Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Тунджа и Копринка - най-скъпата перка
Тунджа и Копринка - най-скъпата перка
Привет колеги, бая време не съм писал в раздела, ма най-сетне се наканих и аз да спретна скромно репортажче за перипетиите ми по Копринка и Тунджа. Тези, които ме познават знаят, че два пъти в годината поемам по широките пътища на обрулената ни държава в посока Павел Баня. Хем баня, хем СПА, хем си начесвам крастата по Тунджа и Копринка. Както обикновено мисълта, че ще си опъна макарите (не тез в гащите) по бреговете на Копринка не ми даваше мира, още повече Април се сдобих с едно Тубертини Level4205 и точих зъби на караконджулите и бабушките (последната информация, която прочетох у форума бе за доволни караконджули на Дунавския ръкав). За разлика от друга година, реших да не помъквам цялото бойно снаряжение и сложих в колата Тубертинито + един Formax FORCE Match тугедър с разни захранки, такъми, чифт гумени ботуши и др. атрибути в случай на лошо време. На 04.06.2014 сабалем рано акустирах в Павел баня, настаняване тва онова и по обед бърз обход на Копринка откъм страната на с.Виден - вода бол, шавар още повече, тук там някой рибар и един разбрицан кемпер. Информацията беше плачевна - ни риба, ни раци, да не говорим за жаби... Набързо минах и откъм Сахрането - тук нещата изглеждаха доста по-добре, тук там палатка, няколко рибаря, въдици във водата...Викам си е сега им разказах игрите на рибоците. Прибрах се в ПБ и тамън да ида на плаж се изсипа един ама ужасен дъжд. Общо взето 7 дена от престоя ми беше дъждовно време особено след 16,00 - вятър, дъжд, вълнение, грамотевици. Sledwa]ite dni kartinkata be[e podobna na tazi:
през деня времето спокойно, от време навреме напече слънцето, тук там клъвне, тук там извадя някоя дребна рибка и след 17.00 се почва едно гърмене, вятър + гръмотевици. В Петък 06.06.14 навалицата беше яка, нямаше място къде да разпшънеш една плувка. На следващата снимка тумба от Габрово тъкмо пристига
.
Няма да влизам в много големи детайли, само леко ще наблегна на риболова, нали за туй бях тръгнал? Та от казаното по-горе става ясно че освен на плувка на друго не можех да разчитам. Да ама , като не ще на плувка, и още по-зле, като не си взех дънните сопи? Набързо преоборудвах Formax FORCE Match на фидер, забърках малко манджорно и резултата не закъсня, ей такива баби ми тровиха живота, за жалост много унило кълване, без никакви признаци за динамика.
, да отбележа че от време на време излизаше и някоя платичка. Около мене Габровците бяха заложили на дъно - стандартен метод на пружина - торен или бял, и 1-2 пръчки "чепаре" с малко рибе за хищник.
Ситуацията не се промени и следващите 2-3 дни, докато не настъпи сублимния момент - уморен от слънце редуващо се с дъжд вятър и гръмотевици реших тотално да се правя на майстор и без много да му мисля смених тактиката - Тубертината и Формакса се преоборудваха за риболов на бяла риба (трябва да спомена, че бяла риба даваше доста доволно около мен) , нали ме подгони и спортната злоба... Първо заложих на Формакса, цопнах го във водата, около мен вали, гърми и трещи, извадих си чадъра, и като Гюро Михайлов застанах до колчето с надеждата да хвана зъбатката...Нямаше и помен от кълване, а до мен един колега вика "Абе таз другата въдица (Тубертинито) що не е въвъ водата бе" . И нали лакомията е голяма работа , спретнах и Тубертината, метнах я във водата и пак с чадъра в дъжда седа и чакам тапата да потъне... Майтап няма ама тапата изведнъж изчезна , в суматохата дорде хвърля чадъра и да хвана сопата, засечка, пръта се огъна, тежко... викам си ей на фанах я бялта риба, да ама не, вместо риба - 1,5 м треволяци. Ядосан оставих пръта на земята и се запътих към кофата със стръвта, беше вече към 20.45, почти се бе мръкнало - още първата крачка "ПРАС" и като погледнах под ботуша 4 секция на Тубертината счупена - ДРАМА, .....
Та така, тез плевеляци ми излезоха доста солено...Нооо както обичам да казвам - кефа цена няма. Върнах се в СФ, звъннах тук там и вчера си взех сопата отремонтирана. Айде от мен толкоз , живи и здрави и на слука.
СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА РУМБАТА ОТ СТАРА ЗАГОРА ЗА ВРЕМЕТО С КОЕТО ИЗКАРАХМЕ НА ПБ и КОПРИНКА.
Само да вметна още 2 реда. След Павел баня бях 2 дена по Тунджата , баражите около Шаново, доволно рибка - перки, платички, два три морунажа, бебета сомчета 2 броя (обратно в гьола са).... Айде и на Слика

през деня времето спокойно, от време навреме напече слънцето, тук там клъвне, тук там извадя някоя дребна рибка и след 17.00 се почва едно гърмене, вятър + гръмотевици. В Петък 06.06.14 навалицата беше яка, нямаше място къде да разпшънеш една плувка. На следващата снимка тумба от Габрово тъкмо пристига

Няма да влизам в много големи детайли, само леко ще наблегна на риболова, нали за туй бях тръгнал? Та от казаното по-горе става ясно че освен на плувка на друго не можех да разчитам. Да ама , като не ще на плувка, и още по-зле, като не си взех дънните сопи? Набързо преоборудвах Formax FORCE Match на фидер, забърках малко манджорно и резултата не закъсня, ей такива баби ми тровиха живота, за жалост много унило кълване, без никакви признаци за динамика.

Ситуацията не се промени и следващите 2-3 дни, докато не настъпи сублимния момент - уморен от слънце редуващо се с дъжд вятър и гръмотевици реших тотално да се правя на майстор и без много да му мисля смених тактиката - Тубертината и Формакса се преоборудваха за риболов на бяла риба (трябва да спомена, че бяла риба даваше доста доволно около мен) , нали ме подгони и спортната злоба... Първо заложих на Формакса, цопнах го във водата, около мен вали, гърми и трещи, извадих си чадъра, и като Гюро Михайлов застанах до колчето с надеждата да хвана зъбатката...Нямаше и помен от кълване, а до мен един колега вика "Абе таз другата въдица (Тубертинито) що не е въвъ водата бе" . И нали лакомията е голяма работа , спретнах и Тубертината, метнах я във водата и пак с чадъра в дъжда седа и чакам тапата да потъне... Майтап няма ама тапата изведнъж изчезна , в суматохата дорде хвърля чадъра и да хвана сопата, засечка, пръта се огъна, тежко... викам си ей на фанах я бялта риба, да ама не, вместо риба - 1,5 м треволяци. Ядосан оставих пръта на земята и се запътих към кофата със стръвта, беше вече към 20.45, почти се бе мръкнало - още първата крачка "ПРАС" и като погледнах под ботуша 4 секция на Тубертината счупена - ДРАМА, .....
Та така, тез плевеляци ми излезоха доста солено...Нооо както обичам да казвам - кефа цена няма. Върнах се в СФ, звъннах тук там и вчера си взех сопата отремонтирана. Айде от мен толкоз , живи и здрави и на слука.
СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА РУМБАТА ОТ СТАРА ЗАГОРА ЗА ВРЕМЕТО С КОЕТО ИЗКАРАХМЕ НА ПБ и КОПРИНКА.
Само да вметна още 2 реда. След Павел баня бях 2 дена по Тунджата , баражите около Шаново, доволно рибка - перки, платички, два три морунажа, бебета сомчета 2 броя (обратно в гьола са).... Айде и на Слика
По-голям шаран от рибаря няма...
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Тунджа и Копринка - най-скъпата перка
Поне си си починал. А за рибата, с тези дъждове навсякъде беше така. Едва от няколко дни започна по-качествен риболов. Но нивото на всичко е много високо. И на Тунджата и на Жребчево.
-
- научил се да хвърля
Важното е , че проблема със секцията е разрешен.все си мисля , че ще дойдат по-добри дни за риболов.Успех.
- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Много лошо тая година наистина и за риболов и за земеделието и за хората
- stoilkatastz
- ще става разбирач
Браво Пачо.И ние мислим към средата на месеца да идем на Копринка за няколко нощувки ам да видим.