Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Колеги, махайте тия найлони по дръжките..., особено след 15 риболова. Това, хем да не се излагаме, ако някой от чужбина погледне форума, хем да не ви мухлясат дръжките..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Нищо не мухлясва,след половин година ,въдицата е като нова
Аз там съм пораснал...
- m65
- вече хвърля и на тежко
Колега Vid, спининга го държа с дясната ръка, като стойката на макарата попада между безименният пръст и кутрето. Общо взето там е най-добрият баланс на този такъм. Иначе всеки може да си държи такъма както на него му е удобно. Найлонът сам по себе си въобще не ми пречи. Аз по принцип си падам малко педант на тема " грижа за такъма", и отделям нужното внимание, според мен, на всеки детайл. Може би и заради това такъмите ми ми служат вярно дълги години. След риболов демонтирам макарата, и пръчката както и макарата ги съхранявам и транспортирам в отделни калъфи. По този начин процедирам с всичките си такъми. По време на риболов такъма си го пазя, образно казано, като очите си. Специално този такъм все още не е мокрен, дори и дъжд не го е валял. В тоя ред на мисли, като как да се увреди този участък, където е найлона, та да се съди по него на колко риболова е пръчката, ако разбира се съм Ви разбрал правилно. Честно казано не знам дори дали някога ще ми се наложи да докосвам тази част. Лично аз въобще не мисля , че се излагам от това което съм постанал като снимков материал. По скоро се гордея че такъмът ми след 15 риболова изглежда по този начин. Мога също да Ви уверя, че няма да мухляса дръжката, от този начин на експлоатация.
Ето и снимка на въпросната пръчка на един риболов. Същата снимка я има и на 108 страница, по-назад в тази тема. Аз лично визуална разлика почти не намирам.

free image hosting
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Всичко е въпрос на личен вкус и предпочитания . Аз примерно изпитвам настръхване на космите при въдица с дръжка различна от корк , корка наистина мухлясва когато се остави найлона , еле па дръжка с лакиран корк или найлон върху нея . От там натам в асортимента ми няма въдица с различна от корк дръжка като по него няма нито лак , нито найлони , нито пък някога ще има . Що зор беше да си намеря въдица за лек риболов от ръка на нилски кустур и средно голям сом по моите си изисквания
Както е видно m65 си харесва тъй да си държи дръжката , значи лошо няма .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- m65
- вече хвърля и на тежко
Тончо така. Та нали пръчката си е моя.Павел Иванов написа: Както е видно m65 си харесва тъй да си държи дръжката , значи лошо няма .
Пак казвам, по време на риболов тази част, с найлона, аз въобще не я докосвам.
Пък и, от друга страна, не смея да махна найлона за да не се развали баланса

А ако ми кефне утре, примерно, да продам пръчката....по този начин изглежда абсолютни автентично, и състоянието и се доближава на това на нова такава.
Всички тези коментари, според мен, са чешене на езици. Което пък въобще не помага на тези които са в дилема каква спининг пръчка на достъпна цена да си закупят.
Хайде, петък вечер е, наздраве на всички

"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- Vid
- кандидат преподавател
Това може би имах в предвид... Няма лошо, всяко човече с номера си...m65 написа: А ако ми кефне утре, примерно, да продам пръчката....по този начин изглежда абсолютни автентично, и състоянието и се доближава на това на нова такава.
То, щото Я не продавам пръчки, ни купувам такива втора употреба, ама извинявай, ако не нагазиш в рЯката до кръста лятоска и не натопиш поне веднъж макарата и пръчката във водата, то къФ риболов е това???
Сенека
Сенека
- martinisd
- новобранец
Има ли някой с Абу Гарсия спининг пръчка да каже как са, че за макарите - ок, ама за пръчките нищичко не намерих в тези 112 страници...
Кучета не са ме хапали, само хора..!
- m65
- вече хвърля и на тежко
Не съм предполагал, за целият си четиридесет годишен стаж като риболовец, че риболовът който практикувам е неудачен щом не съм накисвал такъма във водата. От сега нататък първите ми действия като пристигна на брега на водоема ща са да изплющя такъма във водата, и своевременно и АЗ да се накисна до кръста. С извършването на тези ритуали се надявам да започна да практикувам ПРАВИЛНИЯТ начин на риболов.Vid написа:Това може би имах в предвид... Няма лошо, всяко човече с номера си...m65 написа: А ако ми кефне утре, примерно, да продам пръчката....по този начин изглежда абсолютни автентично, и състоянието и се доближава на това на нова такава.
То, щото Я не продавам пръчки, ни купувам такива втора употреба, ама извинявай, ако не нагазиш в рЯката до кръста лятоска и не натопиш поне веднъж макарата и пръчката във водата, то къФ риболов е това???
П.П. Безсмислените постове продължават.
Аз никога не си позволявам да провокирам, колеги във форума, към безсмислени постове. Но и не си оставям магарето в калта, ако мога така да се изразя.
Предлагам на модераторите да позачистят излишният талаш, като този мой пост, от тази тема. Тъкмо по-лесно ще бъде намирането на това което му е нужно на човек.
Аз имам от скоро спининг на Абу Гарсия и също като теб исках мнение за подходяща макара ... но за сега никой не отговаря ... иначе аз лошо мнение не съм прочел никъде ... моята е 2.13 с акция 2-15 и тегло 95гр ... перфектна ... сега само макаричка да си взема ...martinisd написа:Има ли някой с Абу Гарсия спининг пръчка да каже как са, че за макарите - ок, ама за пръчките нищичко не намерих в тези 112 страници...
На подобна гьостерица съм с Ryobi Zauber 1000,мен лично ме устройваivanst написа:Аз имам от скоро спининг на Абу Гарсия и също като теб исках мнение за подходяща макара ... но за сега никой не отговаря ... иначе аз лошо мнение не съм прочел никъде ... моята е 2.13 с акция 2-15 и тегло 95гр ... перфектна ... сега само макаричка да си взема ...martinisd написа:Има ли някой с Абу Гарсия спининг пръчка да каже как са, че за макарите - ок, ама за пръчките нищичко не намерих в тези 112 страници...

Както се вижда носи и по леко макаре

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Колеги, моля за компетентно мнение по отношение на спининг "RAPTURE" INTRUDER MH
дължина : 2,40 метра
акция : 14 - 40 грама
мощност: МН /средно тежка, ако не греша/
водачи : HD - SIC
тегло : 170 грама.
и спининг "RAPTURE" INTRUDER М
акция : 10 - 30 грама
мощност: МEDIUM /т.н средна-междинна, ако не греша/
водачи : SIC
тегло : 163 грама.
Конкретно въпроса ми е, биват ли спинингите и ако си заслужават цената от 120 лв. /всеки един от тях/ кой от двата да избера с цел риболов основно на щука по р. Марица и р. Тунджа? Предварително благодаря за компетентните Ви отговори и моля да бъда извинен, ако във въпроса ми съм допуснал грешки!
акция : 14 - 40 грама
мощност: МН /средно тежка, ако не греша/
водачи : HD - SIC
тегло : 170 грама.
и спининг "RAPTURE" INTRUDER М
акция : 10 - 30 грама
мощност: МEDIUM /т.н средна-междинна, ако не греша/
водачи : SIC
тегло : 163 грама.
Конкретно въпроса ми е, биват ли спинингите и ако си заслужават цената от 120 лв. /всеки един от тях/ кой от двата да избера с цел риболов основно на щука по р. Марица и р. Тунджа? Предварително благодаря за компетентните Ви отговори и моля да бъда извинен, ако във въпроса ми съм допуснал грешки!
- Vid
- кандидат преподавател
Колега, изумен съм. Я нямам 40-сет годишен опит, а такъв от около 15г. в спининга... Досега съм удавил бая макари и телефони..., щото винаги съм смятал, че спининга е свързан с обикаляне, двакане из реките в търсене на рибата.... Поне такъв си го харесвам..m65 написа:Vid написа:Не съм предполагал, за целият си четиридесет годишен стаж като риболовец, че риболовът който практикувам е неудачен щом не съм накисвал такъма във водата. От сега нататък първите ми действия като пристигна на брега на водоема ща са да изплющя такъма във водата, и своевременно и АЗ да се накисна до кръста. С извършването на тези ритуали се надявам да започна да практикувам ПРАВИЛНИЯТ начин на риболов.m65 написа: ако не нагазиш в рЯката до кръста лятоска и не натопиш поне веднъж макарата и пръчката във водата, то къФ риболов е това???
А, относно провокациите, смятам те са градивно понятие- както при риболова на спининг, така и във форума

Все де се написал към теб е с най добри мисли и чувства....
Сенека
Сенека
И какво избра в крайна сметка че ми е интересно?Павел Иванов написа:Всичко е въпрос на личен вкус и предпочитания . Аз примерно изпитвам настръхване на космите при въдица с дръжка различна от корк , корка наистина мухлясва когато се остави найлона , еле па дръжка с лакиран корк или найлон върху нея . От там натам в асортимента ми няма въдица с различна от корк дръжка като по него няма нито лак , нито найлони , нито пък някога ще има . Що зор беше да си намеря въдица за лек риболов от ръка на нилски кустур и средно голям сом по моите си изискванияКакто е видно m65 си харесва тъй да си държи дръжката , значи лошо няма .
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Една много хубава гегаkoko7784 написа:?

Предлагам това да е стопа по таз дискусия между двама виVid написа:...Все де се написал към теб е с най добри мисли и чувства....

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- stancom
- ще става разбирач
Па има друга, малце по-надолеПавел Иванов написа:Една много хубава гегаkoko7784 написа:?Кофтито е че няма абсолютно нищо общо с темата та ще я пропусна да я упомена .