Избор на фидер?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
forever_2pac
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Избор на фидер?

Мнение от forever_2pac »

Здравейте колеги, реших да си взема фидер. Доста изчетох но решение нямам затова ще дам няколко предложения, моля за помощ, бюджета е ограничен. С него искам да ловя и на река и на язовир, като на река по-рядко. Размера 3.6

http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... TER-FEEDER" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... Matrix-555" onclick="window.open(this.href);return false;

http://akvasport.com/product/6786/kompl ... r-360.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... ALL-FEEDER" onclick="window.open(this.href);return false;

Благодаря предварително.
Аватар
gochev86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Избор на фидер?

Мнение от gochev86 »

Аз от филстар съм много доволен,само макарата според мен трябва да е друга.
If we are what we eat, tomorrow I could be you.
Аватар
larybalky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от larybalky »

Вземи си първо медиум фидер(до 80гр)няма значение какъв.Който ти хареса на усет в раката и външен вид.После като порустваш нещата може и по-твърд може и по- мек.Но не взимай за сега до 120гр шарански е и е твърд.Аз с медиум до 5кг шаран до сега зорове не съм имал.
Мераклия
ivan_72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivan_72 »

Послушай колегата larybalky, полови малко виж дали ще ти хареса този начин на риболов, и после ще мислиш за по качествени
такъми.
ПП. От две години почти не практикувам друг риболов.
Аватар
forever_2pac
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от forever_2pac »

Да, и на мен това ми беше идеята, да пробвам. Единственото ми притеснение там е чакането :D , но надявам се всичко си има стратегия, тъй като за сега съм плувкар.
Аватар
forever_2pac
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от forever_2pac »

Макарата на която съм се спрял е тази
http://www.nasluka-shop.com/makari/pred ... blade-2000" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Ако може и да дам едно мнение :) :
Обиколи 2-3-4-5 магазина и клати колкото се може повече фидери. Има доста модели в най-ниския ценови клас. Няма какво да се лъжем - всичките едни и същи китайчета ги правят само къде им рисуват различни надписи на тях :lol: Затова казвам око да види - ръка да пипне....
Аз примерно имам два фидера. И двата са ми е ценови клас до 100-110лв. Но преди да си ги взема съм обикалял и тръскал доста сопи и тия най - ми допаднаха(единия е с акция до 120, другият до 150 - ползвам ги на р. Дунав ;) ). Обаче както казах падна обикаляне докато намеря единия, че после и другия :)
Мисълта ми е , че трябва да го пипнеш и усетиш. Да видиш ще ти пасне ли на ръката, ще ти натежава ли(все пак не е дънарка да седи цял ден на колеца), като строй как ще ти бъде(аз лично не понасям лигавите въдици без значение какви са те - всеки луд с номера си) и т.н. и т.н. Всичко това важи с особена сила за най-ниския ценови клас. Послушай съвета на колегата по-горе и си вземи нещо до към 80-те гр....Освен ако като мен не ловиш в течението на р. Дунав, по-голям надали ще ти потрябва(начинаещ си взе пак), т.е. медиум-а може да покрие 95% от ситуациите и рибите.
А да.........относно макарата - вземи си нещо с размер поне 3000(доколкото в ниския ценови клас отговарят означенията)....абе да събира примерно 0,22 поне 150-200м
Успех!
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
123654
новобранец
новобранец

Мнение от 123654 »

Взимай Филстара.Един приятел го има и на Долни Богров на платеното ги мъчи шараните.Но ако искаш да ловиш някви червеноперки,платики и други няма смисъл никакво удоволствие не се изпитва.
ХВАНИ И ПУСНИ!
Аватар
Port_Royal
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Port_Royal »

Взимай този като за начало колега,фидера е много добър избор - http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... eder/3623/" onclick="window.open(this.href);return false; :) :) :)
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
dhd58
новобранец
новобранец

Мнение от dhd58 »

С риск да ме критикувате здраво, ще кажа следното:
Бях на Цонево преди 2 дни. На фидера вървеше страхотно. Реших да пусна втора въдица, но нямах фидер пръчка. За такава използвах мачовата си въдица - Фокус Небюла, която е с мек връх. Линията ми беше с неподвижен фидер и кука 14 номер. Риболовът тръгна както с фидер въдицата . След 3 часа имах над 5 кг. За това време колегата беше хванал на плувка 10-на рибета така, че имаше и за него.Спряхме риболовът и продължихме с биричка и приказки.
Изводът май сам се налага. Ако имаш въдица с чувствителен връх не е задължително да купуваш фидер пръчка. ВАЖНО Е ТОВА КОЕТО Е СЛЕД ПРЪЧКАТА - ВЛАКНО, ХРАНИЛКА И ПРОЧИЕ.
Иначе фидера ми е на FILSTAR с 4 върха, телефидер. Преди 3 години го купих за 100 лева и това беше с намалението. Перфектен е и удобен, лек и да го мяташ цял ден няма да усетиш.
Обмяна на опит и информация за риболов.
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

dhd58 написа: Изводът май сам се налага. Ако имаш въдица с чувствителен връх не е задължително да купуваш фидер пръчка. ВАЖНО Е ТОВА КОЕТО Е СЛЕД ПРЪЧКАТА - ВЛАКНО, ХРАНИЛКА И ПРОЧИЕ.
Когато кълването е уверено и рибата е ...... примерно шаран 1 кг. и шарански прът 3 lbr. да използваш ...... пак ще видиш кълването на върха на пръчката.При капризно кълване на дребни риби едва ли връхчето на мачовата ти пръчка би се сравнило по чувствителност с фидер-връх 0.5 - 0.75 oz. :idea: :idea: :idea:
Изводът май сам се налага!!!
dhd58
новобранец
новобранец

Мнение от dhd58 »

Колега като ме цитираш сам се опровергаваш - думичките чувствителен връх които ти цитираш. На още едно място изрично съм посочил, че мачът ми е с мек връх. :)
Обмяна на опит и информация за риболов.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

dhd58 написа:Колега като ме цитираш сам се опровергаваш - думичките чувствителен връх които ти цитираш. На още едно място изрично съм посочил, че мачът ми е с мек връх. :)
Няма ли да спреш да пишеш глупости най-сетне.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Няма ли да спреш да пишеш глупости най-сетне.
:lol: :lol: :lol:
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

dhd58 написа:Колега като ме цитираш сам се опровергаваш - думичките чувствителен връх които ти цитираш. На още едно място изрично съм посочил, че мачът ми е с мек връх. :)
Ами тогава лови с каквото те кефи /може и с кол за домати / ...... и няма нужда да пишеш във ФИДЕР - ПОДФОРУМ!!!
Би било по-креативно в подфорума РИБОЛОВ НА МАЧ да развиеш темата за експеримента си по използването на мач за фидер-риболов.
И темата все пак е "Избор на фидер" ......... /явно се посъбра за забърсване/ ...... и не разбрах мнението на "колегата" dhd58 относно избора на фидер?!?!?!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”