Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Кой от кои ваглери е доволен и защо ?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Кой от кои ваглери е доволен и защо ?
Някой пробвал ли е тези модели AERO BLINDO 1 и AERO BLINDO CANAL . Гледам са нови, но ми допадат като визия и се чудя дали да взема някоя 14-ка или 12-ка да ги пробвам.
http://www.colmic.bg/floats/11/" onclick="window.open(this.href);return false;
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Имал съм първияFeaRLesS написа:Някой пробвал ли е тези модели AERO BLINDO 1 и AERO BLINDO CANAL . Гледам са нови, но ми допадат като визия и се чудя дали да взема някоя 14-ка или 12-ка да ги пробвам.

Друг евтин и качествен вариант са плувките ELIT. Произвежда ги Бай Петко меденката от Ст. Загора,но не знам дали се продават на друго място освен в неговия магазин на "Жабките". Недостатъкът на Елитите е,че нямат дебела и куха антена,а аз тънките след 30тия метър не ги виждам

На слука на всички
- azareus
- ще става разбирач
Доволен съм от всички ваглери с марката "Middy", качествена изработка, летят добре и имат модел почти за всяка риболовна ситуация.
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Миналата година лових само с ваглери Cralusso PRO MATCH и останах много доволен.Летят добре и се регулират лесно, чувствителни са и са доста дълги.Телата им са еластични и поне аз не можах да счупя нито един за целия сезон, както и не пропускат вода.
Колеги ползвам ваглери и слайдери предимно на MIDDY,CRALUSSO,Colmic,доволен съм от тях!! Имам и няколко бг. но тях ползвам по рядко
Наскоро си взех и такива за проба!!! Цената им е повече от добра пък да видим качеството! 8gr 2lv- 10gr 4.50lv.

- Прикачени файлове
-
- IMG_20140422_192752.jpg (2.35 MiB) Преглеждано 1738 пъти
-
- новобранец
Бихте ли ми дали съвет за този ваглер.За шарко специално си го взимам!
http://www.tedcarter.co.uk/daiwa/daiwa- ... -splashers
http://www.tedcarter.co.uk/daiwa/daiwa- ... -splashers
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Какъв съвет точно?
Плувка за английски паткарници и риболов на повърхността. Шляпа като патка и не е чувствителен, като всеки друг пелет ваглер.
Не бих го пипнал, дори пари да ми дават, но сигурно си има и фенове
Защо не си вземеш "нормални" пелет ваглери, ще са доста по-евтини?
Плувка за английски паткарници и риболов на повърхността. Шляпа като патка и не е чувствителен, като всеки друг пелет ваглер.
Не бих го пипнал, дори пари да ми дават, но сигурно си има и фенове

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- М. Сталев
- разбира нещата
Ей сега си поиграх с една златарска везна да притегля всички налични ваглери ,и останах изумен от разликите в обявения грамаж и реалния който показва везната.Примерно слайдера на Colmic 4+10 реално тежи 8 гр ,ваглер на Мило 10 гр реално отчете 7 гр ,от българските притеглих два на Bobi fisher при обявени 10 гр ,реално са по 13-13.5 гр ,и най изумен отстанах от притеглянето на кристал вглерче на Bobi fisher при обявен грамаж 3+1 везната отчете 8 гр

- Георги Кръстев
- сериозен играч
Не се стряскай това 3+1 е за 3 грама метал са добавили а носи 1 гр. А колко грама е пластмасата никой не тегли....
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- azareus
- ще става разбирач
Да и според мен измерването не е коректно по този начин, защото в повечето случай няма зависимост в това колко тежи и какво утежнение носи.
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Не е толкова важно колко точно е утежнението, а кой как и какво прави с него.
-
- новобранец
Точно за това съм го взел.Платените около Пловдив са си живи паткарници с дълбочина 1 - 1.20мchirusa_bg написа:Какъв съвет точно?
Не бих го пипнал, дори пари да ми дават, но сигурно си има и фенове![]()
А и рибните пелетки 8мм се отчитат много добре,отделно съм си взел пелет ваглери на Престън.
- tonio.totev
- научил се да хвърля
Преди време си взех един кристален на Мочков около 30 см. 3+1.5 гр. като бях скиптично настроен. Вече е на около 15 риболова и за сега не мисля да го сменям. Много добре хвърчи и не е мръднал. Много съм доволен и от Кралусо .
Най добрите ваглери според мен са Валтер Томаш
Защо ?Zvqr написа:Най добрите ваглери според мен са Валтер Томаш