Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Шаран !!
Модератор: sapuna
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Шаран !!
Колеги ,преди 2-3 дена ходих с приятели на едно язовирче с нагласата да ковним някое шаранче на бързо ловихме на плувка със стръв царевица ,но каракудите ни побъркаха
хванахме едва 3 шаранчета.Та скоро пак ще ходим ,но ще сменим плувките с дънни мисля да пробвам на косъм с топче за да игнорирам каракудите дали ще има ефект или пак ще си калвът?

Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
Re: Шаран !!
Трябва
пробвай с някакъв рибен аромат или нещо от сорта, ако става въпрос за платено .

- lfcpordim
- научил се да хвърля
Ако е на платено пробвай както казва колегата преди мен.Иначе взимаш суха царевица ,вариш я и нижеш две царевички на косъма и си ти!vobler4o написа:Колеги ,преди 2-3 дена ходих с приятели на едно язовирче с нагласата да ковним някое шаранче на бързо ловихме на плувка със стръв царевица ,но каракудите ни побъркахахванахме едва 3 шаранчета.Та скоро пак ще ходим ,но ще сменим плувките с дънни мисля да пробвам на косъм с топче за да игнорирам каракудите дали ще има ефект или пак ще си калвът?

- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Не е на платено на мой приятел е язовира.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
ми платено или частен разликата е ,че в единия плащаш и ловиш а частен когато лови само собственикът и негови приятели .
Та на въпроса който зададе Да ще се отървеш от тях,но сигурен ли си че рибата се храни с топчета защото имам много язовири където и 100кг топчета на 100 различни вида аромата да хвърлиш не кълве така че най-добре на царевица 2-3 сухи на косъма или 4-5 варени Просто рибата в Българи не е научена на топчета като в англия където постоянно се правят и изпробват в язовири . И така просто рибата като изяде 5-6 топчета разбира че става за ядене и го търси
Наслука
Та на въпроса който зададе Да ще се отървеш от тях,но сигурен ли си че рибата се храни с топчета защото имам много язовири където и 100кг топчета на 100 различни вида аромата да хвърлиш не кълве така че най-добре на царевица 2-3 сухи на косъма или 4-5 варени Просто рибата в Българи не е научена на топчета като в англия където постоянно се правят и изпробват в язовири . И така просто рибата като изяде 5-6 топчета разбира че става за ядене и го търси
Наслука

Мини на дъно с по голяма кука(2-4 номер,на косъм).Според мен не повече от три зърна царевица,може да пробваш и с повдигач.Захранваш с царевица(варена),или топчета,ако ще ловиш на тях.Можеш да пробваш всякакви аромати,там правила няма.