Язовир "Искър", най-големият язовир в България.

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
vpp335
новобранец
новобранец

Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.

Мнение от vpp335 »

Язовирите в страната опустяха щото цялата селяния дойде в София. И като дойде уикенда всичко на Искъра. Даже по форума питат къде са местата, какво се лови, как се лови, кълве ли. И като помъкнат жени деца и кучета картината е пълна....
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Нали някой трябва да замести столичаните дето се изнесоха по родните села! Няма да оставят София празна, Я!
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

bokser написа:Нали някой трябва да замести столичаните дето се изнесоха по родните села
:lol:
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Днес на входа на шипоченския, от към Ихтиман - 08:00 до 14:00 пълно капо, без дори едно пипане.
Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Ситуацията днес след обяд около устието :
Нивото леко е паднало, дигата се е показала, на най-широкото място има около 1.5 м. суша.Излизат периодични каракудки-педарки. Видя ни се слабо и се върнахме да се вържем за клечките, където нямаше пипане. Наблюдаваше се рехаво присъствие на рибари по Багера и Римския, които към 18 часа се разотидоха, едва ли е от много риба :mrgreen:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
mmilen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmilen »

В Петък като последен ден от отпуската най-накрая сколасах да отида до Язовира. Мястото е края на залива след Щъркела на около 500 метра от сухите дървета. Избрах това място, защото е по-плитко(около три метра и половина на 25м от брега при това ниво) и по-това време миналата година имаше доста каракуда освен платиката, искаше ми се да е по-шарен риболова, но не стана, от платиките нищо друго не се вреди. Лових на фидер на бял червей горе-долу колкото е рибата в кофата толкова ми беше и захранката.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Инфо от днес.

Ходих на устието-рибата не е активна.

На дигата-и там не кълве.

Кълвеше от изгрева до към 10 часа,от лодка и захранено петно.

На влачене,има извадени няколко Сома до 8 кила.

Днес меришеше повече на Барбекюта по биваците,риболовци сериозни-не видях.

Може да е от суперЛуната,и пълнолунието.

Каракуди по дигите само вътре в шаварите от Лодка с котва.

Едни спинингисти,излъгаха 3 клена на устието,около обяд за час.

Нагоре по реката били вадили скобари-над кило.

Снимки тоя път не съм правил.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
djoni1
новобранец
новобранец

Мнение от djoni1 »

В събота около Римския , 2 костурчета и една дебна платика. Захранка голд про и никакво по сериозно пипане. Не знам дали заради пълнолунието или по скоро вятъра. Към обяд се пуснахме по реката и срещнахме колеги , които са били на филмова къща, казаха, че вятърът е основния проблем.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

mmilen написа:В Петък като последен ден от отпуската най-накрая сколасах да отида до Язовира. Мястото е края на залива след Щъркела на около 500 метра от сухите дървета. Избрах това място, защото е по-плитко(около три метра и половина на 25м от брега при това ниво) и по-това време миналата година имаше доста каракуда освен платиката, искаше ми се да е по-шарен риболова, но не стана, от платиките нищо друго не се вреди. Лових на фидер на бял червей горе-долу колкото е рибата в кофата толкова ми беше и захранката.

Изображение
Респект! :drinkers:
lusienn

Мнение от lusienn »

Е какво му е респектиращото-пускане на платики.

Според мен тая риба-изяжда хайвера на другите риби,и остава пак доминиращ вид за момента.

Ако се пренесът в Панчарево,ще е по добре-за Пенсионерите там.

За сега пред мен съм виждал-пускане обратно на Сом,клен и плевелна риба-за 30 години постояно ходене по язовира.

Но всеки се радва на различни неща.

За тая година-до момента,ме зарадва зарибяването с Бяла Риба-35000 бройки.

Никой да не се засяга.

Щом го радва Платиката,да я пуска ако иска.

За момента язовира е много зле от към-всички видове риба.

Риболовци.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Люси засяга важен въпрос :idea:
В някои бели държави(напр.всички на Скандинавите), където пускането е практика, не се препоръчва пускането на платиката- класифицирана е за плевел. Ама, я си представете какви капоти щяхме да въртим без платичоците на язовира :?: А тази година дори и тази риба е кът :?: Винаги ги пускам, не смятам че за Бг платиката е плевел и това е правилния подход за да си имаме занимавка близо до София.
За БГ май само това е рибата, която устоява на турбо-бракониерството и нулевото отношение на държавата към опазването на рибното богатство и разнообразие.
Участвал съм веднъж в пренасянето на платички на Панчарево и няма да повторя- голяма хамалогия и много фира.Има си причина даден вид риба да я има/няма на определено място :?:

Зарибяването с бяла риба,сом, амур, шаран е супер похвално начинание. И аз имам тениска, с ясното съзнание, че зарибителния материал беше много дребен и в голямата си част е нахранил костурите. Според мен зарибяване с рибки под 10 см е безмислено.
Последно промяна от naskobo на Вто Юли 15, 2014 8:00 am, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Наско ,и ние се включихме,цялата фирма,имаме тениски,похвална е инициативата на колегите събрали се и направили тази акция :!: Но за размера на зарибителния материал сме на същото мнение,обаче ихтиоложката казала този материал има повече шанс,не знам :? Преди 3 г. присъствах на зарибяване с пъстърва от СЛРБ ,със същите размери ,помагахме за разселването ,но не се чува да има добра популация в язовира,нямам преки наблюдения .
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не знам какво са казали "специалистите", но тие рибки бяха престъпно дребни.
Все си мисля, че за да се изфука с голяма бройка, някой ни похарчи парите за глупости...
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
salmohunter
новобранец
новобранец

Мнение от salmohunter »

MITKO70 написа:Наско ,и ние се включихме,цялата фирма,имаме тениски,похвална е инициативата на колегите събрали се и направили тази акция :!: Но за размера на зарибителния материал сме на същото мнение,обаче ихтиоложката казала този материал има повече шанс,не знам :? Преди 3 г. присъствах на зарибяване с пъстърва от СЛРБ ,със същите размери ,помагахме за разселването ,но не се чува да има добра популация в язовира,нямам преки наблюдения .
В този ред на мисли нека и аз да ви разкажа за един случай от преди 10-ина години на Язовира. Действието се развива в един от заливите пред ловното стопанство отсреща. В този ден от ИАРА пускаха американки по 5-6см за зарибяване. Пуснаха 1-2 чувала и в плиткажа на залива, в който бяхме ние и си ловяхме костури. Стръвта ни беше само лешанки. Вечерта при чистенето на костурите поне в 5-6 от тях имаше и малки американчета. Имайте предвид, че говоря за залив, в който са пуснати само 1-2 чувала от тях. От 50 костура 5-6 с малки американки в коремите! От това всеки може сам да си направи извода за това с какъв размер рибки трябва да се зарибява независимо от мнението на "експерти" изказали се по въпроса. Истината е че рибките под 5-6 см направо влизат в обедното меню на и без това многобройните костури в Язовира.
lusienn

Мнение от lusienn »

От началото на годината,то се вижда в темата горе долу,колко ходя-имам не повече от 20 костура уловени около педя.

Нищожно малка бройка.

Та не се притеснявайте чак толкова,дали ще оцелеят.

Половината да дръпнат до 200 грама,и нещата се обръщат-Те ще изяждат другите риби,освен Сома-щото той е най големия хищник.

Резултатите ще ги видиме след-поне 2,3 години-Поживьом-увидим,както казват братята Руснаци.

Парите за зарибяване,не са похарчени всички,ще има и за зарибяване със Сом-така се каза от сдружението,но по късно и рибите ще са по едри.

И на мен ми се щеше белите да са по 20 см-но за 20ст бройката без ДДС-толкова.

Ако сдружението е по мощно-може да си помечтаеме,за наш рибарник,в който да се отглежда зарибител-това си го помислих де :D

Риболовци.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”