Два дни по Струма

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Два дни по Струма

Мнение от Д.Граховски »

Толкова време не съм писал за излет, че не знам как да почна.. Честно!

В четвъртъка разбрах, че събота и неделя ще съм свободен и тялото ми се изпълни с адреналин, па и станах собственик на Абу Гарсия C4 и викам нема как,ще го пробвам уикенда.
Събота рано рано бях акостирал из любимите ми блата, като докато чаках да се разсъмне нагъвах бира и шумно се самобичувах заради комарите. А те едни комари, като птеродактили, като забие хобот мога от другата страна да му го хвана та да не бега :lol: .
Както и да е преодолях напастта и бавно почесвайки се почнах да бомбандирам с джъркове, ама се оказа, че водораслите са повече от водата и рибата взети заедно, та едва едва отървах щуко-капото с две бебета, ама лакоми кат циганета. Удариха едно след друго и после край, мъртвило.

Изображение

Изображение

Разочарован па и вече леко позапотен от жаркото слънце, реших да сменя дестинацията и целта на риболова и се насочих към Струма и кефалите. Сутринта не успях да я видя как е като цвят ама викам ще рискувам и без това тук нищо не става. Та качих се у Гоуфо и газ газ и на любимата ряка. Реката ме посрещна поизбистрила, леко висока, но все пак обещаваща. Почнах да мятам с малки блеснички, като пробвах всичко, но резултат даде само една пантерка, черно тяло със златисто листо на черни черти. Имаше много почуквания, но само едно кленче успя да се излъже. Беше със половин свалени люспи ама па борбен

Изображение

Изображение

Изображение

След тоя клен реших че вече краката са ми доста гъбясали, поради спарването от ботушите и реших да се отправя към нас. Прибрах се полегнах и в 15:30 алармата звъни, па и имах уговорка с колега, който тепърва прохожда в спининга и айде пак, газ и от моста го гледам вече успял да посее една примамки и усърдно връзва наново. Пивнахме по биричка и се започна едно мятанеее, ама без резултат, той още беше в серия без риба в спининга, та си викам аз време е и той да отбележи някоя рибка. И тамън си го помислих и оп, Никола тресна една Мунчовска :D

Изображение

Решихме след върховния улов да сменим с малко по-дива дестинация и се запътихме над Бобошево. Отиваме ние, а там едни местни корифей надули черното (Кондьо, Софка и др.) и яко кеф, скари бири, окупирали вира като немска танкова девизия Владивосток. Минахме леко над тях и тамън да метна се чува глас из храстите "ЕЕЕЕ тука я ФРЪЛЯМ". Поогледах се леко стреснат и гледам един колега фърлил дънната и чека големата мрена у тихото. Пак обратно и нагоре където беше горе долу спокойно, само двама колеги с мухарките скубеха и връщаха дребни кленчета. Викам си, има надежда. Отидохме над тях и почнахме да замеряме с блесни, воблери ама нъцки, само почуквания и нищо, сменях дребни и едри блеснички ама не успях да реализирам рибка. Пак се опитахме да сменим ама греда, треви кат тополи, отвесни скали без път и никакъв достъп до реката. Айде пак обратен и при колата където успях да извадя 3-4 кленчета размер бебешка пишка.

Се такива

Изображение

Слънцето вече залязваше та решихме да събираме такъмите и да видим как ще е на другия ден. На прибиране минавайки през Бобошево, на един завой, едно дребно пале кат видя колата подпали гуменките и бам под автомобила ми. Спрях веднага, а то си легна до гумата, извадихме разбойника и викам ся какво да го права. Гледам една баба крета едва едва и викам :

"Бабе твое ли това куче" като протягах ръка с палето в нея към жената, а тя
"Не е мое сгази ли го? " викам "Не, влезе под колата, ама ако знаеш на кого е да кажеш."

"Е нищо ти не си го видел, за тва си го сгазил, е фърли го там у тревата" тука бях втрещен ама запазих самообладание и викам "Ама неее, живо е ама тука нещо ще го сгази", " Е ти не го ли сгази" :D аз пак "Не,влезе под колата" бабата "Е нищо не си виновен, фръли го" .

Реших че с бабата няма да се разберем и си взех кутрака, да прави компания на бащата на село.

Изображение

Изображение

Ся проблема е как да го кръстя, Захранка, Спинарка, Воблеретка, Блесница.....

Риболова почна така

Изображение

Изображение

и завърши така

Изображение

Изображение

Оставих колегата и айде към село. Тамън вече премислях как утре ще се отправя към друга щукарска дестинация и после по дефилето на Струма и бам, съединителя пропадна пред гаража. Какъв късмет и в същото време карък, а?!

Та се оказа, че ще прекарам деня на Струма, близо до селото ми.

В неделята в 4:30 ми звънна алармата, а кучето спящо на топло и сигурно, реши че ще трябва да приглася и събуди всички в къщата, та сигурно и комшиите, погледнах го със подпухнали очи и почнах да се чудя от къде тоя глас бе. Сложих си кафенце, а на малката една купичка мляко, която свърши по-бързо от колкото се напълни. В 5:00 зашмучках по асфалта към реката и оп късмет, познат с кола и 5:10 бях на мястото. Почнах отново да мятам пантерките ама само дребно. Викам си "Ай стига с тия уйни, дай да слагам нещо по-солидно", та за това закачих една блесна, която си бях извадил миналата година в Струма, малко корозирала ама за сега нямах проблеми. Фърлям аз към въбичките отсреща, задържам и Бум, мощен удар и яко аванс. Викам си почна се. 1 минутка борба и пред мен се показа риба която прилича на клен ама някаква много остра муцуна, Скобар. Гътнал блесната и иска да я яде. Тъкмо го видях и прас прас, с един мах на опашката успя да счупи блесната и да избяга.

Изображение

Смених блесната с пантер мартин номер 3 и още на следеващото хвърляне пак, БУМ и аванс ама тоя път успях да го извадя.

Изображение

Та скобаро сака железо не Леб.

Още 1 час помятах на тоя вир и след като нямаше индикация за стръвни кленове, викам си слагам воблер,правя две проводки и се местя. Сложих едно Ривър2Сий и на второто мятане малко преди да изкарам въдицата ми просто спря, нещо от другата страна се опитваше зверски да се отърве от гадните куки. Въдицата ми се огъна здраво, студени капки пот избиха по челото ми, а в панталона ми малко топли от друга субстанция. Рибата беше много мощна, тръгна към другия бряг, едва я задържах. По едно време леко запря, бавно почнах да придърпвам и почти я докарах при мен. Да ама кат ме видя и кат се оноде :D и бум в дебелия бързей. Там вече нещата бяха на късмет, който явно беше на моя страна и успях да отведа рибока в плитко, тънко бързейче където даже и гърба му беше отвън. С един последен напън успях да откарам рибока на едно мини островче вътре в бързея. Набързо преджапах и с невероятно учудване видях огромен скобар джаснал се на коремната тройка на воблера. Тръгнах да откачам рибата и последната кука излизаше от устата когато онова рипна кат кобилка, остави ми едната кука в палеца и дим да го няма из вировете. Не успях да снимам рибата ама спомена си остава.

От там пак се върнах на същия вир помятах около десетина минутки и реших, че е време да сменя. Слязох надолу по реката около 200 метра, метнах тук, цопнах там, побъбрих си малко с колеги с който стигнахме до заключението, че рибата е тотално откачила и пак по моя си маршрут към едно място, което си бях харесал от предния излет по реката. Отидох на мястото, а то една убавиня, Сократ с думи не може ви го опише. Голям бързей, който леко отбива покрай една плитчина и се завирва, а там пълно с шубраци, водата перфектна викам си,те са те тука, че ви таковам таковата. Първото замятане с пантерката и няколко почуквания, като видях как дребни кленчета проследяват блесната до мен и после беж обратно изплашени от сянката ми. Изглеждаше обещаващо и не се забави и първата рибка, дребна ама рибка...

Изображение

След малко дойде и баткото, който явно до късно бе гледал предавания за възрастни и реши, че иска да направи това, което правят мъжете на жените накрая на сцената, та целия ме направи в едни течности за който няма да пускам снимка и нямам да разказвам подробно, че ще загубим детската аудитория :mrgreen:

Изображение

Последва още един хубав кефал, следван от няколко равни по размер, което пък ме наведе на мисълта, че тва е женска преследвана от перверзни мъжки.

Изображение

Изображение

Изображение

След няколко такива и по-дребни рибета, погледа ми се спря малко по-надолу в бързея, харесах си едно място и си викам тука турам Илекса. Който си заслужи репутацията с е тоя хубавец, отново преследван от жадни за секс мъжкари. Позамерях още малко с надеждата да се хакне някой от тия убавите мъжкари ама слънцето вече нагряваше врата ми до болка и реших, че е време да се отправям към вкъщи.

Изображение

Изображение

45-ти номер

Изображение

Изображение

Изпратих реката с усмивка, доволен от излета. Другия път пак и повече.

Изображение

Изображение
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Re: Два дни по Струма

Мнение от stoj40doc »

Браво, страхотен излет и репортаж.
LONG LIVE ROCK AND ROLL
batzeto
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от batzeto »

Евала ,колега страшен репортаж .
Зависим от риболова !!!!!
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

Браво! Хубави снимки с готини риби! Какъв е воблера слънчак от първата снимка?
Аватар
123654
новобранец
новобранец

Мнение от 123654 »

Чудесно си си прекарал,а й рибоци си си хванал :)
ХВАНИ И ПУСНИ!
piam70
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от piam70 »

Браво колега за репортажа!!!!
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Жесток разказ :D ,
И мноооого снимки !

Само който е писал такива теми,
Знае колко усилия и ентусиазъм са нужни за това :D !

Браво на Митко !
djago1981kn
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djago1981kn »

Те тоя излет го искам и я , ама нема време.
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Накефи ме здраво,макар че на блесна не съм хванал риба :oops:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Евалата Митак, мотивира ме другия път и аз да извадя джелезата да ги пробвам...
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Браво, Митак!! Зачетен риболов и зачетни риби! :) Добре си си изкарал!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Убава ряка с убави кефаляци, к`во повече му требе на човек. Идеално си е било изживяването, а ако кутрето е женско, кръщавай го Аглия /може и Рапала, но много префърцунено някак си :roll: / и готово :wink: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

:smt023 :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Браво, Мите! Без да се накефи яко човек, не може да му дойде муза за репортаж. И тия скоби все за желязо мислят, не се отучиха, ей :mrgreen:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Отсекаде!!!Риболова ти мноо шарен бе Мите,само дето шаран и лин не подгонил :D Евала!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”