Плетено влакно - Брейд

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
nestor7
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Плетено влакно - Брейд

Мнение от nestor7 »

Павел Иванов написа:За УЛ по-добре не . При това съчетание брейд / моно се получава нещо което не се свързва по никакъв начин с риболов от типа Лайт и Ултра Лайт . Друг е въпроса че хич го няма по отношение на реален диаметър . Иначе е перфектно при варианти от МЛ нагоре . Съчетава директният контакт на брейда с някаква , макар и минимална разтегливост , благодарение на моното и от там по-добър ефект при борене на по-едри и борбени риби .
Можеш ли да ме насочиш към някой брейд, в момента съм с моното на Адванс ТуйчМастер Варивас, харесва ми, но реално всяка закачка праща воблера в небитието, а доста ще боли като загубиш Д-контакт или Д-инсайт.

Търся нещо 0.6~0.8, розовия Варивас го няма в момента на 0.6 иначе бих взел него, може и да не е варивас стига да си заслужава.
What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Гледам и на двете места в които се предлага тук "розУвият" го дават наличен . Възможно е да го дават само в сайта де . Ако си проверил само при едните , не ти пречи да провериш за всеки случай и при другите .
http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... x-pe8-150m" onclick="window.open(this.href);return false;
http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... y-pe4-120m" onclick="window.open(this.href);return false;
http://puffin.bg/index.php?item=1962&group=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
nestor7
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nestor7 »

Розовия 4 нишков го имам в 0.8 и затова го търся в 0.6, но го няма и на двете места.

Все ми се ще да избегна 8-нишковите заради високата им цена, но като гледам на къде отиват работите :ANAL:

Каква е разликата между - VARIVAS Super Trout Advance MAX PE8 и розовия PE8, че гледам има разлика в цената при вариант 0.6 между двата ?
What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

VARIVAS Super Trout Advance MAX PE8 е по-мек , невероятно безшумен , но с много по-малка трайност от VARIVAS Avani Eging MAX PE8 . Предполагам че това се дължи на занижената му абразивоустойчивост спрямо тази на розУвият сепио уловител който е една идея по-шумен , по-твърд , но изкарва повече време . Това е нормално при положение че са предвидени за два коренно различни вида риболов .

Павел Иванов
nestor7
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nestor7 »

Павел Иванов написа:VARIVAS Super Trout Advance MAX PE8 е по-мек , невероятно безшумен , но с много по-малка трайност от VARIVAS Avani Eging MAX PE8 . Предполагам че това се дължи на занижената му абразивоустойчивост спрямо тази на розУвият сепио уловител който е една идея по-шумен , по-твърд , но изкарва повече време . Това е нормално при положение че са предвидени за два коренно различни вида риболов .
Е тва е приказка, благодаря :-D
Аватар
PlamenIvanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от PlamenIvanov »

Ако искаш пробваи в http://shop.fishing-tackle.bg/lines" onclick="window.open(this.href);return false; сега има нови размери и модели PONTOON 21 които не са показани в саита.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
kronen
новобранец
новобранец

Мнение от kronen »

здравейте, моля за малко помощ за избор на плетеняк до около 50 лева(ако може и по-евтинко :oops:, няма да се разсърдя :) ) . Досега ползвах http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=223" onclick="window.open(this.href);return false; , доволен съм от него, но губя примамки. Примамките, които ползвам не надвишават 7-8гр. , така че търся нещо което да не пречи много на воблера, но при закачка да мога да си го прибера. Благодаря предварително на отзовалите се.
nestor7
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nestor7 »

Някой знае ли колко може да се събере в шпула 2004 на старото Пресо плетеняк 0.6 на варивас 8 нишки.

За ориентир - Advance Twitch Master 91m 0.185/6lb се събира точно.

Въпроса е за това влакно дали ще влезне в шпулата - Avani Eging MAX PE8 150m 0.6/14.5lb :?:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

kronen , в случаят за да ти се препоръча по-коректно е нужно да обявиш , в този ред , с какво ще го ползваш търсеният плетеняк :
- въдица
- макара
- примамки
В случаят си обявил само примамките което само по себе си не помага много при избор на линия която ти трябва .

Павел Иванов
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Половин сезон ловя с този Пинко (0.8/14.5lb) :wink:
Изображение

Oнзи ден го обърнах и на реката се получиха три безпричинни късания :shock: Загубих ценни примамки :( Бесен съм и искам да го сменям c друг четири жилен брейд. Спрял съм се на

Изображение

и моля за мнение/съвет, касаещо дебелината на влакното :idea:

Въпросът ми е следния - много ли е осезаема разликата между размер 0.8 на VARIVAS Avani Eging Milky PE4 и YGK G-soul PE 1.0 ?

Наслука :supz:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

daniel defoe написа:Половин сезон ловя с този Пинко (0.8/14.5lb) :wink:
Изображение

Oнзи ден го обърнах и на реката се получиха три безпричинни късания :shock: Загубих ценни примамки .
Наслука :supz:
И при мен на няколко пъти се къса съвсем лесно,колкото за смяна бих ти препоръчал

Изображение

Ползвам размер 1,реално е 0.19 и съм по-доволен от вариваса,а колкото до YGK ползвал съм

Изображение

и съм много разочарован от него,много слабо,може би защото е хибрид.Това което ти си посочил може и да е по-добро.
Остави само стъпки
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Благодаря ти, колега :drinkers:

p. s. Идеята ми беше да е по възможност четири, а не осем нишков.
Изображение
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

От години карам с 14-либровото на това за Л и МЛ

Изображение

и освен че е леко шумно, други проблеми нямам.
Мисля че беше 1.2, по спомен..
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
mitkom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitkom »

за смяна бих ти препоръчал..
+1 За Lazer L8 , взех го с малко недоверие но останах доволен от него.
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Предпоследно се огледах в това влакънце, след щателен рисърч :supz:
Не намерих единствено и само мнение, отнасящо се конкретно до здравината му :(

Изображение
Изображение
Публикувай отговор