Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Спининг или тролинг?
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
А здравейте
Като чета постовете,никой не каза че е ловил на тази система и дали е бъгава работа или е много удобно и лесно да се ползува.Вярно е че може да се реагира,но когато полови човек със него и без него,ще разбере че не е така.Годзила,само като знам какво се прави при пускане на линията без Даунрингер и като си представя процедурата със него,ми е ясно че е пипкава работа.Второ,когато управляваш лодката,гледаш сонара евентуално или наблюдаваш върха на пръчката,при удар на рибата,адреналина се покачва мигновенно и направо човек изведнъж започва да прави неадекватни движения и се гелпи,лодката ли да спира,въдицата ли да хваща,и т.н.При ползуването на Даунрингера,ще се получи плюс още един фактор със който да се съобразяваш.Както каза Барутчията няма проблем със закачване и оплитане на линията със тази на машинката и рибата откача сама при удара влакното от щипката,но ако си без сонар и започне да се удря гюлето във дъното,ще има да засичаш като луд ,напразно защото ще си мислиш че е риба.Тези скъпи електронни джаджи за следене на дълбочината на която да стои воблера от дъното,просто не са за всеки джоб.Аз мисля че е добре и много по-лесно да си закачиш определена тежест за влакното на троен вирбел и пуснеш воблера на метър - два от него,ще е много по добре.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- milen_bg
- новобранец
- Обратна връзка:
даунригера си е доста успешен и си го ползват , при него виждаш на каква дълбочина е рибата и ти виждаш на самия сонар на каква дълбочина ти е даунригера и веднага корегираш ,става лесно
Полезен е когато рибата е на по-дълбоко и е нужно да пуснеш на конкретната дълбочина и да си сигурен че воблера ти е на тая дълбочина
Тук някъде бях видял линк към филми и имаше риболов с даунригер -Руснаците го бяха онагледили доста добре
Иначе и аз предпочитам нормалния тролинг
Полезен е когато рибата е на по-дълбоко и е нужно да пуснеш на конкретната дълбочина и да си сигурен че воблера ти е на тая дълбочина
Тук някъде бях видял линк към филми и имаше риболов с даунригер -Руснаците го бяха онагледили доста добре
Иначе и аз предпочитам нормалния тролинг
-
- кандидат преподавател
Ама питай бе човек,набутватесе и после защо го взех,нали за това е сайта да си помагаме,някои бяха против мойта изработка на дураловите кльонкове ама работят и хората са доволни и си ловят сомове.GODzillata написа:Поборников написа:Ще почна да ги произвеждам серийно и Филстар ще фалират.Що не каза по-рано, преди да си купя моя.

- krokibg
- учете се от него
Аз не оспорвам качествата на системата със Даунрингер,а само казвам че си е играчка да се дупиш постоянно и постоянно да нагласяш системата.Това е.За дълбочината същата работа върши и тежест пред воблера,както казах и по-рано.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Поборников написа:Ама питай бе човек,набутватесе и после защо го взех,нали за това е сайта да си помагаме,някои бяха против мойта изработка на дураловите кльонкове ама работят и хората са доволни и си ловят сомове.

Някой да иска да си купи даунрингер?

1 либра колко грама/кг. е? Колко тежко трябва да е оловото за даунрингера?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
Полезно е, благодаря!Marco Polo написа:Ето ти един конвертор.
http://www.onlineconversion.com/
1 lb, lbs = 453.592 37 gram

- barutchiata ©
- Администратор
- GODzillata
Явно е така...ама никъде не се споменават подробности за избора...пак ще се импровизира.barutchiata написа:Баце, тежеста според мен зависи от лодката,дълбочина,скорост на водене и примамки.И не на последно място рибата която ще ловиш.Иначе като гледам тежестите варират от 4 до 12либри.

Marco Polo, 10х, стига толкова.

- krokibg
- учете се от него
Годзила,не се коси и не се занимавай със глупости.На язовира при мене имам една каса със гюлета.Там на място ще им направим перка от зад като на стреличките за дартс и ще ги заварим.Ще сложим отзад и от горе по две халки за стоманеното въже и за щипката и си готов.Имам цяла работилница в гаража на язовира.Айде със здраве

- GODzillata
Ех, Кроки, камък ми падна от сърцето!Krokibg написа:Годзила,не се коси и не се занимавай със глупости.На язовира при мене имам една каса със гюлета.Там на място ще им направим перка от зад като на стреличките за дартс и ще ги заварим.Ще сложим отзад и от горе по две халки за стоманеното въже и за щипката и си готов.Имам цяла работилница в гаража на язовира.Айде със здраве![]()
![]()
![]()

Че нещо не ми се излизаше от 50 кинта за парче олово.

- krokibg
- учете се от него
Преди няколко дни,мой приятели си правиха свободни съчинения и изливаха такова гюле от олово,като преди това разцепиха една продълговата неръждаема чаша.Сложиха във цепките предварително подготвени неръждаеми ламаринки,наподобяващи опашка на торпедо и цялата чаша напълниха със олово.Нищо сложно няма,стига човек да има време да се занимава.Както ти обещах,ще ти го направя за нула време,но те предупреждавам че няма да е от неръждавейка.Можеш да го минеш на пясъкоструйка и да го боядисаш със някаква специална боя /прахово боядисване / и всичко ще ти стане все едно че си го купувал от магазина.Имай търпение и недей да даваш грешни пари за нещо което ще го направим без една стотинка

-
- разбира нещата
Re: за фатраповете
кроки наблюденията ти за тези воблери само от ивайловград ли са или и за други язовири,като гледам фат рапчетата ползваш 7ите повече по дълбоко газещите или и 5ите работят добре, сподели ако е удобно?Krokibg написа:Тролинга иска и това :
За мене,това са най работещите воблери за бяла риба.Има още някой и другй марки които поработват ,но не ги ползувам.Всички от първия ред/от ляво на дясно/до трети -включително,работят перфектно,като 75 % от троленето ми миналия сезон съм влачил само на тях и съм много доволен.И Троли,първите седем от третия ред са Глаз ФатРапове.Тези на които хванах най големите и най много бели риби.30-40 % от тези,също така стават и за Спининг,но не са най добрите.Когато направят нов подфорум изкуственни примамки,ще дам подробна информация на всички млади колеги от форума,на какви воблери ловиме и как трябва да се води.Нямам притеснението че ще издам някяква голяма тайна и нека всеки сам след пробването на двата начина/спининг и тролинг/да си направят сами извод.Успех
- krokibg
- учете се от него
Re: Спининг или тролинг?
quietriot,И петицата работи,но много слабо.На Марица Сома взима на 5ца и 7ца еднакво добре.Ловил съм със тях на Ивайловгрод,Тракиец,Пясъчник и Кърджали !!! На всякъде 7ците са показали превъзходни качества на ловджий.Виж горните,този цвят е най уловист и работи безупречно.Това дето сега го правя,ще накара магазинерите да вдигнат пак цените на модела,бъдете убедени в това.Дано се задавят и като ходят за риба,постоянно да им къса,риба да не хванат --- Магазинерите

-
- разбира нещата
Вчера след като ти разгледах фотото бях при бай ти орозов да попълня колекцията,има ги и двата размера мисля че почти цялата серия и позакупих и от двата чешита тия цветове за които ти говориш -костура, белия, лилавия с жълтото, цената още е поносима, но Жорката е лаком и може да я повдигне като чуе каква реклама им правишKrokibg написа:quietriot,И петицата работи,но много слабо.На Марица Сома взима на 5ца и 7ца еднакво добре.Ловил съм със тях на Ивайловгрод,Тракиец,Пясъчник и Кърджали !!! На всякъде 7ците са показали превъзходни качества на ловджий.Виж горните,този цвят е най уловист и работи безупречно.Това дето сега го правя,ще накара магазинерите да вдигнат пак цените на модела,бъдете убедени в това.Дано се задавят и като ходят за риба,постоянно да им къса,риба да не хванат --- Магазинерите![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Мерси за бързия отговор,като решиме да влачиме както викаме по нашенски на ивайловград, ще се обадя да пиеме по една ракия и да обмениме опит в начините и воблерчетата.Аз иначе бях заложил на Патета и Страйк прота, които се доказаха доста добре по Искъра, Жребчево и Тича миналата година, също и няколко модела на Ривър то Си.Ако искаш че кача снимки по натам за обмяна на опит.Винаги местното мнение е по ценно от това което ти си мислиш,че трябва да е, за това още един път благодяря за споделения опит и наблюдения.
- krokibg
- учете се от него
Радвам се че съм ти бил полезен.Аз просто съм показал това на което съм хванал най-големите си бели риби и нищо повече.Ако хората се вслушват един в друг,по малко набутвания ще има и риболова ще е песен.Ако имаш работещи от други модели,ще те помоля да ги качиш.Ако нещо си харесам ще го закупя мигновенно и ще ги пробвам
А мисля че има и други колеги,които биха се възползували от това,особенно начинаещите,които от ден на ден стават все повече и повече.Това само трябва да ни радва и стимулира да си обменяме информация.Успех и само да спомена предварително,когато ловиш на тези рапали,не ги сменяй а бъди по-насдтойчив.Ако другите хващат по 20бр бели риби,на дребни воблерчета,но със малки размери ти ще имащ 10 удара по-малко,но за сметка на това няма да имаш дребни риби.Някъде съм си написал телефона и ако го мернеш,запиши го и ще се видим на по ракия като почне сезона на Ивайловград
Много ще се радвам ако някой колега ги пробва на Жребчево или друг язовир дали работят както на Ивайловград,Кърджали и Тракиец и да пише през сезона.Казват че едни воблери работят на един язовир,но на друг НЕ
Ще се радвам на информацията,каквато и да е. Успех