Гръцка фиеста...;)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Гръцка фиеста...;)

Мнение от Vesko1 »

Здравейте пичове!
Вчера и аз реших да се пробвам на морския риболов...не че имам познанията и такъмите за такъв вид риболов...ама човек знае и 2 и 200...
Речено -сторено!В 6ч отпрашихме с жена ми в посока ГКПП Маказа....там ни очакваше ето това

Изображение

....огромна колона от автомобили...кьораво ,сакато...румънци ..молдовци се юрнали да се пличкат в соленото гръцко море.Там отнесохме към 1 час чакане.Към 8,20 вече бях на брега на селцето Фанари...стягане набързо на тъкъмите и бам-бум 2 пръчки в морето.Стръвта беше пилешко филе...натопено в дип мида...и краб.Монтажа-долно олово,повод от флурокарбон 0,32..а куките 8 номер-флуро 0.169.Дистанция 80-100м.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

След няколко минути започнаха да излизат ето от тия...спароси(морска каракуда),дребно дребно...ама яко огъваха върховете на пръчките...откъде тая сила не знам.

Изображение

Изображение

Към 10ч...риболова на това място замря...отсече като с нож.Преустанових временно риболова и се отдадох на леко плажуване...къпане там .За малко да настъпя едно стадо морски таралежи..добре че ги видях гадовете в бистрата вода.Към 12 се преместих на яхтеното пристанище но вече с една пръчка...и ги почнах отново.

Изображение

Изображение

Започнаха да излизат пак от същите гадове...тук хванах и няколко мурмури и сардинии

Изображение

Изображение

...и така докъм 14ч...когато жегата стана непоносима...бех изкарал вече към 30-тина добри рибки малките си ги връщах директно обратно.

Изображение

Изображение

Айде..събрах набързо пръчката и отидох да пийна некоя биричка под чадъра на хлад.Там пак метнах една "въдичка" ,да уловя една гръцка русалка ,която решаваше судоку под палещите слънчеви лъчи...НО без успех... :lol: :lol: :lol:

Изображение

:lol: :lol: :lol:

По едно време...гледам станало време да си ходиме...че на митницата сигурно вече се беше оформила опашка до 2-рия тунел.

Изображение

Сбогуване с морето....

Изображение

Така завърши моята тазгодишна гръцка фиеста...с дребни но много риби.Риболова беше доста динамичен,и почти не усетих как мина времето.Снощи замезвах с част от улова ,гледайки финала на световното и се зарекох пак да посетя това красиво място.

НАСЛУКА КОЛЕГИ!...
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Гръцка фиеста...;)

Мнение от chlen »

Браво-изкарал си една хубава почивка на чистото море,че и рибки си хванал...само малко ме е яд,че не ти е клъвнала русалката :) :)
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

:smt038
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Макар,че си кривнал от правият път все пак браво :).
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
s.garnoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s.garnoev »

Приятно си изкарал.За русалката не съм сигурен,че не стават ни за ядене ни за .............
tzetzo62
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tzetzo62 »

Супер и излет,и почивка.Браво!
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

И колко струва гръцки билет за риболов ? ...или те там не проверяват по морето!
Който хванат него...малаките!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Красимир Атанасов написа:Макар,че си кривнал от правият път все пак браво :).
Краси...то до мен жената беше бре,под чадъра...немаше никакъв шанс за кривване в буквалния смисъл...а в преносния...Споко ,в четвъртък сме пак на шарански излет,сменяме групата на петната.... :lol: :lol:
Hills написа:И колко струва гръцки билет за риболов ? ...или те там не проверяват по морето!
Който хванат него...малаките!
На Порто лагос и на Керамоти има табели ,че риболова по пристанищата и плажовете е забранен.Но на Фанари,Авгира и Меси няма още такива табели.Билет не искат.Вчера дойде едно гърче докато лових ,плямпаше ми нещо на гръцки доколкото разбрах искал да лови скариди там където аз хвърлях...уж съм му пречел.Ама то и аз вече приключвах риболова.
Та засега няма проблеми на тая дестинация не правят проблем маляките...НО винаги трябва да се почистват боклуците след риболова .
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

Интересни рибки :D , чакаме шаранджийско включване :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”