Малоумниците от Радибош.

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

BIGVAS13
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Малоумниците от Радибош.

Мнение от BIGVAS13 »

А ето какво казва закона
http://www.sofiafire.mvr.bg/Doc/Naredbi ... norm_2.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Чл.70. (1) Необходимата площ за язовири и водоеми се определя от очертанията на чашата при максимално водно ниво на преливника, като при язовирите откъм сухия откос на стената се добавя ивица, равна на 2 пъти височината на стената, мерено от петата на откоса
Така че разстоянието 2 пъти височината на стената около язовира е собственост на язовира. Или публично държавна собственост. И приказките че са му върнали мястото са ала бала.Да Ви покаже нотариалният акт.
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Е има бе човек!!!Това е единствения такъв язовир в България...Това е,тъпотия,ама.......
Dzambok
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dzambok »

Тая простотия само откъм Радибош ли се разиграва или навсякаде. мога ли да спра колата от към Лобош и да ида с лодката на камъните да си хвърлям, па нека ми се лендзат от брега, паркинг на лодката ли да плащам.

П.С.
Пизовавам всички колеги НЕ ПЛАЩАЙТЕ
Нека да работят на загуба една година или колкото трябва. :butthead:
Да ходят да работят ако искат , тая земя е за копане не за паркинг.
Държавата е на народа не на политиците и реститутките.... 240 кола пред парламента..... :smt013
Нема па нема па неще, па спре, па пак неще, и пак спре, па спре и да неще!
svetlio7878
новобранец
новобранец

Мнение от svetlio7878 »

Ако си сериозен за това с лодката и аз ще дойда с моята за подкрепа.Тоя уикенд ?
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

Положението е такова по всички по-големи язовири или поне за които аз се сещам.
Пример: на яз. Искър има вили, във вододайната зона, чийто огради влизат директно във водата. Да не говоря за стари черни пътища, които сега са улици спиращи в нечий двор! Кви ли не случаи има...даже и бариери на черни пътища съм виждал...мила родна къртинка. Всеки си прави квот си иска и както и с когото си иска! :(
Sinnerman
новобранец
новобранец

Мнение от Sinnerman »

И аз да се намеся малко по темата с инфо. Тази фирма с това ЕИК от снимката на касовия бон е със следните данни (взети са директно от търговския регистър):
1. ЕИК/ПИК 201183955
2. Фирма ВАНЯ СТОЯНЧОВА - ИВО
3. Правна форма Едноличен търговец
5. Седалище и адрес на управление БЪЛГАРИЯ
област Перник, община Ковачевци
с. Сирищник 2450
тел.: 0884927100 20100622080320 История Документи
5а. Адрес за кореспонденция с НАП на територията на страната БЪЛГАРИЯ
област Перник, община Ковачевци
с. Сирищник 2450 20100622080320 История Документи
6. Предмет на дейност:
ПОКУПКА НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ СТОКИ И ВСИЧКИ ВИДОВЕ ВЕЩИ С ЦЕЛ ТЯХНАТА ПРЕПРОДАЖБА В ПЪРВОНАЧАЛЕН И ПРЕРАБОТЕН ВИД. ПРОИЗВОДСТВО НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ СТОКИ. ДЪРВОДОБИВ. СТРОИТЕЛСТВО. ПАРКИНГ И ВСИЧКИ НЕЗАБРАНЕНИ ОТ ЗАКОНА ДЕЙНОСТИ. 20100622080320 История Документи
18. Физическо лице-търговец ВАНЯ ИВАНОВА СТОЯНЧОВА

Едноличния търговец е регистриран още през 2010 година, но в Търговския регистър няма качен нито един годишен финансов отчет. Най-вероятно е някаква куха фирма, а парите, които даваме въобще може да не се отчитат пред данъчните. Още по-малко, напълно е възможно самия касов апарат да не е вързан с НАП и да си пише каквито бележки иска, това няма да му се отрази на финансовия резултат и данък няма да внесе. Очевидно е, че има нещо гнило в цялата работа, но саморазправа не е отговора - трябва да се разследва.

И само да добава - това, което е постнал колегата по-горе от закона е вярно. Няма от къде да знаем дали държавата не го е обезщетита за земята, която сега е под вода или прилежаща част от брега.
вввв
новобранец
новобранец

Мнение от вввв »

Като си толкова наясно трябва да знаеш , че ЕДНОЛИЧНИТЕ ТЪРГОВЦИ НЕ ПОБЛИКУВАТ ГОДИШНИ ФИНАНСОВИ ОТЧЕТИ
Аватар
sa_sko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa_sko »

Колеги и аз нещо да кажа. Разговарях с инспектор от иара защо се случва това на Радибош и дали е законно и ми казаха както колеги са писали че има нотариален акт фирма и т. нт. Единственото което може да се направи било да се внесе в съда общ иск срещу решенирто на подземлената комисия което е незаконно и съда да отмени нотариаления акт в тези граници. Ако има някой юрист сред нас може да даде мнение.
boci_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boci_ »

Аз знам, че събират такса за паркинг, ако някой е пеша или си спре колата по-нагоре нямат основание да искат тия 10 лв, защото Лобош е държавен язовир и не е даден под аренда, за да се плаща за самия риболов.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”