Стръв в Атина

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Re: Стръв в Атина

Мнение от dobria1 »

fakir написа: по дъното има едни такива като краставици. като я сцепиш вътре сърцевината е като сопол. отделяш сопола от няколко краставици в малък съд и го разбъркваш с лъжица или вилица или...клечка. ще се сгъсти бързо и ще стане като лепкав маджун, е те това нещо е традиционна стръв на старите професионални рибари в Гърция и дори много любители не я знаят.
Защо не споменеш и за по хубавата част от тази краставица а именно под кората и

Изображение

по добре е да го видите нагледно как става

https://www.youtube.com/watch?v=zwHA2G_yQT0#t=35" onclick="window.open(this.href);return false;

дано на някой да му е полезно това инфо

не знам защо се занимавате с тез хлябове теста и всякакви от този род след като всички риби най си обичкат месцето
Не че съм от хората който много разбират от риболова там но когато ходя наблягам на месото за стръв
Бъдете малко по големи оптимисти и с по голямо търпение и малко по добрите риби няма да са ви непознати
Основно бих наблегнал на метода по който ловим чернокопите по нашто море (на плувка) тук нощем но по другите морета става и през деня
Не са нужни много неща една плувка 20-30гр. може и по тежка за по далечно замятане (ползвам 40-50гр) но са правени специално за мен и не се намират по магазините но и 30 стига
дълбочина от 1 до към 3метра и малко куки (морски с дълго рамо) нещо от този род (имайте и малко въображение)

Изображение

И това си е за стръв може да се ползва всичко що е от месо заргана,сафрид,сардина,хамсия и много други (там ги има в изобилие) режеш едно филе и го бодеш по куките
ето как изглежда примерно хамсия(дори е осолена) нанизана на куките(позагледайте се добре :wink: куките са 3)

Изображение
сафрида примерно го филираш така и пак на куките (сам определям броя на куките според филетата)
Изображение
И така и с другите филета
за да запаля чергата на повечко хора ловящи извън нашето морета ще покажа и няколко снимки извън бг. ловени по този метод

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Стига че много сърца се разтрепериха но ако искате да ловите истински риби от този начин по ефективен няма рибите си искат истинското месце

Дано съм подпалил чергата на поне 1 колега че от много време го разправям това ама никой не слуша

Упорство и търпение му е майката и успехите ще дойдат скоро

п.п.Нашия морски червей работи перфектно и в Гръцко,Испанско,Турско и бих казал навсякъде (но и почти навсякъде(поне в изброените) си го има стига да знаеш как да го намериш :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
odisei71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от odisei71 »

dobria1 написа:
fakir написа: по дъното има едни такива като краставици. като я сцепиш вътре сърцевината е като сопол. отделяш сопола от няколко краставици в малък съд и го разбъркваш с лъжица или вилица или...клечка. ще се сгъсти бързо и ще стане като лепкав маджун, е те това нещо е традиционна стръв на старите професионални рибари в Гърция и дори много любители не я знаят.

Изображение

https://www.youtube.com/watch?v=zwHA2G_yQT0#t=35" onclick="window.open(this.href);return false;

не знам защо се занимавате с тез хлябове теста и всякакви от този род след като всички риби най си обичкат месцето
Не че съм от хората който много разбират от риболова там но когато ходя наблягам на месото за стръв
Бъдете малко по големи оптимисти и с по голямо търпение и малко по добрите риби няма да са ви непознати
Основно бих наблегнал на метода по който ловим чернокопите по нашто море (на плувка) тук нощем но по другите морета става и през деня
Не са нужни много неща една плувка 20-30гр. може и по тежка за по далечно замятане (ползвам 40-50гр) но са правени специално за мен и не се намират по магазините но и 30 стига
дълбочина от 1 до към 3метра и малко куки (морски с дълго рамо) нещо от този род (имайте и малко въображение)

Изображение

И това си е за стръв може да се ползва всичко що е от месо заргана,сафрид,сардина,хамсия и много други (там ги има в изобилие) режеш едно филе и го бодеш по куките
ето как изглежда примерно хамсия(дори е осолена) нанизана на куките(позагледайте се добре :wink: куките са 3)

Изображение
сафрида примерно го филираш така и пак на куките (сам определям броя на куките според филетата)
Изображение
за да запаля чергата на повечко хора ловящи извън нашето морета ще покажа и няколко снимки извън бг. ловени по този метод

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Стига че много сърца се разтрепериха но ако искате да ловите истински риби от този начин по ефективен няма рибите си искат истинското месце

Дано съм подпалил чергата на поне 1 колега че от много време го разправям това ама никой не слуша

п.п.Нашия морски червей работи перфектно и в Гръцко,Испанско,Турско и бих казал навсякъде (но и почти навсякъде(поне в изброените) си го има стига да знаеш как да го намериш :wink:

ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО направо ни запали гащите :finga:
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

:D dobria пак се е представил отлично . :smt041 А може ли да се ползва бонбарда, вместо плувка и на повода да се закачи през гърба жива рибка или зарган ? С по-здрави влакна и куки разбира се... Този метод работи ли там или около Атина ?
iannis
новобранец
новобранец

Мнение от iannis »

Колегите много хубаво са описали всичко!Аз от години си ловя на Глифада,с стръв скарида!Минавам през кварталният Алфа Вита супер,300гр скаридки,на дъно и си хващам доволно 7-8 нормални ципури! Наслука на всички!
asen77
новобранец
новобранец

Мнение от asen77 »

odisei71 написа:
dobria1 написа:

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО направо ни запали гащите :finga:
asen77
новобранец
новобранец

Мнение от asen77 »

Мерси на колегата Добрия 1 за клипчетата и съветите.Знам от личен опит че местната стръв е за предпочитане.Не мога да се орентирам конеца който мотаят върху стръвта какъв е специален или обикновен.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Супер обяснения.И на мен ми бяха много полезни. :prayer:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

asen77 написа:.Не мога да се орентирам конеца който мотаят върху стръвта какъв е специален или обикновен.
Конеца си е силиконов и като питаш тати гугъл ще си отговориш много бързо

Изображение

тук в бг е около 6 кинта (няма да пускам линк към магазин че ще кажат че правя реклама на магазин познат)
В Испания беше под 2евро но не си взех щото не ми треба обичам месцето да е натурално
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”