Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

С мач във вятъра + още нещо
- Баш Щукар
- ще става разбирач
С мач във вятъра + още нещо
Здравейте, колеги! Сега ми се искаше да пиша "Шарани на мач 3 ", но поради липса на активност от страна на шараните, стана един приятен тематичен риболов на бабушки в силния вятър.
Всичко започна в 6:00 тая сутрин - събуждане, приготвяне на такъмите и газ към язовира.
В 7:00 вече бях на гьолчето в с. Дрен.
Застанах на уж най-доброто място - до шавара, обаче нямаше и следа от шараните. За около 1 час хвърляне, резултат 4-5 бабушки. Смених мястото.
Последва захранване, стреляне на царевица и бели червеи и замятане на въдицата.
Веднага имаше кълване, след малко вече държах една едра баба.
Често подхранвах и се навъртяха доста бабушки. По едно време риболова беше буквално гол след гол - без празно хвърляне.
Докато не излезе един вятър... направо ураганен!
Добре, че духаше в гръб и горе-долу се търпеше.
Отчитането на кълванетата стана доста трудно, но продължих да вадя през няколко минути по някоя риба.
Изненади нямаше, освен една каракуда към 500 грама.
Като извадих живарника резултата беше повече от задоволяващ!
Около 2-3 кг бабушки!

Събрах такъмите, направих няколко снимки и чао на язовира, до следващия път! Скоро ще има и Шарани на мач 3 !
------------------------------
Сега малък разказ за онова "още нещо" от заглавието!
Така... Вторник, 15.05. След като свърших работа на вилата, реших да прескоча за 1 час до селския гьол - яз. Стефаново. Първоначално мислех да залъгвам щуките на железа и пластмаси, но се отказах. Взех болото, кутийка бели и се наместих в средата на стената. Почнах да ловя дребни червеноперки, колкото пръст. После почнаха да излизат и по - големи, даже хванах и няколко бабушки, доста едри.
От 17:00 до към 18:00, това беше резултата:

Изпържени и изядени с удоволствие с една бира!
Сега да добавя малко инфо за язовира в Стефаново - изпускат го здраво, рекичката покрай язовира вече е пресъхнала. Първоначално казваха, че го изпускат заради теч на стената. Вчера пазача каза, че проблемен бил преливника. Язовира, доколкото разбрах, няма да се източва до дъно, а само малко. Щом се отремонтира преливника, ще бъде напълнен до нормално ниво отново.
Това е от мене, колеги! Наслука и на кука!
Всичко започна в 6:00 тая сутрин - събуждане, приготвяне на такъмите и газ към язовира.
В 7:00 вече бях на гьолчето в с. Дрен.
Застанах на уж най-доброто място - до шавара, обаче нямаше и следа от шараните. За около 1 час хвърляне, резултат 4-5 бабушки. Смених мястото.
Последва захранване, стреляне на царевица и бели червеи и замятане на въдицата.
Веднага имаше кълване, след малко вече държах една едра баба.

Докато не излезе един вятър... направо ураганен!

Отчитането на кълванетата стана доста трудно, но продължих да вадя през няколко минути по някоя риба.
Изненади нямаше, освен една каракуда към 500 грама.
Като извадих живарника резултата беше повече от задоволяващ!

Около 2-3 кг бабушки!

Събрах такъмите, направих няколко снимки и чао на язовира, до следващия път! Скоро ще има и Шарани на мач 3 !

------------------------------
Сега малък разказ за онова "още нещо" от заглавието!
Така... Вторник, 15.05. След като свърших работа на вилата, реших да прескоча за 1 час до селския гьол - яз. Стефаново. Първоначално мислех да залъгвам щуките на железа и пластмаси, но се отказах. Взех болото, кутийка бели и се наместих в средата на стената. Почнах да ловя дребни червеноперки, колкото пръст. После почнаха да излизат и по - големи, даже хванах и няколко бабушки, доста едри.
От 17:00 до към 18:00, това беше резултата:

Изпържени и изядени с удоволствие с една бира!

Сега да добавя малко инфо за язовира в Стефаново - изпускат го здраво, рекичката покрай язовира вече е пресъхнала. Първоначално казваха, че го изпускат заради теч на стената. Вчера пазача каза, че проблемен бил преливника. Язовира, доколкото разбрах, няма да се източва до дъно, а само малко. Щом се отремонтира преливника, ще бъде напълнен до нормално ниво отново.
Това е от мене, колеги! Наслука и на кука!

-
- научил се да хвърля
Re: С мач във вятъра + още нещо
Бабушка ама риба.Определено тази година времето не е с нас - вятър,град1дъждове.Но не се отказваме.Със запазения улов наздраве.
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Прав си, колега! Вече на всеки излет, където и да отида, или ураганен вятър ме духа, или гърми, или пък най-лошото - духа, вали и гърми! Ама на всеки излет е това, на всеки!!!s.garnoev написа:Определено тази година времето не е с нас - вятър,град1дъждове.Но не се отказваме.

Наздраве!

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Поздравления за поредния репортаж 

- Баш Щукар
- ще става разбирач
Чакаме и от теб, хайдеivo_stoev написа:Поздравления за поредния репортаж

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Надявам се другата седмица 

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Става дума за язовира между Диканя и Дрен или е друго гьолче ?Баш Щукар написа:... и газ към язовира.
В 7:00 вече бях на гьолчето в с. Дрен...
А съм ходил и на двата язовира преди време, хубави са като водоеми, ама не съм имал някакъв значителен успех, въпреки очакванията

- Баш Щукар
- ще става разбирач
Да, след като се отмине с. Долна Диканя и отбивката за с. Дрен, продължаваш направо. Язовира е на 100-200 м от Дренското ханче /то е на пътя/.G.Petkov написа:Става дума за язовира между Диканя и Дрен или е друго гьолче ?Баш Щукар написа:... и газ към язовира.
В 7:00 вече бях на гьолчето в с. Дрен...
А съм ходил и на двата язовира преди време, хубави са като водоеми, ама не съм имал някакъв значителен успех, въпреки очакванията!