Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от JIRO »

Благодаря ти колега за споделеното виждане по въпроса!
Сдобих се със съответната пръчка на 230см и първоначалните ми впечатления са много добри(истински екстра фаст) много лека доста по стегната е от авида за който споменаваш но той е фаст по скоро ми се искаше да я сравня с гад чейсъра ,(не можах да намеря теглото им) но нямах такава възможност.
Обещавам да направя репортаж от някой риболов, но по нашия вилает в момента друго освен сафрид няма та утре ще го потърся но с по груба въдица.
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Ей Жиро и теб та излъга Стефан с тия китайски "дракони". Ама той си е сладкодумник и мен ма метна с един филстар който продадох на безценица овреме. Прекарал си се яко авида е далеч по добра. Пък уж отбираш от въдици.
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Първо филстар и драгон нямат общо нищо като клас, второ със Стефан сме израстнали заедно и трето търсих пръчка ех фаст за това си взех такава, а не сент кроа авид.
Нищо лично orion30 Поздрави
bigheaded
новобранец
новобранец

Мнение от bigheaded »

Колеги има ли голяма разлика между следните пръчки:
http://www.voblershop.com/1909/Dragon.Express/ - 2.45м - 4-20гр.
http://www.colmic.bg/rods/6/9182/ 2.4м - 5 -20гр.
или за 100лв. толкова :D
Ще се ползва за воблерчета и блесни 5-10гр.
Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bboy »

На пръв поглед има 30 гр. разлика в теглото в полза на Драгона.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

bboy написа:На пръв поглед има 30 гр. разлика в теглото в полза на Драгона.
Разликата не е никак малка, ако данните са точни де. Експеса си е много читава пръчка и лично бих заложил на нея.
Колмиците също са качествени пръчки, но определено по тежки и не дотам балансирани (евтините модели). Инак са много яки- с една на 5-25 дърпахме един сом, решил да хапне примамка за сулка цял час, доде не скъса влакното..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

bigheaded написа:...
Какви воблерчета по 10 грама и при какви условия (течение, спокойни води). Драгона е хубава пръчка, но ще чувстваш слабост и неувереност ако ползваш > 5см дълбокогазещи кранкове и блесни > Мепс №3 в течение.
bigheaded
новобранец
новобранец

Мнение от bigheaded »

Благодаря ви за отделеното време. Поръчах Dragon-а утре ще я взема.
Ще я ползвам по Дунав за по-лек спиниг /сега съм с въдици 10-30 и 15-45/, а и на Янтра и някоя друга рекичка из Габровско-Севлиевския вилает.
И тъй като не ми е приоритетна, исках да взема нещо бюджетно в диапазона М/ML.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

toshiro написа:
bigheaded написа:...
Какви воблерчета по 10 грама и при какви условия (течение, спокойни води). Драгона е хубава пръчка, но ще чувстваш слабост и неувереност ако ползваш > 5см дълбокогазещи кранкове и блесни > Мепс №3 в течение.

Ииии стига бе, аз в нормално течение със серт ексиид 1-5 не чувствам слабост а ти с драгон 4-20 екстра фаст.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Няма стига. Снимай една проводка на салмо хорнет 5см. с въдица 1-5 в "нормално" (каквото и да значи) течение и аз ще кача снимки с аналогична на Драгона МЛ пръчка на Марица като спадне малко на нормални за ловене места.
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

Теоритично погледното за Колмика има по-малко информация отколкото за Драгона, която е в полза на втората въдица. Има 31гр. разлика в теглото на въдиците и при заявен материал за Драгона IM6, който е един от ниско бюджетните материали. По-голямото тегло и по-ниската цена на Колмика означава, че въдицата е по-нисък клас от Драгона.
Още въднъж искам да подчертая, че това са само теоретични заключения.
Според мен за пръчки от този клас най-добрия начин за избор е да се иде със съответната макара в магазина и да се пипне на живо как се държи пръчката. Друг е въпросът, че тези пръчки, освен в магазините на вноситилите не могат да се видят никъде другаде. 90% от пръчките в магазините (в провинцията) са на цени наполовина на Колмика. Това са такъми, които се внасят на килограм за по 1-2 евро и се продават в Бг на цена 10-20 евро. Единственото нещо което което оскъпява тези такъми е транспорта им.
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

bigheaded написа:Благодаря ви за отделеното време. Поръчах Dragon-а утре ще я взема.
Ще я ползвам по Дунав за по-лек спиниг /сега съм с въдици 10-30 и 15-45/, а и на Янтра и някоя друга рекичка из Габровско-Севлиевския вилает.
И тъй като не ми е приоритетна, исках да взема нещо бюджетно в диапазона М/ML.

Много успехи с новата придобивка НО
Dragon-а ще дойде ненужно тежък,дълъг и мощен за коя да е рекичка в Габровско-Севлиевския вилает.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
bigheaded
новобранец
новобранец

Мнение от bigheaded »

Dragon.Express - 2.45м - 4-20гр. е вече при мен, даже го изведох на два риболова. Под ръка за окомплектовка имах Ryobi Zauber CF 4000 с навито влакно Лазер PE L8 0.216mm. Не се получи най-добрия баланс /два пръста пред дръжката/ и брайда е малко по-дебел, но ще споделя мнението си за пръчката.
Въпреки всичко при риболов на Дунав с воблери и блесни в диапазона 6-12гр. нещата бяха много добре. Добър кастинг и дистанция, бланката поемаше натоварването дори и в бързеите. Пробвах и кастмастери от 11-до 21гр и там всичко беше чудесно. Чуствителността е на много прилично ниво. Риба обаче нямаше :D
На следващия ден реших да видя как се справя със силикони и отидох на близкото езеро. Силикони с глави от 6 до 20 грама ги изхвърляше перфекно и чуствителността ме изненада. Естествено по-добра беше с примамки над 10-12гр. С 5-6 грамовите направих 2 бради и реших да прекратя експериментите и този ден без риба.
Сега е ясно, че трябва да намеря подходяща макара и влакно с по-малко сечение. Мислех си за Shimano Exage 3000SFD и Лазер PE L8 0.171mm. Другият вариант е да не изневерявам на марката и за взема Заубер 3000. Бих се вслушал и във вашите съвети по темата!
Поздрави и наслука!
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Първо честито за въдицата!
И на въпроса, със Заубер 3000 ще се балансира перфектно, понеже имам Драгон Милениум на 245МЛ, който е от същия клас и със Стамина 3000 се получава добър баланс, но си мисля че ще е малко грубичък такъма за това за което ще го ползшаш, особенно плетеняка, за сравнение ползвам същия но 06-0,16мм за доста по силов риболов от лодка.
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Честита пръчка, колега, имам същата и ще споделя накратко малко впечатления.
Пръчката е сравнително фина и в действителност се усеща известна слабост в течение, при използване на по-големи примамки, с по-голямо съпротивление. При изхвърляне на примамки в горната граница също се чувства лека несигурност. Аз лично я използвам предимно в затворени водоеми, в течение се спирам на St. Croix Premier PS70MLF2, с която въпреки обявения по-нисък тест(3.5-14.2) , усещам повече мощ.
За сметка на това, Драгончето е доста чувствително, има отличен кастинг и е приятно да се борави с него.
Относно баланса с макари - Zauber нямам, но имам Excia 3000, която тежи 290гр и в този размер е по-лека от Заубера. Та, въпросната Ексия идва една идея тежка, което не е болка за умиране, но идеалният баланс на този Експрес е с макара около 250-260гр.
Въпреки това, според мен не е добра идея в името на няколко грама надолу, да се взимат по-малки размери макари, с по-малки шпули, особено в по-ниския ценови клас, за който в случая иде реч.
Може би новото Ryobi Slam в размер 3000 или 4000, от което аз лично нямам никакви впечатления, ще залепне за пръчката като мокра тениска за голям бюст :)

Успех в избора !
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”