Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Вчера обиколих Панчарево със спининга. Хванах само един костур ,но ми стана гадно - езерото е направо унищожено .Може да се опише с три думи- тиня, водорасли, боклук. Местни рибари разказваха за мрежи и липса на реакция от страна на ИАРА и 112 - дали е вярно ...
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За мрежите малко ме съмнява. Прекалено много живот кипи край езерото, че да остане някой незабелязан. Виж да изтрови някой рибата с нещо, по-вероятно, ама и това не вярвам да е станало. Просто е ред на ИАРА да го зариби с амури, защото толкова много треволяк има там, че до няколко години ще стане съвсем като блато. Иначе си държи риба, ама малко по-трудна. Още повече с така създалите се условия.niki71 написа:Вчера обиколих Панчарево със спининга. Хванах само един костур ,но ми стана гадно - езерото е направо унищожено .Може да се опише с три думи- тиня, водорасли, боклук. Местни рибари разказваха за мрежи и липса на реакция от страна на ИАРА и 112 - дали е вярно ...
И аз така мисля. Цялото езеро е опасано със 3, 4 метров слой водорасли. Миналата година пак имаше, но много по-малко. Прави ми впечатление, че тази година риболова е доста по-слаб, а в същото време е видимо присъствието на рибата. Играят доста едри риби, но не съм ги пипалRedimido написа:За мрежите малко ме съмнява. Прекалено много живот кипи край езерото, че да остане някой незабелязан. Виж да изтрови някой рибата с нещо, по-вероятно, ама и това не вярвам да е станало. Просто е ред на ИАРА да го зариби с амури, защото толкова много треволяк има там, че до няколко години ще стане съвсем като блато. Иначе си държи риба, ама малко по-трудна. Още повече с така създалите се условия.niki71 написа:Вчера обиколих Панчарево със спининга. Хванах само един костур ,но ми стана гадно - езерото е направо унищожено .Може да се опише с три думи- тиня, водорасли, боклук. Местни рибари разказваха за мрежи и липса на реакция от страна на ИАРА и 112 - дали е вярно ...

- bogno
- вече хвърля и на тежко
Панчарево и Кокаляне се разрастват а все още нямат канализация.Резултат-все повече канали у гьола-все повече водорасли итиня-все помалко кислород-все помалко рибо-населениеmiro253 написа:И аз така мисля. Цялото езеро е опасано със 3, 4 метров слой водорасли. Миналата година пак имаше, но много по-малко. Прави ми впечатление, че тази година риболова е доста по-слаб, а в същото време е видимо присъствието на рибата. Играят доста едри риби, но не съм ги пипалRedimido написа:За мрежите малко ме съмнява. Прекалено много живот кипи край езерото, че да остане някой незабелязан. Виж да изтрови някой рибата с нещо, по-вероятно, ама и това не вярвам да е станало. Просто е ред на ИАРА да го зариби с амури, защото толкова много треволяк има там, че до няколко години ще стане съвсем като блато. Иначе си държи риба, ама малко по-трудна. Още повече с така създалите се условия.niki71 написа:Вчера обиколих Панчарево със спининга. Хванах само един костур ,но ми стана гадно - езерото е направо унищожено .Може да се опише с три думи- тиня, водорасли, боклук. Местни рибари разказваха за мрежи и липса на реакция от страна на ИАРА и 112 - дали е вярно ....
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
[/quote]Панчарево и Кокаляне се разрастват а все още нямат канализация.Резултат-все повече канали у гьола-все повече водорасли итиня-все помалко кислород-все помалко рибо-население[/quote]
И след десетина годинки, ако продължава така, без никакво рибонаселение
Да им е... на тия дето правят градоустройствения план. 

- bogno
- вече хвърля и на тежко
Панчарево и Кокаляне се разрастват а все още нямат канализация.Резултат-все повече канали у гьола-все повече водорасли итиня-все помалко кислород-все помалко рибо-население[/quote]ILEGAL написа:

Уж сега "благоустрояват" с канализация Горубляне а Панчерево следва.Като гледам обаче новопостроения жилищен блок на устието на Бистришка р.се чудя къде ще му отива канала.Май 10-тина годинки са много.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Пънча е МЪРТЪВ! Колкото и гадно да звучи, това е самата реалност. Капризни риби, лайняни канали, мизерия, боклук, пенсионерска простащина...и въпреки всичко риболов се прави, но той е мъчение, а не удоволствие, каквото трябва да бъде. До към началото на април се ядваше с водораслите , но вече е станало нетърпимо. В момента се опитвам да задвижа схема за събиране на пари за зарибяване с амур и толстолоб, но все повече хора се опитват да ме откажат като цитират първото изречение от поста ми.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Рибата на пънча наистина е мн капризна тази година но не го отдавам само на голямото количество водорасли според мен времето си оказва негативно влияние обилни дъждове смерчове торнада на всички затворени водоеми които посетих тази година риболова е мн по труден от мин не мисля че рибата в пънча ще остане без кислород при положение че от река искър влиза доста голямо количество вода ако не тази мисля че догодина ще се правят доста добри риболови на едри каракуди кефали и т.н. 

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Колеги, нещо за Безден? Благодаря!
Все е имАло да нЕма, ама толкова да нЕма, не е имАло!
- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Един познат който е от началниците на фирмата строител каза че си има изградена пречиствателна, ама това не значи че няма да върви уж "пречистена" вода в езеротоbogno написа:...Като гледам обаче новопостроения жилищен блок на устието на Бистришка р.се чудя къде ще му отива канала...

Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
Е да. То и вецовете по реките имат "проходници за риба", но тя не иска да минава оттам.
-
- научил се да хвърля
Днес на Чепинци от 08.00 до 16.00ч на бял и пинки 15-20 рибета. Бабушки до 10см, костурчета колкото цаца и 1 платичка около 15см.До обяд беше тихо и що годе ставаше, но след обяд излезе силен западен вятър и стана като на морето. Към 16 часа дойдоха двама пичове със сърфове и само те останаха да се кефят на вятъра. Пътя покрай гьола е с чисто нов асфалт и даже има и пътна маркировка, но за сметка на това си има постоянен трафик на МПС-та в двете посоки. 

Здравейте, някой да е ходил наскоро на гьола на Челопечене. Ако има такива дайте мнения, кълве ли на какво кълве, аз мисля понеделник да го посетя... благодарско предварително..
- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Миналата седмица бяхме ама не е тръгнала рибата още както си тряа. Надявам се тая събота да е по добре, ако ходя пак ще пиша!
Наслука!
Наслука!
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
от коя страна беше... казват че откъм реката било най добре