яз.Бебреш

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Juniur86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: яз.Бебреш

Мнение от Juniur86 »

Аз май съм замислил да изкарам един уикенд на този язовир от към магистралата ми се стори че има добри местенца ... и смятам да се ориентирам като за първи излет там ... стори ми се че там се влива някаква река ...но може и да се бъркам :)
Изображение
acioice
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от acioice »

Здравейте,
някой може ли да каже как се стига до язовира ... много пъти съм го виждал от магистралата но не ми е ясно как се стига до него?
и питането ми е има ли много хора събота и неделя там или е по спокойно?
Аватар
petrad
новобранец
новобранец

Мнение от petrad »

Ако идваш от София,преди да влезнеш във втория тунел на магистралата завиваш в дясно.Спускаш и пак в дясно,след около 150 -200метра има отбивка за язовира.Сега е пълен до горе и още няма такива жеги,ама като натисне слънцето стават едни панайри-скутери,лодки и т.н.
Моята доброта има своите граници,особено ако вашата наглост клони към безкрайност ....
acioice
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от acioice »

Благодаря за отговора, как е пътя? с нормална кола стига ли се?
Juniur86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Juniur86 »

Темата нещо замря .... дали някой не е посетил скоро язовира и да каже не само дали става за лека кола, а по интересното става ли изобщо за кола след дъждовете, които се изляха, а и предстои да се изливат.
Изображение
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Нека се включа и аз с малко инфо от личен опит.
Тази година на Бебреш улових на силиконово рибе 8.9 кг. щука 98 см.
Каракуди, всяка година съм хващал до сега на фидер и пружина и то добри размери, но уви тази година нямам още слука с тях.
Червеноперките и тук - там някоя Платика заместват Каракудите на дъно.
Кленовете, са страхотни...сутрин от около 7 до 10 се избиват по плитките части. Ако хвърляте булдо, няма начин да не закачите. Има доста добри размери кленове, които се хващат с добър успех и на дъно, но с булдо за около 2-3 часа може да уловите 2-3 кила.
За колегата с въпроса за лодките : От лодка на Бебреш се лови Сом,Щука,Костур и Клен...като от изброените най-голям е шанса да удари някой Клен или Костур, като Костурите над кило вече се превръщат в мит.
За жалост, като цяло рибата с всяка година намалява.
Все пак ако сте фенове на дребните Костури,Уклей,Червеноперки и Кленове ще останете доволни защото няма да сте капо, но ако се надявате на трофей е по-вероятно да останете разочаровани.
Наслука !
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Juniur86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Juniur86 »

Колега страхотен пост и още по страхотен улов ..... Фен съм на спининговия риболов и смятам да се пробвам в неделя точно там ... Някакъв съвет от твоя страна към коя част на язовира да се ориентирам и какви примамки са най вървежни в момента .... бих се радвал и на костур и на клен още повече на крокодилчета ... За сомчета съм спрял да си мечтая дори вече хахаха
Изображение
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Колега Juniur86, за място на язовира, препоръчвам залива " от страната на кошарите " , така го наричат, въпреки че кошари не съм виждал. До там се стига с кола като минеш под стената и после се изкачиш покрай язовира през гората. Има изкачване и после спускане, следва ливада на която завиваш наляво и там ВНИМАТЕЛНО понеже е малко кофти ако въобще може да се мине след последните дъждове... Та около този залив слагай малките воблери за кленове и бой. Понеже не съм много запознат със спининга не мога точно да кажа какви са воблерите, но едно приятелче хвърля малки тумбести воблери и воблер - буболечка. Булдото дава по-добри резултати. Костурите, ако влизаш с лодка пробвай на зимна блесна - няма да сбъркаш.
Щуката хванах точно срещу този залив когато нивото беше много ниско, но и около залива преминават. Там имам уловена една около 2 кг. която пуснах да расте ми удари на тапа. Но няколко пъти хвърлям на плувка и живо рибе без повод за Костур, и като удари старата щука, аванса превърта и следва късане и ми остава да гледам като пръднал в трамвай ;) За спининг, поне според мен силиконовите рибки наподобяващи уклей и каракудка ще дадът по - добър резултат. Като разбера как става номера с качването на снимки понеже имам регистрация от днес ще кача няколко според мен добри примамки за спининг :) Успех в Неделя и нека слуката бъде с теб !
Juniur86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Juniur86 »

Благодаря ти много , markas, в неделя ще се пробвам. За първи път ще ми е на язовира тъй че ще вземам бойното снаражение и да видим какво ще покаже. Видях го въпросния залив кой е на мапса .. може да се пусна от към реката на там по брега да видим кво ще покаже :)
Изображение
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Дано да има слука :) Разкажи после ;)
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Всяка година ходя по веднъж-два пъти до Бебреш и днес го посетих.
В района на устието освен мътната вода има огромно количество клони, клечки и всякакъв боклук вкаран във водата от пороите през миналата седмица!
Затова и се насочих към залива " от страната на кошарите " :wink: !
Лових само на рибка на плувка.
Редки и дребни костури на 6 метра дълбочина.
Имаше и други колеги, не видях някой да лови!
А също имаше и бивак с много дънни въдици - най-вероятно за хищник!
Попитах ги - но както обикновено - не ми отговориха :D !
marinski7213
новобранец
новобранец

Мнение от marinski7213 »

От 366 дни дърпат шест,трудно се целят!Биваците обикновенно не са на местни и трудно се вади инфо от тях.
Аватар
petrad
новобранец
новобранец

Мнение от petrad »

Бивака е на колеги от Ботевград,за цяла седмица там пълно капо.Няма и помен ни от шаран ,ни от хищник.И аз разпъвах в събота и неделя-нищо.Сонара показва добри риби по средата на залива но активност нула.На мач с един,два килограма захранка , жито и сладка царевица добре се отчита среден размер бабушка ,а и някой кефал покрай тях.Пътя към залива е проходим,е има тук там някоя локва,но се стига почти до водата без проблем.
Моята доброта има своите граници,особено ако вашата наглост клони към безкрайност ....
Juniur86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Juniur86 »

Ето че и аз посетих този никак не лош язовир. За първи път и гарантирам, че няма да ми е за последен! Много приятно изненадан останах от разнообразния риболов. Противно на колегите в предишните постове, ще кажа, че аз си направих един доста приятен риболов. За мое съжаление не се бях подготвил добре от към храна, а когато храната свърши и риболова приключи, но за сметка на това си бях взел спининга. .... за следващия път ще знам. Конкретно за риболова, рибата изцяло се влияеше от храната. Храниш ловиш..... не храниш ... не ловиш. Ха-ха-ха Имаше един такъв подобен велик постулат, на един велик наш футболист:)
Рибки излизаха всякакви: уклей, бабушки, морунажчета, скобарче, кленчета и костурчета. Стръв бял - ONLY!
Наистина има доста хищник в язовира, но уви до нищо трофейно не се дорбах. Няколко костура на силикон и едно кленче 30cm на един китайски воблер, който ми го оплюха тук във форума хахаха.
Благодарности на колегата markas за подадената информация за язовира, много точна и полезна.
Изображение
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Много се радвам че съм помогнал колега Juniour, и честито за слуката. Дано с всеки излет се увеличава.
Извинявам се само, че пропуснах момента със захранването който както сам си се убедил е доста важен на този водоем.
Все пак, се радвам, защото имаш повече удари на силикон от колкото на воблер, което подкрепя теорията ми че на този язовир това е по- предпочитаната примамка от воблерите.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”