Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Нужното пречистване
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Нужното пречистване
Здравейте колеги.Скоро не бях пускал тема , и вместо да ограничавам инфото в пазарджишкия раион реших да разширя обхвата.Та отидох с наще при бабата за една седмица ,хем да разпусна хем и да помогна, щото който си е от село знае че там работа винаги има.Естествено още с пристигането напълних раницата с червей зех новия фидер, които очакваше сефтето с нетърпение като мен.Слезнах до моста избрах място с чакъл сложих връхче 2оз и зачаках.Бе то било голям кеф да ловиш мряна на фидер,трепери оня ти връх, и ръцете ми и те се разтрепериха,нема лекуване тая болест
.Едни хубави мренки се виеха в ръцете ми ,като змийчета.

Очудващо тая година водата в реката е доста чиста ,не влачи хартии карантии мазнотии и секви нечистотии ,дето затлачват яко дъното и пречат на риболова на тежко като се лепат по кордата.Дали след зимната фиеста с изтравянето на сичко що плуваше в студения канал не са зели некви мерки за заводите до канала ,а дано.Ама не си мислете че риболова е лесен ,щото тая година насекъде къде ходих се повтаряше репликата „баси тегавата работа” и време и кълванета ма реката си я обичам и тя си ме обича щото винаги ме възнаграждава.
Още съм на реката а вече мисля утре къде да хода.Сещам се за Бошуля миналата година са вадели хубави каракуди там.Прибирам се консултирам се с бащата и е рещено утре сме там.Ставам към 7 неделя е сигурно нема да фанем место а и не го знам гьола къде е точно.Некъде към 9 часа го открихме и место намерихме даже.

Захранка естествено трапер каракуда лин и шаран и пак същата без лина ,отделно 1 кило киспе с ронен хляб и 500гр бял.Системата е железна само дето не кълве на бял и на хляб ми на торен,нищо де и торен имам.Лова костурчета колко пръста ми и ги хвърлям обратно че много бодът и не ме кефят.А в тва време бащата вади едно шаранче после 2ро.

Явно нещо бъркам системата пак слагам хляб идват няколко перки и пак затишие.Мина час и нещо и рибата спря, явно на тоя гиол кълве до към 11 ама кой да знае.То и едно слънце излезе,айде обратно .
На другия ден беше почти излагация с малки изключения.Дестинацията отново беше променена рибарника до с.Бъта – газян.Табелата за рибарника некои я беше бутнал ама аз го знам че е натам натам нагоре нагоре.Е до там бехме до никъде с тая ниска кола не можем да се катерим като планински кози,оказа се че си трябва високопроходим автомобил.Как се обръща на тоя тесен път, отзад дере, не питайте.Мен нещо ми изчезна ентусиазма ама бащата вика че му се лови.Добре знам че има някъв гьол в с. Априлци еми там сме начи.По улиците няма жива душа ама фащаме верния път и след няма и 10 мин гьола е пред нас.
За жалост се оказва поредния провал,та тва си е чисто блато трудно достъпно а явно и отдавна необитаемо даже и от жаби.

След като червея се дави няколко минути бащата даде по добра идея Звъника.Кво като сме минали 100 км можем да минем още щом е за риба и на луната се изтрелвам.
Към 10 и нещо вече сме на малкия гьол и изненада има 2 циганета, ясно каракудата е тука.Преправих фидера на мач да фащам дистанция че тия братчета ловяха с директни 5ци корди за сом и тапи за щуки.Ебати такъм и ебати заплитанията си правеха.Ма аз навътре като пич не ги отразявам и си дърпам каракуди в ритъм.Колко фана бе бате викам нз не ги броя.Мина час и нещо и напече не се седи в тая жега , пуснах ги тоя път ,щото рещихме с бащата след 2 дена пак да дойдем и да си наловим повече, и по големи.
След има няма 2 дена пак бяхме на мястото ,само че обещанието за по големи риби не се сбъдна.За 3 часа имахме към 2.5кг каракуда повечето педарки,зех си 1 кило за бирата.

ето ме и мене селфи с гьола

Откъм риба нещата не бяха кой знае колко добри тази седмица, но откъм емоции беше 6+.Само едно нещо ме натъжаваше като гледах красивата ни природа , тази златна земя ,как наще политици успяха да ни закопат толко дълбоко та поговорката „по злато ходим лайна ядем”да не ни гневи а да ни кара да свеждаме глави.

Очудващо тая година водата в реката е доста чиста ,не влачи хартии карантии мазнотии и секви нечистотии ,дето затлачват яко дъното и пречат на риболова на тежко като се лепат по кордата.Дали след зимната фиеста с изтравянето на сичко що плуваше в студения канал не са зели некви мерки за заводите до канала ,а дано.Ама не си мислете че риболова е лесен ,щото тая година насекъде къде ходих се повтаряше репликата „баси тегавата работа” и време и кълванета ма реката си я обичам и тя си ме обича щото винаги ме възнаграждава.
Още съм на реката а вече мисля утре къде да хода.Сещам се за Бошуля миналата година са вадели хубави каракуди там.Прибирам се консултирам се с бащата и е рещено утре сме там.Ставам към 7 неделя е сигурно нема да фанем место а и не го знам гьола къде е точно.Некъде към 9 часа го открихме и место намерихме даже.

Захранка естествено трапер каракуда лин и шаран и пак същата без лина ,отделно 1 кило киспе с ронен хляб и 500гр бял.Системата е железна само дето не кълве на бял и на хляб ми на торен,нищо де и торен имам.Лова костурчета колко пръста ми и ги хвърлям обратно че много бодът и не ме кефят.А в тва време бащата вади едно шаранче после 2ро.

Явно нещо бъркам системата пак слагам хляб идват няколко перки и пак затишие.Мина час и нещо и рибата спря, явно на тоя гиол кълве до към 11 ама кой да знае.То и едно слънце излезе,айде обратно .
На другия ден беше почти излагация с малки изключения.Дестинацията отново беше променена рибарника до с.Бъта – газян.Табелата за рибарника некои я беше бутнал ама аз го знам че е натам натам нагоре нагоре.Е до там бехме до никъде с тая ниска кола не можем да се катерим като планински кози,оказа се че си трябва високопроходим автомобил.Как се обръща на тоя тесен път, отзад дере, не питайте.Мен нещо ми изчезна ентусиазма ама бащата вика че му се лови.Добре знам че има някъв гьол в с. Априлци еми там сме начи.По улиците няма жива душа ама фащаме верния път и след няма и 10 мин гьола е пред нас.
За жалост се оказва поредния провал,та тва си е чисто блато трудно достъпно а явно и отдавна необитаемо даже и от жаби.

След като червея се дави няколко минути бащата даде по добра идея Звъника.Кво като сме минали 100 км можем да минем още щом е за риба и на луната се изтрелвам.
Към 10 и нещо вече сме на малкия гьол и изненада има 2 циганета, ясно каракудата е тука.Преправих фидера на мач да фащам дистанция че тия братчета ловяха с директни 5ци корди за сом и тапи за щуки.Ебати такъм и ебати заплитанията си правеха.Ма аз навътре като пич не ги отразявам и си дърпам каракуди в ритъм.Колко фана бе бате викам нз не ги броя.Мина час и нещо и напече не се седи в тая жега , пуснах ги тоя път ,щото рещихме с бащата след 2 дена пак да дойдем и да си наловим повече, и по големи.
След има няма 2 дена пак бяхме на мястото ,само че обещанието за по големи риби не се сбъдна.За 3 часа имахме към 2.5кг каракуда повечето педарки,зех си 1 кило за бирата.

ето ме и мене селфи с гьола

Откъм риба нещата не бяха кой знае колко добри тази седмица, но откъм емоции беше 6+.Само едно нещо ме натъжаваше като гледах красивата ни природа , тази златна земя ,как наще политици успяха да ни закопат толко дълбоко та поговорката „по злато ходим лайна ядем”да не ни гневи а да ни кара да свеждаме глави.
Последно промяна от geibriel на Вто Юли 15, 2014 7:24 am, променено общо 1 път.
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
1875
- 6tukara
- ще става разбирач
Re: Нужното пречистване
Браво страхотен репортаж. Интересно последно когато ходих на Бошуля преди 4години се ловяха същият калибър маломерни шаранчета. Тогава реших че е зарибявано но явно са собствена популация.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Страхотни репортаж и снимки! Браво! 

-
- новобранец
Много хубав репортаж! 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И от мен адмирации за хубавия репортаж. И накрая също си го казал много добре ... златната ни земя я превръщат в нежелано място за нас самите ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Ходил съм на гьола над Априлци, резултата беше 0 хванати, като за сметка на това по целия бряг лежаха всякакви риби и то едри... Тогава останах с впечатлението че причината идва от разположената в близост свинеферма. Интересно ми е сега дали е имало умряла риба по брега и дали след като напече се долавя онзи "приятен" аромат на свински изпражнения?
Иначе репортажа е много готин и снимките също са добри. Поздравления и Наслука.

- larybalky
- научил се да хвърля
Браво за репортажа,а иначе ние сме си виновни за това какво става в милата ни татковина,а не политиците.Ние си ги избираме,ние ги махаме и когато спрем да обвиняваме някой друг тогава ще се случат нещата.
Мераклия
-
- научил се да хвърля
Чудесен репортаж.Априлци миналата година го източиха и орките изловиха всичко що шава.На малкия Звъничовски излизат и хубави каленици на иска рано ставане и търпение.Относно Бошуля мисля , че тези шаранчета са от садките,но излизат вече и шарани 3+ кг-Царевица , фин такъм и захранване. 

- geibriel
- вече хвърля и на тежко
За малките шаранчета има бая, покрай нас се вадеха също, бащата закачи хубава риба ама след неколко маневри влезна в закачките и си замина.На априлци умряла риба не видях ама смърдеше гадно.От рибата сичко е вътре с изключение на 1 кило каракуда.За политиката кво да кажа сиг си прав колега че сами си ги избираме,ама нали се сещаш че и никой да не гласува пак ше си докарат 10 автобуса платени избиратели и пак ше са те на власт.Та за това съм далеч от мисълта че нещо зависи от обикновенния човек и хляба и ножа е у тях,нали видя кво стана в украйна.Не е само у нас тоя синдром е по целия свят злоупотреба с власт и пари.Както един руски писател каза проблема на съвременния свят е че парата замени душата,а наще управници са виновни не само че крадът пари а че крадът човешки животи.
Не сме народ
1875