Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Избор на фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
- Port_Royal
- разбира нещата
Re: Избор на фидер
Колега има един човек който може най-добре да ти каже какъв фидер да си купиш като начинаещ и да не се чудиш дали да е това или онова,като се има в на предвид,че ти е градски.Никът му тук във форума е Bojkata,така че му драсни някой ред на лични да се срещнете и да ти каже за какво става дума.

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
-
- фен клуб-скобар
Ще се намерим с Bojkata, щом трябва и все пак мерси
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Божката ще те посъветва добре! Още повече сте градаки та може да те научи на нещо полезно
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
N.Dimitrov написа:Ясно, хеви-то е моя фидермерси.
Колега, нали си даваш сметка, че двата варианта се изключват? Купи си универсална въдица, медиум, демек, с акция до към 80гр. Тъй или иначе нямаш никаква представа какво ти трябва с нея ще ловиш успешно на всички вътрешни водоеми.N.Dimitrov написа:На Вита ще ловя, ама от дотук писаното мисля да се спра на лайт пикер, май е най-удачно.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- фен клуб-скобар
Наистина chirusa незнам какво ми трябва и какво искам, за това не бързам да купувам, ама всеки ми казва различно и за това се бъркам при избора и може да изглежда смешно но какво е значението и какво представлява тази акция, какво е значението на грамажа, наистина не знам само на 17 съм и все още съм новобранец. Повечето излети ловя с директен и въдица с макара не съм "хващал".
- Port_Royal
- разбира нещата
Колега,пиши на Божката на лични да се видите и да ти обясни подробно относно фидер риболова за какво става дума,относно избора на фидер и всичко останало,което те интересува.

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
-
- фен клуб-скобар
- ivelin_1976
- разбира нещата
За река търси фидер с дължина 3,90м. и акция 110гр.-120гр. марката зависи от бюджета ти.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Здравейте,
първо да се извиня, че ползвам чужда тема, но не желая да разводнявам с поредната, та са...
имам този комплект и да си призная честно, много съм доволен. Та на въпроса, ако искам да мятам на малко по-далечна дистанция, ако си взема ТОВА дали ще усетя разлика? Може само макарата да е нещо от сорта на: Evox Feeder Master или Trabucco CASTFORCE FEEDER 5000 Виждам, че тая дето имам е M/H акция, а другата Extra H.
Чешам крастата на Язовира
и ловя всички мирни и немирни риби и боклуци по сладководните ни водоеми, от затворен тип. Рядко на река, но там ползвам мачови Osako Ice Classic telematch 4.2(за бомбарда) или Energo Team Black Spider Match 4.2 и директен ForMax Legacy 7m, рядко фидер. Двете мачови са с 2 такива макари: PM3000
първо да се извиня, че ползвам чужда тема, но не желая да разводнявам с поредната, та са...
имам този комплект и да си призная честно, много съм доволен. Та на въпроса, ако искам да мятам на малко по-далечна дистанция, ако си взема ТОВА дали ще усетя разлика? Може само макарата да е нещо от сорта на: Evox Feeder Master или Trabucco CASTFORCE FEEDER 5000 Виждам, че тая дето имам е M/H акция, а другата Extra H.
Чешам крастата на Язовира

- Port_Royal
- разбира нещата
Определено избора ти за фидер който си си закупил е добър щом си доволен от него,но разликата при риболов мисля няма да усетиш понеже разликата в акцията е 20гр. освен че с този на 3.9м ще можеш да мяташ на малко по голяма дистанция,но и това е относително понеже и този на 3.6м.би постигнал същите резултати според мен.Щом ловиш на затворени водоеми определено добра работа ще ти вършат лайт и медиум фидери с акция до 80-100 гр.Не е лошо според мен колега за си закупиш един пикер или лайт фидер за дребни рибета,което е по-добрия вариант вместо за взимаш хеви фидер.Мое мнение.

Благодаря за съвета, колега. Пикери имам, а дребните рибета нека си плуват
Една такава въдица (фидер) на 3,9 ще взема, само да и избера макарата.

- Port_Royal
- разбира нещата

Има доста добри предложения за макара,само кажи с каква пара разполагаш? Ето ти една макара която не е за изпускане и като цена и качество е много добра,размер 4000 - https://www.nariba.com/obiavi/obiava/Ry ... %B8--a6050" onclick="window.open(this.href);return false;rearemi написа: само да и избера макарата.

Тази голяма ли ще дойде: 8000Vi ?
edit: Опа, като видях теглото на 8000 я отписах! Може пък да взема тази хвалена макара, модел 3000 ми допада най-много като параметри.
edit: Опа, като видях теглото на 8000 я отписах! Може пък да взема тази хвалена макара, модел 3000 ми допада най-много като параметри.
Последно промяна от rearemi на Нед Сеп 21, 2014 5:53 pm, променено общо 1 път.
- М. Сталев
- разбира нещата
много