Спининг или тролинг?

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

А здравейте :lol: Като чета постовете,никой не каза че е ловил на тази система и дали е бъгава работа или е много удобно и лесно да се ползува.Вярно е че може да се реагира,но когато полови човек със него и без него,ще разбере че не е така.Годзила,само като знам какво се прави при пускане на линията без Даунрингер и като си представя процедурата със него,ми е ясно че е пипкава работа.Второ,когато управляваш лодката,гледаш сонара евентуално или наблюдаваш върха на пръчката,при удар на рибата,адреналина се покачва мигновенно и направо човек изведнъж започва да прави неадекватни движения и се гелпи,лодката ли да спира,въдицата ли да хваща,и т.н.При ползуването на Даунрингера,ще се получи плюс още един фактор със който да се съобразяваш.Както каза Барутчията няма проблем със закачване и оплитане на линията със тази на машинката и рибата откача сама при удара влакното от щипката,но ако си без сонар и започне да се удря гюлето във дъното,ще има да засичаш като луд ,напразно защото ще си мислиш че е риба.Тези скъпи електронни джаджи за следене на дълбочината на която да стои воблера от дъното,просто не са за всеки джоб.Аз мисля че е добре и много по-лесно да си закачиш определена тежест за влакното на троен вирбел и пуснеш воблера на метър - два от него,ще е много по добре.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
milen_bg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от milen_bg »

даунригера си е доста успешен и си го ползват , при него виждаш на каква дълбочина е рибата и ти виждаш на самия сонар на каква дълбочина ти е даунригера и веднага корегираш ,става лесно

Полезен е когато рибата е на по-дълбоко и е нужно да пуснеш на конкретната дълбочина и да си сигурен че воблера ти е на тая дълбочина

Тук някъде бях видял линк към филми и имаше риболов с даунригер -Руснаците го бяха онагледили доста добре

Иначе и аз предпочитам нормалния тролинг
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

GODzillata написа:
Поборников написа:Ще почна да ги произвеждам серийно и Филстар ще фалират. :wink:
:lol: Що не каза по-рано, преди да си купя моя. :wink:
Ама питай бе човек,набутватесе и после защо го взех,нали за това е сайта да си помагаме,някои бяха против мойта изработка на дураловите кльонкове ама работят и хората са доволни и си ловят сомове. :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз не оспорвам качествата на системата със Даунрингер,а само казвам че си е играчка да се дупиш постоянно и постоянно да нагласяш системата.Това е.За дълбочината същата работа върши и тежест пред воблера,както казах и по-рано.

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Поборников написа:Ама питай бе човек,набутватесе и после защо го взех,нали за това е сайта да си помагаме,някои бяха против мойта изработка на дураловите кльонкове ама работят и хората са доволни и си ловят сомове. :wink:

:roll: Амиииии.....действах спонтанно. :oops:
Някой да иска да си купи даунрингер? :wink: :lol:

1 либра колко грама/кг. е? Колко тежко трябва да е оловото за даунрингера?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Marco Polo написа:Ето ти един конвертор. ;)
http://www.onlineconversion.com/
1 lb, lbs = 453.592 37 gram
Полезно е, благодаря! :D
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

GODzillata написа:
1 либра колко грама/кг. е? Колко тежко трябва да е оловото за даунрингера?
Баце, тежеста според мен зависи от лодката,дълбочина,скорост на водене и примамки.И не на последно място рибата която ще ловиш.Иначе като гледам тежестите варират от 4 до 12либри.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

barutchiata написа:Баце, тежеста според мен зависи от лодката,дълбочина,скорост на водене и примамки.И не на последно място рибата която ще ловиш.Иначе като гледам тежестите варират от 4 до 12либри.
Явно е така...ама никъде не се споменават подробности за избора...пак ще се импровизира. :lol:

Marco Polo, 10х, стига толкова. :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Годзила,не се коси и не се занимавай със глупости.На язовира при мене имам една каса със гюлета.Там на място ще им направим перка от зад като на стреличките за дартс и ще ги заварим.Ще сложим отзад и от горе по две халки за стоманеното въже и за щипката и си готов.Имам цяла работилница в гаража на язовира.Айде със здраве :lol: :wink: :lol: :wink:

Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Krokibg написа:Годзила,не се коси и не се занимавай със глупости.На язовира при мене имам една каса със гюлета.Там на място ще им направим перка от зад като на стреличките за дартс и ще ги заварим.Ще сложим отзад и от горе по две халки за стоманеното въже и за щипката и си готов.Имам цяла работилница в гаража на язовира.Айде със здраве :lol: :wink: :lol: :wink:
Ех, Кроки, камък ми падна от сърцето! :)
Че нещо не ми се излизаше от 50 кинта за парче олово. :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Преди няколко дни,мой приятели си правиха свободни съчинения и изливаха такова гюле от олово,като преди това разцепиха една продълговата неръждаема чаша.Сложиха във цепките предварително подготвени неръждаеми ламаринки,наподобяващи опашка на торпедо и цялата чаша напълниха със олово.Нищо сложно няма,стига човек да има време да се занимава.Както ти обещах,ще ти го направя за нула време,но те предупреждавам че няма да е от неръждавейка.Можеш да го минеш на пясъкоструйка и да го боядисаш със някаква специална боя /прахово боядисване / и всичко ще ти стане все едно че си го купувал от магазина.Имай търпение и недей да даваш грешни пари за нещо което ще го направим без една стотинка :wink: :lol:

quietriot
разбира нещата
разбира нещата

Re: за фатраповете

Мнение от quietriot »

Krokibg написа:Тролинга иска и това : Изображение

За мене,това са най работещите воблери за бяла риба.Има още някой и другй марки които поработват ,но не ги ползувам.Всички от първия ред/от ляво на дясно/до трети -включително,работят перфектно,като 75 % от троленето ми миналия сезон съм влачил само на тях и съм много доволен.И Троли,първите седем от третия ред са Глаз ФатРапове.Тези на които хванах най големите и най много бели риби.30-40 % от тези,също така стават и за Спининг,но не са най добрите.Когато направят нов подфорум изкуственни примамки,ще дам подробна информация на всички млади колеги от форума,на какви воблери ловиме и как трябва да се води.Нямам притеснението че ще издам някяква голяма тайна и нека всеки сам след пробването на двата начина/спининг и тролинг/да си направят сами извод.Успех
кроки наблюденията ти за тези воблери само от ивайловград ли са или и за други язовири,като гледам фат рапчетата ползваш 7ите повече по дълбоко газещите или и 5ите работят добре, сподели ако е удобно?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Спининг или тролинг?

Мнение от krokibg »

quietriot,И петицата работи,но много слабо.На Марица Сома взима на 5ца и 7ца еднакво добре.Ловил съм със тях на Ивайловгрод,Тракиец,Пясъчник и Кърджали !!! На всякъде 7ците са показали превъзходни качества на ловджий.Виж горните,този цвят е най уловист и работи безупречно.Това дето сега го правя,ще накара магазинерите да вдигнат пак цените на модела,бъдете убедени в това.Дано се задавят и като ходят за риба,постоянно да им къса,риба да не хванат --- Магазинерите :lol: :twisted: :lol: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

quietriot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от quietriot »

Krokibg написа:quietriot,И петицата работи,но много слабо.На Марица Сома взима на 5ца и 7ца еднакво добре.Ловил съм със тях на Ивайловгрод,Тракиец,Пясъчник и Кърджали !!! На всякъде 7ците са показали превъзходни качества на ловджий.Виж горните,този цвят е най уловист и работи безупречно.Това дето сега го правя,ще накара магазинерите да вдигнат пак цените на модела,бъдете убедени в това.Дано се задавят и като ходят за риба,постоянно да им къса,риба да не хванат --- Магазинерите :lol: :twisted: :lol: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Вчера след като ти разгледах фотото бях при бай ти орозов да попълня колекцията,има ги и двата размера мисля че почти цялата серия и позакупих и от двата чешита тия цветове за които ти говориш -костура, белия, лилавия с жълтото, цената още е поносима, но Жорката е лаком и може да я повдигне като чуе каква реклама им правиш :lol: , но пък от друга страна на тебе безплатни трябва да ти дава за ракламата!!!
Мерси за бързия отговор,като решиме да влачиме както викаме по нашенски на ивайловград, ще се обадя да пиеме по една ракия и да обмениме опит в начините и воблерчетата.Аз иначе бях заложил на Патета и Страйк прота, които се доказаха доста добре по Искъра, Жребчево и Тича миналата година, също и няколко модела на Ривър то Си.Ако искаш че кача снимки по натам за обмяна на опит.Винаги местното мнение е по ценно от това което ти си мислиш,че трябва да е, за това още един път благодяря за споделения опит и наблюдения.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Радвам се че съм ти бил полезен.Аз просто съм показал това на което съм хванал най-големите си бели риби и нищо повече.Ако хората се вслушват един в друг,по малко набутвания ще има и риболова ще е песен.Ако имаш работещи от други модели,ще те помоля да ги качиш.Ако нещо си харесам ще го закупя мигновенно и ще ги пробвам :!: :!: :!: А мисля че има и други колеги,които биха се възползували от това,особенно начинаещите,които от ден на ден стават все повече и повече.Това само трябва да ни радва и стимулира да си обменяме информация.Успех и само да спомена предварително,когато ловиш на тези рапали,не ги сменяй а бъди по-насдтойчив.Ако другите хващат по 20бр бели риби,на дребни воблерчета,но със малки размери ти ще имащ 10 удара по-малко,но за сметка на това няма да имаш дребни риби.Някъде съм си написал телефона и ако го мернеш,запиши го и ще се видим на по ракия като почне сезона на Ивайловград :lol: :lol: :lol: :drinkers: Много ще се радвам ако някой колега ги пробва на Жребчево или друг язовир дали работят както на Ивайловград,Кърджали и Тракиец и да пише през сезона.Казват че едни воблери работят на един язовир,но на друг НЕ :shock: :idea: Ще се радвам на информацията,каквато и да е. Успех :!:

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”