Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от Д.Граховски »

toshiro написа:Няма стига. Снимай една проводка на салмо хорнет 5см. с въдица 1-5 в "нормално" (каквото и да значи) течение и аз ще кача снимки с аналогична на Драгона МЛ пръчка на Марица като спадне малко на нормални за ловене места.
Няма да снимам щото салмо хорнет 5 е 8 грама, а въдицата ми е с тест до 5 грама, тъй че по-голям воблер или блесна ще натовари пръчката, което е нормално. Пробвал съм с внимание с мепс 3-ти номер и леко товари, което аз пак казвам го приемам за нормално. Също така смятам за ненужно това да мятам воблери за клен с медиум въдица, па ако ще да е не у Марица,а два пъти по-голема река. По въдиците още не съм видял тест по река, а само по примамки и линия.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Колега Граховски, изфинването на такъма в определени ситуации може да причини дискомфорт и усещане, че не може да се манипулира с примамката, и точно това се опитах да му намекна на Бигхедед. Има 5-10 грамови воблери, за които тази пръчка не е съвсем подходяща, както има и 17-18 грамови които се водят ок. Никъде не се е споменавало, че Драгона ще е въдица за клен. Радвам се, че имаш мнение различно от моето, но друг път не бързай да се изказваш "анти-", а презентирай твоята гледна точка по по-разбираем начин. Всеки да си лови с каквото му е кеф или с каквото не му е кеф!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

toshiro написа:Колега Граховски, изфинването на такъма в определени ситуации може да причини дискомфорт и усещане, че не може да се манипулира с примамката, и точно това се опитах да му намекна на Бигхедед. Има 5-10 грамови воблери, за които тази пръчка не е съвсем подходяща, както има и 17-18 грамови които се водят ок. Никъде не се е споменавало, че Драгона ще е въдица за клен. Радвам се, че имаш мнение различно от моето, но друг път не бързай да се изказваш "анти-", а презентирай твоята гледна точка по по-разбираем начин. Всеки да си лови с каквото му е кеф или с каквото не му е кеф!
В никакъв случай и никога не се изказвам анти. Моя грешка е подхода, щом си ме разбрал така. Давам примера с клен щото моята въдица е за клен. Имам и други ама тях не ги коментирам, че там работата е дебела ;)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

franky написа: Драгончето е доста чувствително, има отличен кастинг и е приятно да се борави с него.
Относно баланса с макари - но идеалният баланс на този Експрес е с макара около 250-260гр.
Въпреки това, според мен не е добра идея в името на няколко грама надолу, да се взимат по-малки размери макари, с по-малки шпули, особено в по-ниския ценови клас, за който в случая иде реч.
Може би новото Ryobi Slam......
Без да притежавам лично тази пръчка, но от пробите с нея, напълно подкрепям колегата franky.
МислЪ, че една тика дайнаспин 2-2500 е подходяща за целта http://shop.fishing-mania.com/viewreels ... ynaSpin-GH" onclick="window.open(this.href);return false;
Д.Граховски написа:
toshiro написа:Няма стига. Снимай една проводка на салмо хорнет 5см. с въдица 1-5 в "нормално" (каквото и да значи) течение и аз ще кача снимки.....
С Хорнет 5 см. трудно би се справила и пръчка 5-15, пък още повече ако се води в течение. Тук въпроса повече опира не толкоз до грамаж, а до големите лопатки и напора, който оказва на пръчката при водене...

п.п. В течението на Марица, 5 и 6 см. воблери Хорнет, водя успешно с пръчка с реален тест 15-35, като 6 см. се водят трудно при голямо течение....
Е, все пак слуката ми на тези воблери са сомове 5-10 кг....
Та, към Д.Граховски, с такива воблери не се лови кефал, и е абсолютно невъзможно да се замятат с въдица с тест 1-5....., кУ мЪ разбираш правилно.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

А някой дали има наблюдение в/у Dragon Express 2.75m, 7-30gr ? Дали е достатъчно мощен и здрав за щукарка ?
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
koko7784
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koko7784 »

Имах 275см. 10-35г. идеална е за щукарка за джиг е доста твърда според мен акцията е занижена.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

koko7784 написа:Имах 275см. 10-35г.
Моето мнение е да ходите на по къси пръчки- 2.00 - 2.10 и от икономията в цената да си купите "гащи" за газене.... Кефът от риболова е много по голям, и разбира се, ако условията на конкретния водоем го позволяват....
Сенека
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Аз също предпочитам по-къси пръчки, но вече имам няколко, а все пак, понякога се налага използването и на по-дълги. Интересувам се от тази дължина и тест, защото ми се иска да се сдобия и с една по-солидна сопа, за по-големи затворени водоеми, за Дунав и за морски, просто да си имам, едва ли ще я ползвам често.
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

Кой е по добрият избор от тези две пръчки ... http://www.e-fish.bg/productv/9839/okuma-luremania.html" onclick="window.open(this.href);return false; /акция 3-13 и дължина 185см/ или тази - https://megafishing.bg/product/3671/spi ... -rods.html" onclick="window.open(this.href);return false; /акция 3-14 и дължина 180см/ ще се лови на блесни пъстърви ... кефали и понякога костури ...
Изображение

Фейсбук група на яз.Искър -https://www.facebook.com/groups/iskar2014/
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Не съм тръскал тези пръчки, но Шимано на тази цена едва ли ще е върха на сладоледа.

Някой има ли впечатления от Dragon Millenium серията? По какво се различават от Express ?
Аватар
Scoobydooooo
новобранец
новобранец

Мнение от Scoobydooooo »

Здравейте колеги,
и аз да задам малко въпроси :)? Имате ли впечатление от тази пръчка (BLACK BULL SPIN FOCUS/Акция: 15-40gr
Дължина: 2.70m) http://sukibaits.com/black-bull-spin-focus.html" onclick="window.open(this.href);return false;? Въпросната гега ще я ползвам на Дунав за щука, распер, бяла и др. хищници! Дайте мнения и за др. пръчки в този ценови клас до 70-80 лв. , приемам оферти и за нещо втора ръка до тези пари :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

ivanst написа: или тази - https://megafishing.bg/product/3671/spi ... -rods.html" onclick="window.open(this.href);return false; /акция 3-14 и дължина 180см/ ще се лови на блесни пъстърви ... кефали и понякога костури ...
Тази е бахти и недодяланото дЪрво- груба и дебела бланка и пр... и пр...
МислЪ, че това е много по добро http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPIN ... oduct-2179" onclick="window.open(this.href);return false; за същите парички...
Сенека
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Това пръчле също не е лошо за една идея повече парички:

http://sukibaits.com/vadici/spining/vad ... -flow.html

Вчера го тръсках и поне на първо четене ми допадна, а и изглежда доста прилично.
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

След около петнадесетина риболова със SERT EXCEED SPINNING 2S 1.80m.UL /0,9-5/ мога да кажа категорично че пръчката си заслужава инвестицията отвсякъде. Работи прекрасно с малки блеснички и воблерчета, има добра чувствителност, както и отлично поведение при закачане на добри кефали в бързей.
Лично аз съм с прекрасни впечатления от тази UL пръчка.
Както писах и по-напред в темата, като минус се явява липсата на халка за поставяне на примамката. След вече петнадесетина риболова мога категорично да кажа, че това е единственият минус, ако това все пак е от решаващо значение за някои колеги.

Ако някой е в дилема каква UL пръчка да си закупи, в този ценови клас разбира се, гласувам с две ръце за SERT EXCEED SPINNING 2S 1.80m.UL /0,9-5/

Ето и малко нагледен материал от днешният риболов с тази пръчка.

Изображение
how to take a screenshot on a pc
Изображение
how to take screenshots
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Аватар
dancho.danev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dancho.danev »

Scoobydooooo написа:Здравейте колеги,
и аз да задам малко въпроси :)? Имате ли впечатление от тази пръчка (BLACK BULL SPIN FOCUS/Акция: 15-40gr
Дължина: 2.70m) http://sukibaits.com/black-bull-spin-focus.html" onclick="window.open(this.href);return false;? Въпросната гега ще я ползвам на Дунав за щука, распер, бяла и др. хищници! Дайте мнения и за др. пръчки в този ценови клас до 70-80 лв. , приемам оферти и за нещо втора ръка до тези пари :)
От 2год.ползвам за щуколов SIWEADA 2.7м с тест на примамките 15-45гр закупена от магазин в Ст. Загора за 80лв. каталожния и номер е:2721274 Пръчката я купих на майтап :lol: но в последствие установих,че е с пъти по-добра от досегашната ми daiwa powermesh 10-30гр Води добре воблери от 10до 35гр.(по-големи нямам ) Изключително дурако устойчива. Случвало ми се е при замятане да закача някоя трева зад мен,чупил съм и лопатка на воблер,но въдицата си остава здрава.Ако в тези ситуации бях с някое Кроа отдавна да е на трески. Вадил съм щука 70см без никакъв проблем, за бяла също става.Виж за распера не знам, никога не съм хващал такава риба :oops: Пръчката има потенциал да се справи и със не голям сом. Балансира се добре с Рьоби Ексия 3000.Диаметъра на бланката в основата е само 11мм което за бюджетна въдица е супер.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”