Към кои органи да се обърна? - Стара Загора

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Живко Славов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Към кои органи да се обърна? - Стара Загора

Мнение от Живко Славов »

Здравейте колеги,
преди малко бях в "Карфур" да си купя пъстърва от охладената точка. Та там продават и жива риба.В аквариума имаше 2 сома, единият 7кг, а др 22кг. Това което забелязах беше, че рибите бяха с наранявания . Попитах продавачката от къде е рибата, като отговора й беше че е от с. Николаево* общ.Стара Загора. При няколко бързи въпроси от моя страна към продавачката дали рибата не е бракониерска тя ми отг. че толкова голяма риба няма как да е от бракониери. На следващия ми въпрос видях как тя се притесни и не искаше повече да ми отговаря. Та към кого трябва да се обърна за да проследи дали въпросната верига има документи за закупената риба?

*Това е едно от селата в който са известни с бракониерските си набези по близките присевни (Ягода,Шаново). Имам един колега , който ми каза, че около 40 орки се изхранвали с продажба на риба(като 5-6 от тях дори били лежали в затвора за бракониерство), която се улавя с мрежи и ток със вили. Спомена ми и че сутрин рано към 05:00ч циганите си събират рибата и до 07:00ч. там ставало като пазар. Всеки който искал хубава риба на 1/2 от цената в магазина си купувал там.

П.П Надявам се рибата наистина да е от развъдник, но много ме съмнява. Някой ако има информация нека сподели
Поздрави.
Ж.С
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Re: Към кои органи да се обърна? - Стара Загора

Мнение от dantho.mihov »

Правата за проверки в магазинната мрежа са на Агенция по безопасност на храните. http://www.babh.government.bg/bg/signal.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Но пък проверките са само по документи и ако са оформени изрядно, резултата е ясен.
Аватар
Живко Славов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Живко Славов »

Подадох сигнал, сега чакам отговор.
Аватар
del71
новобранец
новобранец

Мнение от del71 »

Преди две години и половина имах честа да опитам много вкусно приготвена изпържена бяла риба в стола на Хасковското училище "Васил Левски". По преценка рибите бяха с големина 2-3кг.

И след въпроса от моя страна - От къде е тази вкусна бяла риба.
Отговора на готвачката - Как от къде? Разбира се че от садките за риба на яз.Кърджали
:evil: :evil: :evil:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”