Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от niki71 »

Вчера обиколих Панчарево със спининга. Хванах само един костур ,но ми стана гадно - езерото е направо унищожено .Може да се опише с три думи- тиня, водорасли, боклук. Местни рибари разказваха за мрежи и липса на реакция от страна на ИАРА и 112 - дали е вярно ...
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

niki71 написа:Вчера обиколих Панчарево със спининга. Хванах само един костур ,но ми стана гадно - езерото е направо унищожено .Може да се опише с три думи- тиня, водорасли, боклук. Местни рибари разказваха за мрежи и липса на реакция от страна на ИАРА и 112 - дали е вярно ...
За мрежите малко ме съмнява. Прекалено много живот кипи край езерото, че да остане някой незабелязан. Виж да изтрови някой рибата с нещо, по-вероятно, ама и това не вярвам да е станало. Просто е ред на ИАРА да го зариби с амури, защото толкова много треволяк има там, че до няколко години ще стане съвсем като блато. Иначе си държи риба, ама малко по-трудна. Още повече с така създалите се условия.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Redimido написа:
niki71 написа:Вчера обиколих Панчарево със спининга. Хванах само един костур ,но ми стана гадно - езерото е направо унищожено .Може да се опише с три думи- тиня, водорасли, боклук. Местни рибари разказваха за мрежи и липса на реакция от страна на ИАРА и 112 - дали е вярно ...
За мрежите малко ме съмнява. Прекалено много живот кипи край езерото, че да остане някой незабелязан. Виж да изтрови някой рибата с нещо, по-вероятно, ама и това не вярвам да е станало. Просто е ред на ИАРА да го зариби с амури, защото толкова много треволяк има там, че до няколко години ще стане съвсем като блато. Иначе си държи риба, ама малко по-трудна. Още повече с така създалите се условия.
И аз така мисля. Цялото езеро е опасано със 3, 4 метров слой водорасли. Миналата година пак имаше, но много по-малко. Прави ми впечатление, че тази година риболова е доста по-слаб, а в същото време е видимо присъствието на рибата. Играят доста едри риби, но не съм ги пипал :lol: .
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

miro253 написа:
Redimido написа:
И аз така мисля. Цялото езеро е опасано със 3, 4 метров слой водорасли. Миналата година пак имаше, но много по-малко. Прави ми впечатление, че тази година риболова е доста по-слаб, а в същото време е видимо присъствието на рибата. Играят доста едри риби, но не съм ги пипал :lol: .
Панчарево и Кокаляне се разрастват а все още нямат канализация.Резултат-все повече канали у гьола-все повече водорасли итиня-все помалко кислород-все помалко рибо-население
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

[/quote]Панчарево и Кокаляне се разрастват а все още нямат канализация.Резултат-все повече канали у гьола-все повече водорасли итиня-все помалко кислород-все помалко рибо-население[/quote]
:cry: И след десетина годинки, ако продължава така, без никакво рибонаселение :roll: Да им е... на тия дето правят градоустройствения план. :evil:
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

ILEGAL написа:
Панчарево и Кокаляне се разрастват а все още нямат канализация.Резултат-все повече канали у гьола-все повече водорасли итиня-все помалко кислород-все помалко рибо-население[/quote]
:cry: И след десетина годинки, ако продължава така, без никакво рибонаселение :roll: Да им е... на тия дето правят градоустройствения план. :evil:[/quote]
Уж сега "благоустрояват" с канализация Горубляне а Панчерево следва.Като гледам обаче новопостроения жилищен блок на устието на Бистришка р.се чудя къде ще му отива канала.Май 10-тина годинки са много.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Пънча е МЪРТЪВ! Колкото и гадно да звучи, това е самата реалност. Капризни риби, лайняни канали, мизерия, боклук, пенсионерска простащина...и въпреки всичко риболов се прави, но той е мъчение, а не удоволствие, каквото трябва да бъде. До към началото на април се ядваше с водораслите , но вече е станало нетърпимо. В момента се опитвам да задвижа схема за събиране на пари за зарибяване с амур и толстолоб, но все повече хора се опитват да ме откажат като цитират първото изречение от поста ми.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Рибата на пънча наистина е мн капризна тази година но не го отдавам само на голямото количество водорасли според мен времето си оказва негативно влияние обилни дъждове смерчове торнада на всички затворени водоеми които посетих тази година риболова е мн по труден от мин не мисля че рибата в пънча ще остане без кислород при положение че от река искър влиза доста голямо количество вода ако не тази мисля че догодина ще се правят доста добри риболови на едри каракуди кефали и т.н. :)
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
lufata
новобранец
новобранец

Мнение от lufata »

Колеги, нещо за Безден? Благодаря!
Все е имАло да нЕма, ама толкова да нЕма, не е имАло!
Аватар
thunderboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от thunderboy »

bogno написа:...Като гледам обаче новопостроения жилищен блок на устието на Бистришка р.се чудя къде ще му отива канала...
Един познат който е от началниците на фирмата строител каза че си има изградена пречиствателна, ама това не значи че няма да върви уж "пречистена" вода в езерото :(
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Е да. То и вецовете по реките имат "проходници за риба", но тя не иска да минава оттам.
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lazo65 »

Днес на Чепинци от 08.00 до 16.00ч на бял и пинки 15-20 рибета. Бабушки до 10см, костурчета колкото цаца и 1 платичка около 15см.До обяд беше тихо и що годе ставаше, но след обяд излезе силен западен вятър и стана като на морето. Към 16 часа дойдоха двама пичове със сърфове и само те останаха да се кефят на вятъра. Пътя покрай гьола е с чисто нов асфалт и даже има и пътна маркировка, но за сметка на това си има постоянен трафик на МПС-та в двете посоки. :drinkers:
jorkos94
новобранец
новобранец

Мнение от jorkos94 »

Здравейте, някой да е ходил наскоро на гьола на Челопечене. Ако има такива дайте мнения, кълве ли на какво кълве, аз мисля понеделник да го посетя... благодарско предварително..
Аватар
thunderboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от thunderboy »

Миналата седмица бяхме ама не е тръгнала рибата още както си тряа. Надявам се тая събота да е по добре, ако ходя пак ще пиша!
Наслука!
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
jorkos94
новобранец
новобранец

Мнение от jorkos94 »

от коя страна беше... казват че откъм реката било най добре
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”