Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Плетено влакно - Брейд
Можеш ли да ме насочиш към някой брейд, в момента съм с моното на Адванс ТуйчМастер Варивас, харесва ми, но реално всяка закачка праща воблера в небитието, а доста ще боли като загубиш Д-контакт или Д-инсайт.Павел Иванов написа:За УЛ по-добре не . При това съчетание брейд / моно се получава нещо което не се свързва по никакъв начин с риболов от типа Лайт и Ултра Лайт . Друг е въпроса че хич го няма по отношение на реален диаметър . Иначе е перфектно при варианти от МЛ нагоре . Съчетава директният контакт на брейда с някаква , макар и минимална разтегливост , благодарение на моното и от там по-добър ефект при борене на по-едри и борбени риби .
Търся нещо 0.6~0.8, розовия Варивас го няма в момента на 0.6 иначе бих взел него, може и да не е варивас стига да си заслужава.
What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Гледам и на двете места в които се предлага тук "розУвият" го дават наличен . Възможно е да го дават само в сайта де . Ако си проверил само при едните , не ти пречи да провериш за всеки случай и при другите .
http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... x-pe8-150m" onclick="window.open(this.href);return false;
http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... y-pe4-120m" onclick="window.open(this.href);return false;
http://puffin.bg/index.php?item=1962&group=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... x-pe8-150m" onclick="window.open(this.href);return false;
http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... y-pe4-120m" onclick="window.open(this.href);return false;
http://puffin.bg/index.php?item=1962&group=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Розовия 4 нишков го имам в 0.8 и затова го търся в 0.6, но го няма и на двете места.
Все ми се ще да избегна 8-нишковите заради високата им цена, но като гледам на къде отиват работите
Каква е разликата между - VARIVAS Super Trout Advance MAX PE8 и розовия PE8, че гледам има разлика в цената при вариант 0.6 между двата ?
Все ми се ще да избегна 8-нишковите заради високата им цена, но като гледам на къде отиват работите

Каква е разликата между - VARIVAS Super Trout Advance MAX PE8 и розовия PE8, че гледам има разлика в цената при вариант 0.6 между двата ?
What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
- Павел Иванов
VARIVAS Super Trout Advance MAX PE8 е по-мек , невероятно безшумен , но с много по-малка трайност от VARIVAS Avani Eging MAX PE8 . Предполагам че това се дължи на занижената му абразивоустойчивост спрямо тази на розУвият сепио уловител който е една идея по-шумен , по-твърд , но изкарва повече време . Това е нормално при положение че са предвидени за два коренно различни вида риболов .
Павел Иванов
Павел Иванов
Е тва е приказка, благодаряПавел Иванов написа:VARIVAS Super Trout Advance MAX PE8 е по-мек , невероятно безшумен , но с много по-малка трайност от VARIVAS Avani Eging MAX PE8 . Предполагам че това се дължи на занижената му абразивоустойчивост спрямо тази на розУвият сепио уловител който е една идея по-шумен , по-твърд , но изкарва повече време . Това е нормално при положение че са предвидени за два коренно различни вида риболов .

- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Ако искаш пробваи в http://shop.fishing-tackle.bg/lines" onclick="window.open(this.href);return false; сега има нови размери и модели PONTOON 21 които не са показани в саита.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
здравейте, моля за малко помощ за избор на плетеняк до около 50 лева(ако може и по-евтинко
, няма да се разсърдя
) . Досега ползвах http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=223" onclick="window.open(this.href);return false; , доволен съм от него, но губя примамки. Примамките, които ползвам не надвишават 7-8гр. , така че търся нещо което да не пречи много на воблера, но при закачка да мога да си го прибера. Благодаря предварително на отзовалите се.

Някой знае ли колко може да се събере в шпула 2004 на старото Пресо плетеняк 0.6 на варивас 8 нишки.
За ориентир - Advance Twitch Master 91m 0.185/6lb се събира точно.
Въпроса е за това влакно дали ще влезне в шпулата - Avani Eging MAX PE8 150m 0.6/14.5lb
За ориентир - Advance Twitch Master 91m 0.185/6lb се събира точно.
Въпроса е за това влакно дали ще влезне в шпулата - Avani Eging MAX PE8 150m 0.6/14.5lb

- Павел Иванов
kronen , в случаят за да ти се препоръча по-коректно е нужно да обявиш , в този ред , с какво ще го ползваш търсеният плетеняк :
- въдица
- макара
- примамки
В случаят си обявил само примамките което само по себе си не помага много при избор на линия която ти трябва .
- въдица
- макара
- примамки
В случаят си обявил само примамките което само по себе си не помага много при избор на линия която ти трябва .
Павел Иванов
Павел Иванов
- daniel defoe
- разбира нещата
Половин сезон ловя с този Пинко (0.8/14.5lb)

Oнзи ден го обърнах и на реката се получиха три безпричинни късания
Загубих ценни примамки
Бесен съм и искам да го сменям c друг четири жилен брейд. Спрял съм се на

и моля за мнение/съвет, касаещо дебелината на влакното
Въпросът ми е следния - много ли е осезаема разликата между размер 0.8 на VARIVAS Avani Eging Milky PE4 и YGK G-soul PE 1.0 ?
Наслука

Oнзи ден го обърнах и на реката се получиха три безпричинни късания

и моля за мнение/съвет, касаещо дебелината на влакното

Въпросът ми е следния - много ли е осезаема разликата между размер 0.8 на VARIVAS Avani Eging Milky PE4 и YGK G-soul PE 1.0 ?
Наслука

И при мен на няколко пъти се къса съвсем лесно,колкото за смяна бих ти препоръчалdaniel defoe написа:Половин сезон ловя с този Пинко (0.8/14.5lb)![]()
Oнзи ден го обърнах и на реката се получиха три безпричинни късанияЗагубих ценни примамки .
Наслука

Ползвам размер 1,реално е 0.19 и съм по-доволен от вариваса,а колкото до YGK ползвал съм

и съм много разочарован от него,много слабо,може би защото е хибрид.Това което ти си посочил може и да е по-добро.
Остави само стъпки
- daniel defoe
- разбира нещата
Благодаря ти, колега 
p. s. Идеята ми беше да е по възможност четири, а не осем нишков.

p. s. Идеята ми беше да е по възможност четири, а не осем нишков.

От години карам с 14-либровото на това за Л и МЛ

и освен че е леко шумно, други проблеми нямам.
Мисля че беше 1.2, по спомен..

и освен че е леко шумно, други проблеми нямам.
Мисля че беше 1.2, по спомен..
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

-
- научил се да хвърля
+1 За Lazer L8 , взех го с малко недоверие но останах доволен от него.за смяна бих ти препоръчал..
- daniel defoe
- разбира нещата
Предпоследно се огледах в това влакънце, след щателен рисърч
Не намерих единствено и само мнение, отнасящо се конкретно до здравината му

Не намерих единствено и само мнение, отнасящо се конкретно до здравината му