Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от Redimido »

Аз днес пак тръгнах да търся оня мизерен крокодил къде ми се откачи в понеделник. Ама нейсе, не излезе крокодила, но излезе ей тоз пират на Mepps Lusox, 2 номер, златна със все 10 грамовото утежнение. Досега май не бях дрънвал костур на това желязо. После по реката (Тунджа) Имах кленче и щукичка в атака. Ама водата мътнааа и висока, та атакуват само при брега и лесно се отказват.

Изображение
Аватар
metodid
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от metodid »

Браво, хубав рибок. Другия път да покажеш и тоя дзвер къде го преследваш.

П.П. Добре, че хората си хвърлят боклуците покрай реката та да имаме матриал за съпоставка на размера на рибите. :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Изображение
Снимката я публикувам първо защото е смешна и второ, защото показва какво представлява риболова. :lol:
Целият ми арсенал от морски воблери всеки един от по 25-40 лв. не хвана и една рибка, а това RELAX KOPYTO 7.5CM ми закачи няколко само за час. И ако не си бях забравил тройките и телта в къщи (за допълнителна тройка отзад или монтирана в средата), рибите щяха да бъдат дузина..
Таа, рибешка му работа :lol: :lol: :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Vid написа:Изображение
Снимката я публикувам първо защото е смешна и второ, защото показва какво представлява риболова. :lol:
Целият ми арсенал от морски воблери всеки един от по 25-40 лв. не хвана и една рибка, а това RELAX KOPYTO 7.5CM ми закачи няколко само за час.
На марица на марица с морските :lol: :lol:
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Vid написа: Снимката я публикувам първо защото е смешна и второ, защото показва какво представлява риболова. :lol:
Целият ми арсенал от морски воблери всеки един от по 25-40 лв. не хвана и една рибка, а това RELAX KOPYTO 7.5CM ми закачи няколко само за час. И ако не си бях забравил тройките и телта в къщи (за допълнителна тройка отзад или монтирана в средата), рибите щяха да бъдат дузина..
Таа, рибешка му работа :lol: :lol: :lol:
Супер е кудата колега!!! Каква е проводката със силикон в морето?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

toshiro написа:Супер е кудата колега!!! Каква е проводката със силикон в морето?
Истината е, че няма такава. Т.е. това не е сулката от нашите водоеми коя взема на 95% при пропадането...
Морските удрят и при пропадане и при обиране и при равномерна проводка, само да ги има... Все пак ударите са близко до дъното, без значение от проводката..., като дълбочината е около 3-4 м. по моя преценка.
В допълнение- ударите не са толкоз отчетливи, как е при белките или костура, въпреки, че има и много отчетливи удари и гелета.
В част от случаите просто правиш туич и навиваш и по некое време усещаш, че линията ти е натежала... :lol: Та това при джигосване в море е нормално, щото вятъра си е постоянна величина, както и "корема" на влакното и като прибавим и вълните и шума и пяната по водата.... и така...

п.п. Тъй като съм си бая аматьор в морския риболов и воблерите не ми донесоха успех (за лаврак), то джига ми донесе, освен тези рибки, надърпах и много дракони и некви дебели червени, шипести и грозни зъбатки...., кои натисках с един нож и окачах с кохер да не вземат да ме убодат..., че сигур щеше да има проблем... :lol:
Лових с плетеняк Duel 1.0 и повод флуоро 1 м. - 0,25 мм.
Сенека
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

peach написа:
BaMnup написа:Колега peach според мен няма да имаш проблем с хвърлянето и воденето на блесните 3 и 4 номер а Мепс. Но това при условие, че си навил достатъчно влакно на макарата и шпулата не е полупразна. Трябва да има 2-3 мм до ръба на шпулата незапълнени.
А само искам да те попитам тази макара 4000 как се балансира с пръчката на Шимано на 2.40 ?
В обратен ред:

Баланса е добре - 2-3 пръста пред държача на макарата.

Макарата обаче се напълни странно. Уж е цилиндър профила на шпулата а след като пое 135 метра въже се нареди на конус и към въха до ръба на шпулата са повече от 3мм. Това ми е първата плетка и не знам това като какво да го третирам. Навих го на мокро (от леген) понеже чух че така се прави но за мен стана малко хлабаво (може така да си трябва). Като стисна каквото е намотано се усеща че не е плътно. Ако го прехвърля на друга макара и пренавия после проблем ли му е? Ще се създаде ли някакво усукване? Подпълване иска ли при положение че ми остава до ръба повече от 3мм? С какво да подпълня?

Ама колеги така няма да се разберем! Вместо да ми дадете отговори ми създавате още въпроси :drinkers: :rolleyes:

Колега, ако конецът ти се е наредил на прав конус, т.е., при ръба на шпулата е по-малко, отколкото надолу, това е кофти и ще ти създава проблеми. За да го оправиш, свали шпулата, на оста има една или няколко шайбички, които служат за реглаж на намотката. В твоя случай, трябва да махнеш една или две шайбички, след което - да пренавиеш. Пренавиването да не те плаши, нищо лошо няма да стане.
Ако конусът стане обратен, т.е., при ръба на шпулата има повече влакно, да не те притеснява, така не създава проблеми.
След като намотката се оправи, ще прецениш дали е достатъчно пълна шпулата. При използване на брейд, не е добра идея да се пълни, колкото с монофил, добре е да останат около 2мм до ръба. Ако е повече, можеш да използваш каквото и да е старо влакно или обикновен конец за подложка. Ако макарата има 2 шпули, много лесно можеш да определиш колко подложка ти е нужда - намотаваш на едната шпула подложката в/у брейда, докато се напълни достатъчно, след което връщаш всичко на другата шпула и подложката отива отдолу.
Успех :)
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Я дайте съвет за хубави вирбели, че нещо със сегашните ми се пресуква влакното и то много. С моно съм и ползвам блесни от номер 0 до 3.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Д.Граховски написа:Я дайте съвет за хубави вирбели, че нещо със сегашните ми се пресуква влакното и то много. С моно съм и ползвам блесни от номер 0 до 3.
Незнам зашо съм ришил че с тия пресуква по малко :D

http://www.colmic.bg/accessories/17/8372/
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Аз ползвам тези http://shop.fishing-mania.com/viewreels ... -Lock-Snap" onclick="window.open(this.href);return false;, по простата причина, че други по читави в нашия град няма. Но, проблем не съм имал, ни с усукване, ни със здравина, дори при най малкия размер.
Сенека
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Мите, тия си ги взимам от Риболовен Свят
http://www.colmic.bg/accessories/17/8371/" onclick="window.open(this.href);return false;
Питай Иванов дали задоволяват неговите претенции ;)
Освен че му влизат добре.. през водачите на Авидчето ;)
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

capetano написа:Мите, тия си ги взимам от Риболовен Свят
http://www.colmic.bg/accessories/17/8371/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ми мойте са същите, номер 22 и с тях много ми пресуква.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

:roll:
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Д.Граховски написа:
capetano написа:Мите, тия си ги взимам от Риболовен Свят
Ми мойте са същите, номер 22 и с тях много ми пресуква.

Здравей,
какъвто и да е вирбела при интензивен риболов с блесни ще се пресуче.Пробвай да изчакаш примамката да се развърти и махай няколко метра от влакното.

ПОЗДРАВИ :!:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

capetano написа:...Питай Иванов дали задоволяват неговите претенции...
От към "влизане" , през водачите де , ме задоволяват , ама от към лагеровка , двойно лагерованите на Оунър се представят много по-добре .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”