Мнения за надуваеми лодки ZANDER

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Мнения за надуваеми лодки ZANDER

Мнение от promarine »

pachosz написа:
ULDO1 написа:И аз от доста време се оглеждам за надуваема лодка.За Зендер и Промарин единственното което ми прави впечатление е че балоните им зад транцевата дъска са по дълги, с което според мен свободното място в тези лодки ще е по малко от другите лодки със същите размери. Но дали това е така могат да кажат вносителите на въпросните лодки.Дано се включат да ни разяснят :wink:
ULDO1, това е за да не се изправя на задни гуми като усучеш яко масура :D
С малко закъснение, но нека разясня основната причина за по-дългите балони зад транеца. Предполагам, че знаете, че когато човек е сам в лодката, за да излезе на глисаж (особено с по-слаб двигател) е необходимо да се измести напред, за да не потъва силно задницата и да не се вдига носа. По-големите балони отзад донякъде премахват необходимостта от това пренасяне на тежестта тъй като имат повече подемна сила. Освен това спомагат при поддържане на прав курс, когато лодката излезе на глисаж. Относно намамяне на полезното пространство съм напълно съгласен, че се губят около 10-15 см от вътрешната дължина.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

За повече пространство, просто взимате по-дълга лодка... Близко е до ъкъла, а и разликата в цената е символична!
Повечето клиенти идват с идеята да си купят 270-300см, а си тръгват с 330...
В ЗАНДЕР простанството винаги е повече - за парите на Зодиак 260 си взимате ЗАНДЕР 330... и Ви остават пари за транспортни колела и тента :wink:
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Тедо написа:Повечето клиенти идват с идеята да си купят 270-300см, а си тръгват с 330...
330 е много оптимален размер. Сгъната, лодката се събира в багажника на съвременен автомобил средна класа заедно с двигател 5-6кс. В багажника на моята Тойота Авенсис влиза заедно с PARSUN F9.8. А ако е с надуваемо дъно е още по-компактна и лека и се обслужва спокойно от сам човек. По-малките от 3,00 м са значително по-неудобни за двама и според мен стават само за разпъване на дънни въдици и захранване (за тази цел обаче може да се вземе нещо много по-евтино, компактно и леко), но не и за тролинг.
По-големите от 3,30 са много по-трудно преносими без колесар. Едно лято се измъчих с лодка 3,80 с двигател 15кс. При първа възможност я продадох и си взех RIB 4,70 и колесар. Сега имам място за колкото си искам багаж (на сушата и във водата), и се чувствам спокоен и на 10км навътре в морето. Сега обаче имам друг проблем :( - започнах да се замислям за по-мощна кола 4x4 :? .
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

да те свържа с един познат от Варна - ще ти внесе Субару или нещо друго от Щатите... :wink:
В Санта Фе-то спокойно събирам 380-ка и 15-ца, котви, резервоари и даже такъмите... Но се возиме 2 човека.
Другият вариант е този - возили сме се 6 /шест/ човека. Лодката беше 360...
Изображение
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

==========.
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 8:48 pm, променено общо 1 път.
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Тедо написа:да те свържа с един познат от Варна - ще ти внесе Субару или нещо друго от Щатите... :wink:
В Санта Фе-то спокойно събирам 380-ка и 15-ца, котви, резервоари и даже такъмите... Но се возиме 2 човека.
Другият вариант е този - возили сме се 6 /шест/ човека. Лодката беше 360...
За събирането и аз събирах 380-ката с 15-цата ама оставаше място за още един човек до мен а въдиците отиваха върху багажника. Как да ида с такова оборудване да Турция или Гърция?
А и да не казвам как се мъкне и монтира всичко това нещо :rolleyes: :x

Субаруто е класика в жанра, ама тази година май няма да ми е още по джоба :(
Ще си попътувам още малко така:
Изображение
Последно промяна от promarine на Съб Фев 20, 2010 9:14 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

И аз потвърждавам, че по-голямата лодка е голям зор без колесар. Имам 3.60 - 70 кг и двигател 50 кг....Голямо чудене и маене пада. Носих я на бус върху тавана, но е невъзможно сам човек да я свали, а какво остава да я качи. То не бяха стълби, глупости....30 минути пускане и над 40 качване. Отделно колко излизания съм пропуснал заради ангажирани приятели....Седя си и гледам тъпо, а морето се е утрепало за лодка.
Сега си купих транцеви колела и имам една Вектра комби, която мисля да замести буса. Изпитвам леки съмнения, че сам ще успея да я кача или сваля...абе ужасия ще е пак, но мисля, че имам някакви шансове да се справя, че приятелите ще стават все по-заети, а моя мерак все по-голям. Явно и аз ще мисля за по-голямо нещо с колесар. Него къде ще държа.... :(
Има някакви системи с въжета за качване и сваляне от сам човек. Зяпах някъде из нета, но ставаше дума за САЩ....Дърпаш тва, буташ онова и лодката е горе или долу, според желанието.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

щом имаш къде да държиш надута лодката, значи и за колесар ще намериш място...
Няма спор, с колесар е по-удобно, ако се ходи често и за един ден. Но ако ходиш 2-3 пъти в годината по за няколко дни или си караванаджия... Сгъваш и прибираш :)

Авензиса хич не става за рибарска кола... Много е нисък... На баща ми е същия цвят, но комби :wink:
Виж суби-то кво прави! При това стария модел с по-слабия мотор...
http://vbox7.com/play:009cad91
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Още едно Субару - http://vbox7.com/play:f85ef2db Цяла година слушам като примерно момченце, но дядо Криза не пуска стотинки за един Форестър.
Колесара е и плюс и минус. Теглиш си както и където искаш, но местата да пуснеш лодка с колесар в морето не са никак много....
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Тедо написа:Но ако ходиш 2-3 пъти в годината по за няколко дни или си караванаджия... Сгъваш и прибираш :)
Точно като ходя за по-няколко дни, имам нужда от най-много багаж, така че колесара с лодката стават още по-полезни. Ръгам вътре, палатки, хладилни чанти, въдици, харпуни, и ... (айде да не изброявам целия списък от тема "всичко за къмпинга")
Тедо написа:Авензиса хич не става за рибарска кола... Много е нисък... На баща ми е същия цвят, но комби :wink:
Виж суби-то кво прави! При това стария модел с по-слабия мотор...
http://vbox7.com/play:009cad91
То много ясно, че Субару-то е по-рибарско от Авенсиса, както и че една Ямаха F40 или F50 повече ще и пасва на мойта лодка, ама за сега ще си я карам с GENOVO F25 и ще си я дърпам с Тойотата. :? PARSUN обещават до 2 год. да пуснат F40 и F60 - тогава ще мисля за ъпгрейд. :wink:
Последно промяна от promarine на Пет Фев 19, 2010 9:41 pm, променено общо 2 пъти.
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanas atanasov »

Какви са приблизителните размери в сгънато положение на лодка 3.60 с алуминиево дъно?
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

atanas atanasov написа:Какви са приблизителните размери в сгънато положение на лодка 3.60 с алуминиево дъно?
133x75x40 - Това е размера на кашона. Като я отделиш от кашона, може да смяташ два сака (един за лодката и един за дъното, релсите и пейките). Сакът с лодката е малко по-голям и тежък от този на дъното... Единия - в багажника (заедно с мотора), другия на задната седалка.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

в комби се събират отзад, като евентуално се налага да се сгъне половината задна седалка...
Аватар
dakataegotin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dakataegotin »

Колеги, колко време ви отнема монтирането и демонтирането на двигателя на лодката? Струва ме се голяма играчка без колесар.
Ако нямаш любов не ми казвай какво друго имаш!
gleen
новобранец
новобранец

Мнение от gleen »

1 минута
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”