обикновено при правилна тактика с фидера винаги се вади повече от околните и това води до подобни проблеми. Помага. Българинът хем е завистлив, хем си пада по авантата.:)
Обмяна на опит и информация за риболов.
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

sme6ko написа:...замятам на 10 метра пред мен да ли ще е по безшумно....
Честно казано аз бих ги ''изтеглил'' на момента. Но ако държиш да се съобразяваш ти предлагам 2 варианта - в предвид близкото растояние можеш да храниш на ръка през по-голям интервал от време (когато искам да храня дискретно, стрелям с прашката бял, жито, царевица и т.н.) а вместо кошничка да ползваш оловна тежест. Втори вариант е да ловиш на плувка :D . За теб вероятно е компромис, но е по-добре отколкото да си тръгнеш.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”