Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Бента на Маноле,някой с прясна информация....
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
Бента на Маноле,някой с прясна информация....
Интересува ме някой с прясна информация колеги за това страхотно място?
И как може да се стигне от страната на Садово ,ако не е тайна!?
И как може да се стигне от страната на Садово ,ако не е тайна!?

-
- научил се да хвърля
Re: Бента на Маноле,някой с прясна информация....
Точно на завоя преди Садово отляво има път,въоръжи се с търпение,пътя е дълъг и гнусен,камионите от кариерата го поломиха.
-
- ще става разбирач
С лека кола минава ли се,че мойта е доста ниска!?А от към Маноле пътя по-хубав ли е?
-
- научил се да хвърля
Да,по-добър е.Ако ловиш откъм Садово,влез на самите камъни на бента,трябва ти 4-5 директна въдица,скобарите са покрай тях/камъните/.Не е лошо да носиш подхранка и бял за подаване.От Манолския бряг може да хващаш кефали,мряна,морунажи и......има включвания на шарани,но над бента.Както споменах подхранката и червеите са задължителни. 

-
- ще става разбирач
Над бента ще рече на самта река ли,или ....!?
А сома къде го чакат колеги?И на какво?
А сома къде го чакат колеги?И на какво?

-
- ще става разбирач
Някой с прясна информация за бента има ли? 

колеги дайте инфо за маноле ако някой е ходил тези дни. 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Вода дал господ ,а и има риби в нея.Колега ,каква е гаранцията,че като ти кажа ,че съм ловил риби ти като идеш ще хванеш.Това е река и всеки ден е различно положението.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
Особенно на Марица!
Колеги прясна информация от тези дни за бента? Конкретно ме интересува възможността за улов на сом на воблер. Благодаря!
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Прясна информация: Бента си е там, не се е преместил
Все едно да питаш някой пъстърваджия на коя река има пъстърви
Не се засягай, но отиваш и се пробваш. През годините в търсене на СОМ по р.Марица съм стигнал до извода, че колкото по често си на реката шансовете за улов нарастват
Този начин на риболов-целенасочен спинингов риболов на СОМ е съпътстван с безброй валати, но удари ли хубава риба се забравят часовете прекарани без слуз по конеца.
Поздрави!!!
п.п. Не видях, че си питал преди почти месец, но кажи какво направи-похвърля ли на въпросното место, нивото какво беше, дълбочините как са, че се времето реката се променя, имаше ли слука и т.н.

Все едно да питаш някой пъстърваджия на коя река има пъстърви

Не се засягай, но отиваш и се пробваш. През годините в търсене на СОМ по р.Марица съм стигнал до извода, че колкото по често си на реката шансовете за улов нарастват

Този начин на риболов-целенасочен спинингов риболов на СОМ е съпътстван с безброй валати, но удари ли хубава риба се забравят часовете прекарани без слуз по конеца.
Поздрави!!!
п.п. Не видях, че си питал преди почти месец, но кажи какво направи-похвърля ли на въпросното место, нивото какво беше, дълбочините как са, че се времето реката се променя, имаше ли слука и т.н.
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Благодаря все пак за отговора, колега, но не съм питал за места...то мястото е ясно...просто питах съществува ли възможност за улов на сом там. Но се отказах още тогава да ходя,поразрових се в нета и открих че мястото е редовно посещавано от токаджии, мрежари, харпунисти и прочие други "господа"...така че просто няма смисъл да си губя времето. За сега пробвам за сом в района около Пловдив, но резултатите са повече от слаби - над 10 излета и само едно сомче около 4-5 кила. Проблема обаче не е само в липсата на сом, и с другите хищници по Марица е така - популацията им е доста намаляла...дано в бъдеще да се подобри положението, макар че аз лично доста се съмнявам.