Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

яз. Широка поляна риболов
Модератор: Кърцата
-
- новобранец
яз. Широка поляна риболов
Здравейте колеги, искам да попитам за риболов на яз. Широка поляна (Доспат), излизат ли шарани. Миналата година ходихме на къмпинг, но мястото където бяхме излизаха само червеноперки, костур и чат пат някое кефалче дребни рибки.
Re: яз. Широка поляна риболов
Излизат само маломерни при мен ( задължително да се пускат !!! ). Големите така и не мога да ги открия, има и амури, но трябва яко хранене, познаване на местата и огромна доза късмет.
-
- научил се да хвърля
По информация от днес язовира прелива.
Широка поляна прелива или .. ?
Днес не прелива.Но и да прелива.Всеки язовир има изграден преливник и количеството на преливащата вода е оразмерено.Лошото е ако прелива през стената.Относно риболова мисля че времето май отмина на трофейните пролетни каракуди, що се отнася за мирните риби.
След 1 седмица съм горе и ще дам информация . Дано се стабилизира времето .
Добре де не ,че ходя на ясна поляна ,но страшно ми харесва от снимките в нета /няма такава красота/
Това добре но....
всички говорят,че е най-обезрибеният язовир.
,че е вододайна зона и е забранен за риболов
,че е добър за подледен риболов
каква е истината?
Това добре но....
всички говорят,че е най-обезрибеният язовир.
,че е вододайна зона и е забранен за риболов
,че е добър за подледен риболов
каква е истината?
направи каквото трябва пък да става каквото ще
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Истината е, че "Ясна поляна" и "Широка поляна" са два различни водоема.
Част от написаното важи за Широка с пълна сила, изключително красив е, и да няма много риба, но само природата е напълно достатъчна за прекрасен излет.
Част от написаното важи за Широка с пълна сила, изключително красив е, и да няма много риба, но само природата е напълно достатъчна за прекрасен излет.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Поляната си държи риби, просто трябва да си много запознат с водоема и да знаеш кога, къде и на какво ..
-
- сериозен играч
В края на юли къде да се търси рибата ?
От няколко години посещавам язовира в този период но нямам особен успех ?
От няколко години посещавам язовира в този период но нямам особен успех ?
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
В края на юли никой няма особен успех на този язовир, Тихомире, понеже по това време на ШП настава вселенски панаир
По мои наблюдения, в края на юли там рибата активно кълве между изгрев-слънце и докъм 08-0830, когато масово се разбуждат биваците, след това си бие камшика надълбоко и се крие до среднощ
Наблегнете на пържолите и салатите (не че ви е нужен съвет за това, де!)...

-
- сериозен играч
Аз изводите за толкова години бивакуване там съм ги направил , ама щото човека каза , че имало тайни и си рекох , че ще сподели и с нас някоя .... ?
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Язовира го изпускат. За риболова ще пиша неделя 

Температурата на водата е 17 града. Рибата се е набила по заливчета и не иска да си помисли и за кълване . Появили са се и страшно много корморани,чайки и много от рибите имат рани по гърбовете и допълнително се наплашват.