Шаран на кюспе

Модератор: sapuna

zehero
новобранец
новобранец

Шаран на кюспе

Мнение от zehero »

Колеги искам да попитам каде се закачат куките при риболов на кюспе ,вътре в тестото или в плочката.
Аватар
lfcpordim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Шаран на кюспе

Мнение от lfcpordim »

Никъде! :D По-добре не използвай подобен монтаж - просто съвет.Най-добре си отрежи една плочка кюспе и я сложи на косъма ;)
zaribeniq
фен клуб-скобар

Мнение от zaribeniq »

zehero написа:Колеги искам да попитам каде се закачат куките при риболов на кюспе ,вътре в тестото или в плочката.
Гледай сега. Връзваш си 5-6 ако искаш и повече куки 2 по 2 на къс повод 5-6 см. оловото ти е подвижно, под оловото правиш един клуп и там слагаш куките. кюспето го правиш с хляб и захар. Първо в една купа слагаш хляб колкото си прецениш слагаш няколко лъжици захар и топла или гореща вода да се накисне хляба и захарта после почваш да добавяш кюспето, докато не стане твърдо и лепкаво. И гледай да не става много лепкаво и да не прекаляваш с хляба че много трудно се разлага. виж снимката :)
Прикачени файлове
:)
:)
2014-07-12 13.10.53.jpg (1.7 MiB) Преглеждано 5033 пъти
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

zaribeniq написа:
zehero написа:Колеги искам да попитам каде се закачат куките при риболов на кюспе ,вътре в тестото или в плочката.
Гледай сега. Връзваш си 5-6 ако искаш и повече куки 2 по 2 на къс повод 5-6 см. оловото ти е подвижно, под оловото правиш един клуп и там слагаш куките. кюспето го правиш с хляб и захар. Първо в една купа слагаш хляб колкото си прецениш слагаш няколко лъжици захар и топла или гореща вода да се накисне хляба и захарта после почваш да добавяш кюспето, докато не стане твърдо и лепкаво. И гледай да не става много лепкаво и да не прекаляваш с хляба че много трудно се разлага. виж снимката :)
Aбе аз доколкото знам за такива монтажи би трябвало да пишат актове, колега. На билетчето ти не пише ли с до колко кукички можеш да ловиш във вътрешни водоеми?! Ако имаш билетче, направи си сверка, защото ако нямаш билетче ... то е ясно защо предлагаш подобни видове монтажи.
zehero
новобранец
новобранец

Мнение от zehero »

zaribeniq написа:
Колега закона не позволява толкова куки максимума е 2 иначе мисля че ти схванах монтажа.
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

zaribeniq написа:
Не знаех, че във форума се допуска разискването на бракониерски монтажи и похвати?!?!?! :axe: :axe: :axe:
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
vells
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vells »

,,БРАКОНИЕРСКИ МОНТАЖИ,,..........МАЙ В ТОЗИ ФОРУМ ОСВЕН ДА СЕ ЗАЯЖДАТЕ ДРУГО НЕПРАВИТЕ!
albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от albundi29 »

Колега никои не се заяжда, просто законите са такива ако за теб това е нормален монтаж жалко че, си регистриран във форумът от 2007 и не си разбрал смисълът му :smt021
Жаден съм а вода не ми се пие
Аватар
hkoko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hkoko »

Хайде тогава някой от тези дето не се заяждате покажете снимка както тази бракониерската,но да е по закона
. Помогнете на човека, че и на мен ми е интересна схемата на такъв монтаж.
направи каквото трябва пък да става каквото ще
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

Колеги ,попринцип монтажа се прави с 4 куки ,но е БРАКОНЕРСКИ затова махаме 2куки и няма проблеми.Eто и снимка.
Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (13.09 KiB) Преглеждано 4798 пъти

п.п Снимката не е моя намерих я в нета.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Що ми се чини, че някой се подиграва с правилата и иска да изкара напълно уместните забележки - неуместни?!?! :axe:

Ловете на чепаре в сладководни води ваш'та кожа :ANAL: :mrgreen: И хващайте шараните за перките и гърлата...К'во лошо има?!?! :finga:
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Добре се прави забележка на колегата относно куките също съм против това ама ако си мислете ,че ще излови всичката риба на тези 5 куки... еми тия дето косът с тройките или тия дето си пускат браконйерските мрежи и ловят с тонове и никой не ги закача!
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

N.Dimitrov написа:Добре се прави забележка на колегата относно куките също съм против това ама ако си мислете ,че ще излови всичката риба на тези 5 куки... еми тия дето косът с тройките или тия дето си пускат браконйерските мрежи и ловят с тонове и никой не ги закача!
Ми да вземем да си затваряме очите като има предложения за пребиване на хората по улиците, щото имало и такива дето ги убиват??

Някои неща трябва да са ясни. Никой не е казвал ще излови ли рибата - то е ясно че няма. И че има и по-брутални методи...ама честно казано тука това не се толерира! Така че с подобен род монтажи :finga: :finga: :ANAL: :ANAL: :axe: :axe:
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

Няма смисъл да разискваме толкова дъвкана и болна тема. За толкова години всеки от нас се е нагледал на малоумници и олигофрени по водоемите, имало ги е и ще ги има!!! Днес един влезна в рибарският магазин с думите:"Дай ми 5 тройки от големите, че утре отивам да кося на Дреновец" ?!?!?! Е това какво е ? Безочлива наглост, произведена от безхаберието на институциите!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Аватар
hkoko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hkoko »

Redimido Ти както какъв се изживяваш в този форум /с титла трупащ безмислени постове./На обезрибен държавен водоем стъпвал ли си?Или само на платено със скъпи ненужни захранки .Ами да Ти дам пример за твоя издигнат на пиедистал закон щука от 30 сантиметра е мерна и може да се задържи.Това нормално ли е?И тази година забраната влезе когато рибата си хвърли хайвера-и това е нормално.Ами да ти го ръгнана на закона и законодателие!
направи каквото трябва пък да става каквото ще
Заключено

Обратно към “Риболов на мирни риби”