Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- jasonsmith
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
Откакто преди три месеца сигнализирах тука у форума за доста четящ и даваш мнения "колега", как прибра у пликчета 10-на кг скобар, спрях да давам каквото и да било инфо.chokoboy написа:Е кво да не се нервираш!Лакомници некви.Колко места по реката знаеш дето ти е гарантиран улова на скобари над килограм.Колко години им требва да станат такива.И що за лакомия да ги уцелиш щото това беше истинска сеч рибите активни,да напълниш баката и да ги отвлечеш.Още два три пъти така и после става епизодичен риболов.Да не говориме какво остава след тех на местото свинщина.Ич не ми ги показвайте тея смешници!И после си говориме за пускане пфу!
Така че кервана си върви, кучетата си лаят..
- martinisd
- новобранец
mi6a написа:...То не може само да се взима и така се случва когато не се пази. Така се приключи с риболова и по средното течение на река Искър Роман-Кунино-Карлуково. За Струма ме е яд, щото е хубава река с хубави места за риболов, но уви не е случила на хора, както всичко в тази държава. Това е от мен. Поздрави и наслука.
Колко си прав само... Много точно и на място казано! Съгласен съм на 100% с теб, колкото и да ми е тъжно от това.
Кучета не са ме хапали, само хора..!
- prodigy666
- разбира нещата
http://prikachi.com/images.php?images/356/7485356K.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; за 2 часа от 7 до 9 на троха и още толко бегаха

-
- фен клуб-скобар
Асене скъсай гиprodigy666 написа:http://prikachi.com/images.php?images/356/7485356K.jpg за 2 часа от 7 до 9 на троха и още толко бегаха

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Аз не съм съгласен изцяло с теб колега,мисля че риби има,не е като преди 15 години,но има.А за конкретното място /ходя там 4-та година/ мога да кажа че рибите над килограм намаляват с всяка година.През 2011 бяха риби само 1,2-1,3кг на 90% само такива риби.Мое да хванеш 30 всичко килници,на следващата година влезнаха нови попълнения 300гр и ставаше мешан риболов глигани и детска градина.Сега тея дето бяха по 300гр са по 500гр. Те преобладават за съжаление глиганите се разредиха,но пак ги има.Мястото стана популярно и ще ги приклиу4ат,ако не с щеките то парашутистите.Аз не се права на светец и ако рибите беха половинки,немаше да коментирам изобщо,но такива риби да се вземат е грех!Уникални били,ми уникални са що ги влачиш като са уникални срам и позор!А и Венци питаше при поредния спор къде ги ловите тея по кило и половина е къде ги ловиме виж ги убаво,че скоро че ги гледаш само на снимки от такива като твойте приятели.Бесен съм,колко време мина и немога,като се сета и 4е се пукнем.А и за широката публика на снимките са една трета от завлечените около 50 бр. уникални риби!Да им е сладко!mi6a написа:Много рядко пиша по форумите. По Струма ходех много активно преди 6-7 години и много да кажа, че тази река е опоскана тотално в сравнение с тогава. Преди ловях основно с щека и където и да отидех се хващаха скобари без да си даваш зор, а мрените бяха досада. Да уточня че риби никога не съм взимал от реката, защото консумирам предимно морска риба, а и според мен Струма е мръсна река и не бих ял риба никога от там. Вчера бях за риба там. Не е нормално за такава река да се ловят риби само на един участък с дължина 50 метра, знаете къде( а това място до преди 2 години го знаеха шепа хора, но вече не е така и скоро и там рибите ще свършат и няма да са все така големи). Минах на Монца - 2 човека, на Бело поле рано сутринта имаше 4 рибаря, което за неделя е нищожно. На Бобошево преброих 7-8, между Бобошво и Невестино пак толкова, В парка в невестино имаше най-много и ловяха ситни морунажи, кленчета и мренки, да уточня редки, и ги прибираха. Почти навсякъде говорих с колегите, може и някой да ме е излъгал, но никой не каза да е хванал скобар, само мренки и то по 1-2. Може и скапан ден да е бил, но аз не помня Струма такава постна. За мен рибата по Струма отиде в канализацията под формата на смърдливи кафеникави неща. То не може само да се взима и така се случва когато не се пази. Така се приключи с риболова и по средното течение на река Искър Роман-Кунино-Карлуково. За Струма ме е яд, щото е хубава река с хубави места за риболов, но уви не е случила на хора, както всичко в тази държава. Това е от мен. Поздрави и наслука.
+1chokoboy написа: ...........Аз не се права на светец и ако рибите беха половинки,немаше да коментирам изобщо,но такива риби да се вземат е грех!Уникални били,ми уникални са що ги влачиш като са уникални срам и позор!...........
Точно така е Чоко, няма нормално обяснение, защо прибират едряците??
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Ами нема щото хората са ненормални кой да се похвали/познавам един дето не яде риба,ма влачи всеки път да се прави на голем пред съседите/замъкна и той миналата година от там 50бр за двудневен риболов,кой си храни кокошките и прасетата,кой ги яде те тва е откачен народ,не мисли утре като иде пак да си прави кеф вика си аз ако не ги взема,че ги вземе друг.Добре че поне зимата се скъаават тея глигани от неколко години нямам инфо за силен зимен риболов на едри скобари!naskobo написа:+1chokoboy написа: ...........Аз не се права на светец и ако рибите беха половинки,немаше да коментирам изобщо,но такива риби да се вземат е грех!Уникални били,ми уникални са що ги влачиш като са уникални срам и позор!...........
Точно така е Чоко, няма нормално обяснение, защо прибират едряците??
Наблюдавал съм пасажите в бистра вода: стотици средняка и тук- таме се предвижат по 4-5 едри. Те наистина са кът, а са тотално важни за подържане на популацията.Да не говорим к'ъв кеф е да ги лупнеш в бързака
Вземете си в нормата от средните, но пуснете едрите! 21 век е, а се убеждаваме като диваци?!

Вземете си в нормата от средните, но пуснете едрите! 21 век е, а се убеждаваме като диваци?!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- сериозен играч
тебе ли съм те питал каде ги ловиш ,нещо па си се убъркал ,по убъркаян тука не съм виждал ,изобщо не знаеш защо става въпрос ,обаче си компетентен по сичко ,изобщо не знам защо става въпрос ,защо съм наработа от темно до темно а мите е на курс на италия и изобщо не съм го чувал ,тия мой приятели са пуснали токо риби по реки и язовири коко ти не си виждал ,и понеже те не са анонимки сички ги познават ,а тебе братовчед ти и компаня седите и керизите отстрана и що фанете сичко пускате обратно нали ...не защитавам никой ,секи си предценява сам ,обаче анонимници скрити и покрити немат право за абсолютно нищо ,покажи ми ти коко риби си пуснал и тогава може да споменаваш мойто име ,ако неможеш че седиш и че траешА и Венци питаше при поредния спор къде ги ловите тея по кило и половина е къде ги ловиме виж ги убаво,че скоро че ги гледаш само на снимки от такива като твойте приятели.Бесен съм,колко време мина и немога,като се сета и 4е се пукнем.А и за широката публика на снимките са една трета от завлечените около 50 бр. уникални риби!Да им е сладко!
chokoboy написа:Аз не съм съгласен изцяло с теб колега,мисля че риби има,не е като преди 15 години,но има.А за конкретното място /ходя там 4-та година/ мога да кажа че рибите над килограм намаляват с всяка година.През 2011 бяха риби само 1,2-1,3кг на 90% само такива риби.Мое да хванеш 30 всичко килници,на следващата година влезнаха нови попълнения 300гр и ставаше мешан риболов глигани и детска градина.Сега тея дето бяха по 300гр са по 500гр. Те преобладават за съжаление глиганите се разредиха,но пак ги има.Мястото стана популярно и ще ги приклиу4ат,ако не с щеките то парашутистите.Аз не се права на светец и ако рибите беха половинки,немаше да коментирам изобщо,но такива риби да се вземат е грех!Уникални били,ми уникални са що ги влачиш като са уникални срам и позор!А и Венци питаше при поредния спор къде ги ловите тея по кило и половина е къде ги ловиме виж ги убаво,че скоро че ги гледаш само на снимки от такива като твойте приятели.Бесен съм,колко време мина и немога,като се сета и 4е се пукнем.А и за широката публика на снимките са една трета от завлечените около 50 бр. уникални риби!Да им е сладко!mi6a написа:Много рядко пиша по форумите. По Струма ходех много активно преди 6-7 години и много да кажа, че тази река е опоскана тотално в сравнение с тогава. Преди ловях основно с щека и където и да отидех се хващаха скобари без да си даваш зор, а мрените бяха досада. Да уточня че риби никога не съм взимал от реката, защото консумирам предимно морска риба, а и според мен Струма е мръсна река и не бих ял риба никога от там. Вчера бях за риба там. Не е нормално за такава река да се ловят риби само на един участък с дължина 50 метра, знаете къде( а това място до преди 2 години го знаеха шепа хора, но вече не е така и скоро и там рибите ще свършат и няма да са все така големи). Минах на Монца - 2 човека, на Бело поле рано сутринта имаше 4 рибаря, което за неделя е нищожно. На Бобошево преброих 7-8, между Бобошво и Невестино пак толкова, В парка в невестино имаше най-много и ловяха ситни морунажи, кленчета и мренки, да уточня редки, и ги прибираха. Почти навсякъде говорих с колегите, може и някой да ме е излъгал, но никой не каза да е хванал скобар, само мренки и то по 1-2. Може и скапан ден да е бил, но аз не помня Струма такава постна. За мен рибата по Струма отиде в канализацията под формата на смърдливи кафеникави неща. То не може само да се взима и така се случва когато не се пази. Така се приключи с риболова и по средното течение на река Искър Роман-Кунино-Карлуково. За Струма ме е яд, щото е хубава река с хубави места за риболов, но уви не е случила на хора, както всичко в тази държава. Това е от мен. Поздрави и наслука.
Колега, не е НОРМАЛНО да се лови риба като хората само на едно място на такава река. Това искам да кажа, което значи че положението е много зле.Когато ходех редовно преди няколко години се ловеше много добре на Невстино, 3-ти Бараж, Симитли, Художника, Монца, а сега там ако отидеш спасяваш капото с няколко мренки или кленчета. Друг показател е големината на рибите. Преди често се ловяха мрени по 20-23 см, сега такива са рядкост, излизат риби 7-10 см. Реката не е е язовир, рибата няма къде да бяга от бракониерите, ако не я хванат в един вир, в следващия я барват. Не се обвинявайте по градове бракониери има и от КН, РК, Е и СА, тъпирите са тъпири без значение къде живеят. НО НАЙ-МНОго ще страдат тези, за които Струма е основен обект на риболов и дано капотата тези години им налеят малко акъл в главата и занапред пускат част от улова, за да има какво да ловят следващият път

Как ги ядете тия риби не знам, ама те и изкуствените кебапчета от химия в Кауфланд правят опашки, така че кво да се чуди човек
Има един лаф (без да обиждам някои) Защо перничанки са силно окосмени по гърба и имат трета вежда---защото ядат риба от Лобош и Струма
Последно промяна от mi6a на Сря Юли 23, 2014 9:30 pm, променено общо 2 пъти.
-
- сериозен играч
коментари ,ама на мене не ми се снима ,паднами батерята на апаратчето .. у левопокажи ми ти коко риби си пуснал и тогава може да споменаваш мойто име ,ако неможеш че седиш и че траеш
и ако па нещо не ти е ясно ,те гледай ...
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 35&t=31664" onclick="window.open(this.href);return false;
Колко па да съм убъркан,тея пичове сигур не ги познаваш.Това съм написал твойте приятели,а това с килниците беше пак твойта липса на вяра че хората ловят големи риби!!!Ма явно паметта ти е къса.Както и да е аз бех до тука категорично!!!venci72 написа:naskobo написа:Това е 100 % индикатор-има ли заяжданки в темата, няма смисъл да се търкат гуми до Струма
като си земеш щека и опознаеш риболова с близалка у бърза вода на задържане ...може и да има смисъл...
от вчера на струма ...чичо мите и мирчо
-
- новобранец
Колеги зимата пишехте,че след забраната на риболов с тройки има много повече риба.Сега казвате,че намалява на кой да вярваш.
За да се възроди реката не само тройките трябва да се забранят, а цялата река да се забрани за риболов за 3-4 години. Бракониерите са си бракониери дали с тройки, с парашути или със стръв е все тая. Като се взима прекомерно количество риба и се събират маломерките все си е бракониерство без значение как ловиш. А като са забранени тройките, дали не ги пердашат пак на тройки, сега вече се пазят и са намалели, но пак ги дерат на поразия. Живееме в България и се бориме за единия залък всеки божи ден, това е. Ако бяхме с манталитета и стандарта на живот на Унгарците, Струма щеше да е чиста и пълна с риба река, но уви ние сме си ганьовци и не е ясно дали някога ще се променим като мислене. Дотогава безрибие и спасяване на капото с дребосъци, защото рибите във фризера или или в буркани в мазето, няма как да се размножават. Само се замислете с братята македонци ни пуснаха в Гърция и там за няколко години рибата намаля на половина, а беше изобилие.Valio_ribata написа:Колеги зимата пишехте,че след забраната на риболов с тройки има много повече риба.Сега казвате,че намалява на кой да вярваш.
А това, че сега колегите могат да се похвалят със слука от мястото Х е временно явление, което до година две ще е само хубав спомен. И как ловихте толкова много хора там в неделята не знам. Там хубавите места са за 2 човека и от едната и от другата страна на река, тези след тях са вестник ПОГЛЕД и другари по захранване
- martinisd
- новобранец
Аз дори опитах да завържа смислен разговор с един "колега" който ловеше от един мост и за 5 те минути разговор извади 2 маломерни мренки, и ооо, какъв шок беше като го видях да ги убива на асфалта... Попитах го защо не ги върне в реката, като са толкос малки и няма да ги взема, а той ми отговори : " Ма ти добре ли си - друг да ги фане, как пък не!"
Еми затова няма да има риба, няма да има риболов в България - заради нас - българите...
Срам ме е... Не виждам надежда за оправяне, защото колкото и да зарибяваме, колкото и да чистим реките и водоемите, не можем да изчистим България от нас - българите!
Еми затова няма да има риба, няма да има риболов в България - заради нас - българите...
Срам ме е... Не виждам надежда за оправяне, защото колкото и да зарибяваме, колкото и да чистим реките и водоемите, не можем да изчистим България от нас - българите!
Кучета не са ме хапали, само хора..!