Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- dim-dim
- научил се да хвърля
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Еми не знам може и да е въпрос на късмет!Bear1 написа:Колега, миналата година 2 пъти ходихме на риба там и беше супер зле. Единствено едни колеги до нас ловяха дребни шаранчета на хранилка. Този язовир съм го отписал.dim-dim написа:Това за Манастир!
Миналата година ходих има доволно риба и определено можеш да си начешеш крастата

Но и няколко колеги ходиха и също останаха доволни. А и може и да си прав защото шефа ми също ходи само че след като тръгна слуха в фирмата че сме ходили и сме доволни като цяло и той не можа да хване нищо различно освен таранка. А като цяло рибата там винаги е обичала протеинови топчета и дребна захранка (ярма) още преди да го изоставят,пак се плащаше риба на кг. Но си има и места и едно от най хубавите (поне за мен)в момента вече не го предоставят за риболов и остава да се ходи освен към камъша

Подобен язовир на Манастир е и Бозвелийско пак такса + кг. риба и пак много добър язовир за чешене на краста и много добри спомени преди да го затворят и после да му променят регламента. Мисля тази година да посетя и него защото мина доста време от както не съм ходил на язовира.
Ами остава да споделиш само как е протекъл рибилова.Ние като ходихме нямаше как да се настаним на стената. А единственото хубаво местенце беше заето и се наложи да ловим в плиткажа срещу кулата.dim-dim написа:Еми не знам може и да е въпрос на късмет!Bear1 написа:Колега, миналата година 2 пъти ходихме на риба там и беше супер зле. Единствено едни колеги до нас ловяха дребни шаранчета на хранилка. Този язовир съм го отписал.dim-dim написа:Това за Манастир!
Миналата година ходих има доволно риба и определено можеш да си начешеш крастата![]()
Но и няколко колеги ходиха и също останаха доволни. А и може и да си прав защото шефа ми също ходи само че след като тръгна слуха в фирмата че сме ходили и сме доволни като цяло и той не можа да хване нищо различно освен таранка. А като цяло рибата там винаги е обичала протеинови топчета и дребна захранка (ярма) още преди да го изоставят,пак се плащаше риба на кг. Но си има и места и едно от най хубавите (поне за мен)в момента вече не го предоставят за риболов и остава да се ходи освен към камъша![]()
Подобен язовир на Манастир е и Бозвелийско пак такса + кг. риба и пак много добър язовир за чешене на краста и много добри спомени преди да го затворят и после да му променят регламента. Мисля тази година да посетя и него защото мина доста време от както не съм ходил на язовира.
- tedchakala
- новобранец
В Неделя на седмия в Николаевка врътнах едно капо. Удари лично аз не видях някой да има. Подочух, че имаше колеги с нощувка и направено хранително петно и нема никой. При останалите видях епизодични таранки, но много вяло. Водата е кафява след потопа и рибата е тотално стресирана. Влякло е от всички посоки в язовира, нивото е видимо нормално. На връщане от пътя видях гьола на Калиманци светло кафяв и доста пълен. Там сигурно ще е било и по-зле.
Последно промяна от tedchakala на Пон Юни 30, 2014 6:30 pm, променено общо 1 път.
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
Навсякъде рибата е стресирана сега се връщам от шуменския язовир доста е пълен и леко замътен , реших да практикувам малко фидер , и останах разочарован ,една каракуда и една платика с прилични размери и малко дребосък пуснах ги да живеят.
- vladofommi
- вече хвърля и на тежко
Такава е и водата на първия. Дори не си направих труда да разпъвам. И реших да не се занимавам да обикалям, ами да си отивам на моята градинка на оброчище. Водата бистра, рибата си кълвеtedchakala написа:В Неделя на седмия в Николаевка ...Водата е кафява след потопа и рибата е тотално стресирана.

П.С. Първият развъдник на николаевка е много занемарен, тревата е висока колкото мене. С кой акъл влязох в нея не знам ама с моя излязох след много мъки. Ако някой ще ходи там да отива от страната на фургона на пазача, там е чисто и хубаво.
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
Здравейте,
знаели някой дали Засмяново е оглозган вече от мрежарите ?
знаели някой дали Засмяново е оглозган вече от мрежарите ?
Всяко хоби е за удоволствие 

- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
Аз бих попитал: "Знае ли някой дали на Засмяново има все още язовир?"
Навсякъде е капо ,докато водата не се утаи след пороите.Замразявам риболова за десетина дни! 

Здравейте и от мен. Случи се така ,че се оказах до София. И както се очаква реших да посетя прословутия Долни Богоров. Водоема не е много голям ,но държи много класни риби. Кефа беше пълен. Само като видиш какви рибоци скачат и ти се пълни гладното рибарско око.Нямах късмета да извадя трофеен екземпляр ,но помагах за изваждането на един 13 килограмов дебеланко .Аз лично извадин 11 риби -6 амура и 5-шарана между 3- и 4.5 кг. и имах един здрав рън ,но го изтървах. Като цяло много се изкефих .Бил съм и на Тръстиково но не е същото . Ако някой ходи до София и има възможност да го посети няма да съжалява.
Колега Тръстиково нямаше аналог в България, най-добрия водоем за шаранджииmitko_64 написа:Здравейте и от мен. Случи се така ,че се оказах до София. И както се очаква реших да посетя прословутия Долни Богоров. Водоема не е много голям ,но държи много класни риби. Кефа беше пълен. Само като видиш какви рибоци скачат и ти се пълни гладното рибарско око.Нямах късмета да извадя трофеен екземпляр ,но помагах за изваждането на един 13 килограмов дебеланко .Аз лично извадин 11 риби -6 амура и 5-шарана между 3- и 4.5 кг. и имах един здрав рън ,но го изтървах. Като цяло много се изкефих .Бил съм и на Тръстиково но не е същото . Ако някой ходи до София и има възможност да го посети няма да съжалява.
-
- новобранец
Някой знае ли нещо за Блъсково и Киселово . Чух нещо но не вярвам .ааа и това манастир каде се намира че в навигацията не можах да го намера
Бог създаде хората.Полковник Самуел Колт ги направи равни
-
- новобранец
[quote="vaskotooo123"]Някой знае ли нещо за Блъсково и Киселово . Чух нещо но не вярвам .ааа и това манастир каде се намира че в навигацията не можах да го намера.праща ме в Македония и Словения
Бог създаде хората.Полковник Самуел Колт ги направи равни
- tedchakala
- новобранец
язовир Манастирvaskotooo123 написа: манастир каде се намира че в навигацията не можах да го намера
-
- научил се да хвърля
Чак пък най-добрият....какво да кажем тогава за Ряховски ливадиBear1 написа:Колега Тръстиково нямаше аналог в България, най-добрия водоем за шаранджииmitko_64 написа:Здравейте и от мен. Случи се така ,че се оказах до София. И както се очаква реших да посетя прословутия Долни Богоров. Водоема не е много голям ,но държи много класни риби. Кефа беше пълен. Само като видиш какви рибоци скачат и ти се пълни гладното рибарско око.Нямах късмета да извадя трофеен екземпляр ,но помагах за изваждането на един 13 килограмов дебеланко .Аз лично извадин 11 риби -6 амура и 5-шарана между 3- и 4.5 кг. и имах един здрав рън ,но го изтървах. Като цяло много се изкефих .Бил съм и на Тръстиково но не е същото . Ако някой ходи до София и има възможност да го посети няма да съжалява.

Ряховски ливади е като вана пълна с риба пред тръстиковоnebulizator написа:Чак пък най-добрият....какво да кажем тогава за Ряховски ливади
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.