Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ИЗБОРИ, ЕКОЛОГИЯ и НИЕ
Модератор: dantho.mihov
ИЗБОРИ, ЕКОЛОГИЯ и НИЕ
Уважаеми колеги,
Пускам тази тема предвид предстоящите парламентарни избори през октомври и понеже фактически вече сме в предизборна обстановка. Някои от нас имат партийни предпочитания, други са колебаещи се , трети се чувстват непредставени и твърдо стоят в болшинството от негласуващи граждани. Всеки си има своите основания и позицията му следва да бъде уважавана.
Това което ни обединява обаче е, че сме природолюбители, милеем за водите и горите на БГ и съвсем не сме безразлични към политиката на правителствата и визията на политическите партии в областта на екологията и конкретно - опазването и развитието на рибното богатство и разнообразие на БГ.
Последното правителство няма да запомним с нищо добро. Никаква градивна политика в „нашата“ област, а голяма част от съвестните служители на ИАРА бяха безпринципно подменени с партийни и роднински назначения. Ако се е случило нещо добро, то беше по инициатива на сдруженията и клубовете.
Многократно във форума сме обсъждали какво е положението с рибното богатство, реда и законността в риболова и какво би трябвало да се случи за да се подобри . Искаме съвсем малко и това е напълно постижимо в рамките на един управленски мандат - нашите пари да отиват по предназначение и държавата да изпълни функциите си за опазване на природните богатства на страната.
Рибарите сме много- който има уши да ни чуе и разум да ни разбере няма да му се наложи да купува цигански вот
Нека се вслушаме в политическите дебати и това което чуем в областта на екологията, харесаме или НЕ да споделим и обсъдим ТУК. Може да ни помогне са един по-информиран избор
Пускам тази тема предвид предстоящите парламентарни избори през октомври и понеже фактически вече сме в предизборна обстановка. Някои от нас имат партийни предпочитания, други са колебаещи се , трети се чувстват непредставени и твърдо стоят в болшинството от негласуващи граждани. Всеки си има своите основания и позицията му следва да бъде уважавана.
Това което ни обединява обаче е, че сме природолюбители, милеем за водите и горите на БГ и съвсем не сме безразлични към политиката на правителствата и визията на политическите партии в областта на екологията и конкретно - опазването и развитието на рибното богатство и разнообразие на БГ.
Последното правителство няма да запомним с нищо добро. Никаква градивна политика в „нашата“ област, а голяма част от съвестните служители на ИАРА бяха безпринципно подменени с партийни и роднински назначения. Ако се е случило нещо добро, то беше по инициатива на сдруженията и клубовете.
Многократно във форума сме обсъждали какво е положението с рибното богатство, реда и законността в риболова и какво би трябвало да се случи за да се подобри . Искаме съвсем малко и това е напълно постижимо в рамките на един управленски мандат - нашите пари да отиват по предназначение и държавата да изпълни функциите си за опазване на природните богатства на страната.
Рибарите сме много- който има уши да ни чуе и разум да ни разбере няма да му се наложи да купува цигански вот

Нека се вслушаме в политическите дебати и това което чуем в областта на екологията, харесаме или НЕ да споделим и обсъдим ТУК. Може да ни помогне са един по-информиран избор

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Дилян
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: ИЗБОРИ, ЕКОЛОГИЯ и НИЕ
Поздравления за темата колега!
Такааа..
Колеги,навлизаме в тъмните дебри на политика,алчност,нехайство и некомпетентност.(някой ще ме определят като черноглед,но нещата в момента са такива)
Факт е обаче че над 90% от политиците (независимо от партийната им принадлежност)не се интересуват от нищо което не им носи дивиденти.НЯМА МОРАЛ,НЯМА ИДЕАЛИ-ИМА САМО ИНТЕРЕСИ!
Но да не навлизам сега в по-сериозните безобразия които се извършват за пестене или за усвояване на финикийски знаци.
Вярваме ли в ИАРА?
Аз лично НЕ!
КАТО ВИДЯ МРЕЖА-РЕЖА!
Какво е ИАРА?
"Събираме пари от глоби и отчитаме колко метра мрежи сме конфискували" А дали са толкова,никой не може да докаже."
Зарибяваме едно на книга и друго наяве.
Онези горе се интересуват само от печалба!На тях не им дреме че "Иван","Петкан" или "Драган" са съвестни, няма къде да ловят или им дреме за екосистемата.
Тях ги интересува само те да си плащат,а "Георги" от ИАРА да носи повече пари от глоби!
Неотдавна имах "честа" да се срещна на два пъти с един такъв "Георги"
Той не разсъждаваше,на него му е забранено да разсъждава,а най-страшното е че,той не умееше да разсъждава.

Такааа..

Колеги,навлизаме в тъмните дебри на политика,алчност,нехайство и некомпетентност.(някой ще ме определят като черноглед,но нещата в момента са такива)
Факт е обаче че над 90% от политиците (независимо от партийната им принадлежност)не се интересуват от нищо което не им носи дивиденти.НЯМА МОРАЛ,НЯМА ИДЕАЛИ-ИМА САМО ИНТЕРЕСИ!
Но да не навлизам сега в по-сериозните безобразия които се извършват за пестене или за усвояване на финикийски знаци.
Вярваме ли в ИАРА?
Аз лично НЕ!
КАТО ВИДЯ МРЕЖА-РЕЖА!
Какво е ИАРА?
"Събираме пари от глоби и отчитаме колко метра мрежи сме конфискували" А дали са толкова,никой не може да докаже."
Зарибяваме едно на книга и друго наяве.
Онези горе се интересуват само от печалба!На тях не им дреме че "Иван","Петкан" или "Драган" са съвестни, няма къде да ловят или им дреме за екосистемата.
Тях ги интересува само те да си плащат,а "Георги" от ИАРА да носи повече пари от глоби!
Неотдавна имах "честа" да се срещна на два пъти с един такъв "Георги"
Той не разсъждаваше,на него му е забранено да разсъждава,а най-страшното е че,той не умееше да разсъждава.
Последно промяна от Дилян на Пон Юли 21, 2014 9:58 am, променено общо 2 пъти.
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
- Дилян
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
При първата ми среша с "Георги" ,бях тръгнал за риба на една малка рекичка.
Някой ми извика в гръб,обърнах се,едно младо момче ме питаше къде отивам,
само му вдигнах въдицата и се усмихнах,канейки се да продължа към реката,ми вика
-Билет имаш ли?
-Имам естествено.Нали съм рибар.
-Ми дай да го вида де!
-Чакай малко,какъв си ти,проверяващ ли си къв си..? Представи се пък може и да го видиш.(ядосах се от отношението,пък и ме досмеша) Момчето се стъписа малко и измрънка:
-Ами аз съм проверяващ(извади там някакъв документ,който не счетих за нужно да гледам)Показах му билета.
Запознахме се,оказа се че ми е градски(както и да е..) Казали им че имало рибари без билети и те тръгнали да проверяват.
Взел въдичката на някакво момче на около 14-15 години че било си забравило билета. викам му:
-Абе как можеш да се излагаш така бее! Детето си събирало да си купи въдичка за 20лв ти баш на него опря да го връщаш за билет,не гледате дъртите с тока и мрежите ми...
-Ами то не зависи от мен....
Както и да е... Дойде оня малкия,показа му билетчето,оня му върна въдицата(нещя да го навиква) и аз тръгнах надолу по живо,по здраво.
След около седмица ловях на същата река(имаше и други колеги покрай мен) И кво да видя:Пристига оня същия "Гошо" да проверява за билети. Провери ги и дойде да си приказва с мен(не блестеше с много умствен багаж,меко казано)Викам му:
-Абе ,това предприятие дето трови реката,в коя графа ще го сложите?За него санкции няма ли?Или то си плаща за спокойствието и за доброто име?
-А това не е в нашата компетенция.
-Ами ако изтровят отново рибата,няма ли да са като онези пенсионери с негасената вар?Тогава какво ще инспектирате?
-Е тогава,няма да има смисъл да инспектиране.
И както си ловяхме,ненадейно едно момче си скъса въдицата на една мрежа насред реката(малка,стара и загнила във водата) Викам му:
-Ето за това най вече трябва да следите!
Оня:
-Аз ще ида да я видя...
Отиде,въртя се,писа нещо и тръгна да се връща към мен. Викам:
-Ми извади я де!
-А,тя е малка,няма кой да се разправя.Аз я описах.
Наду ме смях,ама се прикрих (не исках да се изнервям,все пак бях излязъл да си почина точно от това)
Та така....
А за кого ще гласуваме,е горе-долу все тая. Аз гласувам за ,кой ми е най симпатичен
Щото иначе тръгват под строй едни автобуси.... и тетака...
Винаги съм смятал че всеки един трябва да бъде избиран от гражданите,а не да бъде спускан от някъде като вариант.Но това, "силните на деня никога няма да го позволят"-това означава да им отнемем контрола-непосилна задача за обикновеният редови гражданин(естествено,не невъзможна)
Някой ми извика в гръб,обърнах се,едно младо момче ме питаше къде отивам,
само му вдигнах въдицата и се усмихнах,канейки се да продължа към реката,ми вика
-Билет имаш ли?
-Имам естествено.Нали съм рибар.
-Ми дай да го вида де!
-Чакай малко,какъв си ти,проверяващ ли си къв си..? Представи се пък може и да го видиш.(ядосах се от отношението,пък и ме досмеша) Момчето се стъписа малко и измрънка:
-Ами аз съм проверяващ(извади там някакъв документ,който не счетих за нужно да гледам)Показах му билета.
Запознахме се,оказа се че ми е градски(както и да е..) Казали им че имало рибари без билети и те тръгнали да проверяват.
Взел въдичката на някакво момче на около 14-15 години че било си забравило билета. викам му:
-Абе как можеш да се излагаш така бее! Детето си събирало да си купи въдичка за 20лв ти баш на него опря да го връщаш за билет,не гледате дъртите с тока и мрежите ми...
-Ами то не зависи от мен....
Както и да е... Дойде оня малкия,показа му билетчето,оня му върна въдицата(нещя да го навиква) и аз тръгнах надолу по живо,по здраво.
След около седмица ловях на същата река(имаше и други колеги покрай мен) И кво да видя:Пристига оня същия "Гошо" да проверява за билети. Провери ги и дойде да си приказва с мен(не блестеше с много умствен багаж,меко казано)Викам му:
-Абе ,това предприятие дето трови реката,в коя графа ще го сложите?За него санкции няма ли?Или то си плаща за спокойствието и за доброто име?
-А това не е в нашата компетенция.
-Ами ако изтровят отново рибата,няма ли да са като онези пенсионери с негасената вар?Тогава какво ще инспектирате?
-Е тогава,няма да има смисъл да инспектиране.

И както си ловяхме,ненадейно едно момче си скъса въдицата на една мрежа насред реката(малка,стара и загнила във водата) Викам му:
-Ето за това най вече трябва да следите!
Оня:
-Аз ще ида да я видя...
Отиде,въртя се,писа нещо и тръгна да се връща към мен. Викам:
-Ми извади я де!
-А,тя е малка,няма кой да се разправя.Аз я описах.
Наду ме смях,ама се прикрих (не исках да се изнервям,все пак бях излязъл да си почина точно от това)
Та така....

А за кого ще гласуваме,е горе-долу все тая. Аз гласувам за ,кой ми е най симпатичен

Винаги съм смятал че всеки един трябва да бъде избиран от гражданите,а не да бъде спускан от някъде като вариант.Но това, "силните на деня никога няма да го позволят"-това означава да им отнемем контрола-непосилна задача за обикновеният редови гражданин(естествено,не невъзможна)
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Много тесногръди съждения,макар и вярни!
Ако "оправяме"държавата от ИАРА нататък.......
Иначе относно неграмотността и олигофренията при държавните служители тя повсеместна,да не давам пример,че ще стане смешно.
Иначе относно неграмотността и олигофренията при държавните служители тя повсеместна,да не давам пример,че ще стане смешно.
По принцип е така, но си мисля че държавата като цяло така и така лесно няма да се оправи, а и посланията ( лъжите?) на политическите играчи са много сходни, така както и действията им след изборите.Красимир Атанасов написа:Много тесногръди съждения,макар и вярни!
Тук става дума за нещо много лесно постижимо-при нашите природни дадености с малко пари и усилия лесно може да възстанови рибното богатсво за един управленски мандат.Силно се съмнявам дали изобщо някой от претендентите за властта мисли за това, но да видим??
При равни други условия, лично на мен това би повлияло на избора ми

Последно промяна от naskobo на Пон Юли 21, 2014 9:45 pm, променено общо 1 път.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Приятелю ти сам си степенувал нещата в темата си!
По-същият начин мислят и тия къде ни управляват,на първо място избори а после.........
ИЗБОРИ,ЕКОЛОГИЯ и НИЕ
По-същият начин мислят и тия къде ни управляват,на първо място избори а после.........
ИЗБОРИ,ЕКОЛОГИЯ и НИЕ
- emo vasilev
- сериозен играч
И тези избори ще са както предните и както следващите - темите , които ни интересуват ща са последна грижа ....ако въобще някой от управляващите се захване да ги коментира и да ги решава.
За едно обаче Наско е прав - време е да се чуе и нашият глас .Гласът на смирения риболовец и пазител на природата , който чинно спазва всички точки и чертички от закона и на който никой не обръща внимание ...
Е ....сега е момента да се опитаме с общи усилия (с подкрепата на всички риболовни форуми ) да се чуе и нашата дума и да се настоява до края !
П.П. Ще ви помоля само да се спазва добрият тон и да не се оцветяват нещата в червено , синьо и т.н.- видно е , че досега никой нищо не е направил като хората!
За едно обаче Наско е прав - време е да се чуе и нашият глас .Гласът на смирения риболовец и пазител на природата , който чинно спазва всички точки и чертички от закона и на който никой не обръща внимание ...
Е ....сега е момента да се опитаме с общи усилия (с подкрепата на всички риболовни форуми ) да се чуе и нашата дума и да се настоява до края !
П.П. Ще ви помоля само да се спазва добрият тон и да не се оцветяват нещата в червено , синьо и т.н.- видно е , че досега никой нищо не е направил като хората!
А какви пари са влезли в Бюджета като такса-риболовен билет-който аз плащам повече от 30 години.
Или да кажеме така.
От 1990 година насам.
При 200 000 човека годишно,може и повече да са вече.
По закон е 25 процента.-на година.
Тая година на Искъра само доброволци дадоха 10 000 лв досега.
Продадоха се 500 фланелки по 15 лв едната-за зарибяване,има и спонсори малко.
Та и без политика,ако има желание стават нещата.
Но принципа е Народните избранници-да работят за интереса на народа.
Закона в момента не се спазва,не се посочва и кой е виновен.
Или да кажеме така.
От 1990 година насам.
При 200 000 човека годишно,може и повече да са вече.
По закон е 25 процента.-на година.
Тая година на Искъра само доброволци дадоха 10 000 лв досега.
Продадоха се 500 фланелки по 15 лв едната-за зарибяване,има и спонсори малко.
Та и без политика,ако има желание стават нещата.
Но принципа е Народните избранници-да работят за интереса на народа.
Закона в момента не се спазва,не се посочва и кой е виновен.

Риболовци.
http://offnews.bg/news/%D0%A0%D0%B0%D0% ... 68738.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е показателно как се управлява ИАРА при отиващото си правителство..
Това е показателно как се управлява ИАРА при отиващото си правителство..

Засега по темата "ни дума, ни вопъл, ни стон" от тези от които очакваме градивна политика в сектора. Само бат Бойко се снимал месарски във ФБ с два шарана на платено и мускули

Реплика на Путин със спининга?
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Тоа дъл има билет?

naskobo написа:
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

В снимката има символика-5.10.2014г
И това с ИАРА ...ми е през онази работа-на риба се ходи ЕДИН път месечно ,а в магазина по няколко пъти на ден.
Докато голяма част от водоемите не се дадат на Сдружения,клубове ,които да подписват клаузи за СЪХРАНЕНИЕ и РАЗМНОЖАВАНЕ на водните обитатели нищо няма да стане.На къра властва Негово Величество СЕЛЯНДУРА.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Братче, проблемът е комплексен, но някой трябва поне да покаже, че го разбира и има визия за решение.butnik написа: И това с ИАРА ...ми е през онази работа-на риба се ходи ЕДИН път месечно ,а в магазина по няколко пъти на ден.
Докато голяма част от водоемите не се дадат на Сдружения,клубове ,които да подписват клаузи за СЪХРАНЕНИЕ и РАЗМНОЖАВАНЕ на водните обитатели нищо няма да стане.На къра властва Негово Величество СЕЛЯНДУРА.
ИАРА е малка част, има финансиране, еврофондове, законодателство, опазване, контрол и и т.н и т.н...Водоемите за които споменаваш са отдадени по всевъзможни корупцииони схеми и периодично предизвикват потопи, но всички се правят че не виждат очевидното...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Наско,силно се надявам,че нещата ще се развиват нагоре,но след тоя батак,който овнишарски остави в наследство, едва ли първо ще се започне с това.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
http://offnews.bg/news/%D0%A0%D0%B0%D0% ... 74355.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е показателно как се е управлявала ИАРА при правителството на Орешарски, разбирай ДПС. При всяко участие във властта ДПС неизменно получават като зестра Министреството на земеделието, вкл и ИАРА.Лично аз зачертвам всяка партия, която даде дори и намек за коалиция с ДПС.(Нямам нищо против турците, те сякаш за най-потърпевши от това раково образувание, съществуващо благодарение ма българи-мекерета)
Това е показателно как се е управлявала ИАРА при правителството на Орешарски, разбирай ДПС. При всяко участие във властта ДПС неизменно получават като зестра Министреството на земеделието, вкл и ИАРА.Лично аз зачертвам всяка партия, която даде дори и намек за коалиция с ДПС.(Нямам нищо против турците, те сякаш за най-потърпевши от това раково образувание, съществуващо благодарение ма българи-мекерета)