Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Люси,
Така е навсякъде !
Костура дребнее и малее !
Дребни и мижави костурчета, а пълни с хайвер през зимата !!!
Да се чудиш какво му стана на този костур
!
Само Ангел лови добри риби на Батак
!
Така е навсякъде !
Костура дребнее и малее !
Дребни и мижави костурчета, а пълни с хайвер през зимата !!!
Да се чудиш какво му стана на този костур

Само Ангел лови добри риби на Батак

Еми аз бях на неяlusienn написа:djoni1 написа:Днес на дигата на устието на плувка 2 платики по 400 гр, няколко какаруди и костура + уклей колкото ти душа сака. Колеги казаха, че в сравнение с миналата седмица нивото е паднало, като тогава са хванали за разлика от днес.
Днес на дигата-нямаше никой.

Еми колега аз бях срещу дигата и хвърлях от събота вечер,до неделя към 14 часа-точно в посока на дигата и там нямаше никой.
Сигурно бъркаш за коя дига става въпрос.
Аз говоря за Дигата потопената на устието,където се е образувало островче.Стърчи 10-15 метра площ на 2 метра широка.
Сигурно бъркаш за коя дига става въпрос.
Аз говоря за Дигата потопената на устието,където се е образувало островче.Стърчи 10-15 метра площ на 2 метра широка.

Риболовци.
А щях да забравя,че днеска минах при Митко Месара,и ми се похвали с 12 кила Сом-на влачене.
Хванал го е в събота,след дъжда на 300 метра от дигата-на Сливър.
Има и една бяла 2 кила.
Сома ми го показа лично в магазина.
Хванал го е в събота,след дъжда на 300 метра от дигата-на Сливър.
Има и една бяла 2 кила.
Сома ми го показа лично в магазина.

Риболовци.
Мда, нещо се разминаваме с дигите
. Следващия път ще съм със снимков материал, но ще е след морето
Наслука на всички колеги!

Успех колега на морето.
В тая тема досега съм шампион по снимков материял.
Дигата я има на снимки,назат в темата-снимана няколко пъти.
В тая тема досега съм шампион по снимков материял.
Дигата я има на снимки,назат в темата-снимана няколко пъти.

Риболовци.
Знам колега и благодаря за тях, следя темата от самото и начало, което ти постави
тъй че още веднъж хиляди благодарности.
Относно морето - там ще ловя предимно бургаско пиво

Относно морето - там ще ловя предимно бургаско пиво

Здравейте, колеги. Абсолютно нов съм в София област и след запитване къде може да пробвам новата си лодка, едното предложение беше яз. Искър. Никога не съм ходил там, но бих се радвал да ми дадете насоки къде си струва да влизам, а и как се стига до мястото(би било прекрасно ако може някои да даде координати на място или да сложи пинче на някоя карта). Благодаря Ви, предварително и наслука на всички.
Колега, щом си нов си пробвай лодката там откъдето си. На Искъра лодките вече се прескачат, да не говорим че хората които си захранват и поставят шамандури лодкарите точно през тях минават. И понеже язовира е вододаен за София е време вече двутактовите двигатели да ги забранят.
Нека се разходи човека,язовира е на всички.Може да види че няма риба достатъчно,ама да му харесва язовира и да даде някой лев,както мен без лодка за зарибяване-нали така.
Значи на Щъркелово гнездо-се плаща 10 лв за пускане на лодка и паркинг за колата с колесара-то снимки има и клипове достатъчно назад в темата.
Ако идваш от Ихтиман-преди язовира в дясно по черен път-е безплатно,покрай резервата.
Ако идваш от вливането на река Искър-по черен път-пак е безплатно,до където стигнеш по него-ще си намериш място.Но колата и колесара-ако не познаваш редовните хора,няма кой да ти я пази.
Значи на Щъркелово гнездо-се плаща 10 лв за пускане на лодка и паркинг за колата с колесара-то снимки има и клипове достатъчно назад в темата.
Ако идваш от Ихтиман-преди язовира в дясно по черен път-е безплатно,покрай резервата.
Ако идваш от вливането на река Искър-по черен път-пак е безплатно,до където стигнеш по него-ще си намериш място.Но колата и колесара-ако не познаваш редовните хора,няма кой да ти я пази.

Риболовци.
Колега от около 2 месеца съм в София заради нова работа, така че вече ще трябва тукашните водоеми да си изучават. Лодката ми е надуваема с гребла и не мисля че бих навредил на когото и да е. Благодаря за препоръката за Щъркела.vpp335 написа:Колега, щом си нов си пробвай лодката там откъдето си. На Искъра лодките вече се прескачат, да не говорим че хората които си захранват и поставят шамандури лодкарите точно през тях минават. И понеже язовира е вододаен за София е време вече двутактовите двигатели да ги забранят.
- bokser
- ще става разбирач
Интересно изказване! Сега му кажи къде и как да си чука жената!!!vpp335 написа:Колега, щом си нов си пробвай лодката там откъдето си. На Искъра лодките вече се прескачат, да не говорим че хората които си захранват и поставят шамандури лодкарите точно през тях минават. И понеже язовира е вододаен за София е време вече двутактовите двигатели да ги забранят.
Сега се върнах от язовира и съм много разочарован. На Щъркелово гнездо беше по скоро плаж отколкото водоем за рибари(човекът който събираше пари ми каза 5 лв. за лодката да я пусна- надуваема с гребла 230см. И че риболов може да има след 17ч.) Продължихме по пътя и преди камерите завихме на ляво(идвам от София) след около 2-3км. по доста разбития път стигнахме до водата и гледката беше изумителна.... каравана до каравана и човек върху човек. Продължихме около 1км. покрай водата и навсякъде същото. Разбрахме че няма да сме тук и решихме да идем към устието. Подминохме кръговото но Самоков и след като минахме Ново село устието ни остана от ляво на пътя. Слязохме до водата, но пак рибарите повече от местата. Преминахме през устието с багажа и на другия бряг. Започнахме с две плувки и 4 дънни( 2фидера и 2 пружини). За стръв имахме жито, бял червей, земен червей, царевица с ванилия и такава с анасон. За преди вечер запазихме 10 щипока. Захранка домашен качамак и българска за платики. От 15ч. в събота до 12ч. днес имаше само два удара на царевицата с анасон на фидер, но безрезултатни и 4 костурчета на плувка и то малки. На сутринта коментирахме с другити рибари как никой не беше регистрирал повече от удар или най много 2-3 платички. Мястото ли беше лошо, нямахме ден или просто рибата не и там оставям всики сам да реши; но фактите са си факти.
Последно промяна от div4o0 на Нед Юли 27, 2014 9:29 pm, променено общо 1 път.
- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
Днес бяхме след Багера, посока Самоков. Много платички и тук-там по някоя баба, клен и костур. Масовите риби бяха по 100-200 гр, но се хванаха и няколко по-големи. Ловихме на щека и фидер. Храната играе огромна роля!
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Правилно.....фактите са си факти.div4o0 написа:Сега се върнах от язовира и съм много разочарован. На Щъркелово гнездо беше по скоро плаж отколкото водоем за рибари(човекът който сабираше пари ми каза 5 лв. за лодката да я пусна- надуваема с гребла 230см. И че риболов може да има след 17ч.) Продължихме по пътя и преди камерите завихме на ляво(идвам от София) след около 2-3км. по доста разбития път стигнахме до водата и гледката беше изумителна.... каравана до каравана и човек върху човек. Продължихме около 1км. покрай водата и навсякъде същото. Разбрахме че няма да сме тук и решихме да идем към устието. Подминохме кръговото но Самоков и след като минахме с. Ново село устието ни остана от ляво на пътя. Слязохме до водата, но пак рибарите повече от местата. Преминахме през устието с багажа и на другия бряг. Започнахме с две плувки и 4 дънни( 2фидера и 2 пружини). За стръв имахме жито, бял червей, земен червей, царевица с ванилия и такава с анасон. За преди вечер запазихме 10 щипока. Захранка домашен качамак и българска за платики. От 15ч. в събота до 12ч. днес имаше само два удара на царевицата с анасон на фидер, но безрезултатни и 4 костурчета на плувка и то малки. На сутринта коментирахме с другити рибари как никой не беше регистрирал повече от удар или най многа 2-3 платички. Мястото ли беше лошо, нямахме ден или просто рибата не и там оставям всики сам да реши; но фактите са си факти.
Но помисли дали повредата не е в твоя
телевизор
1. За стръв имахме жито, бял червей, земен червей, царевица с ванилия и такава с анасон.......
Дали това е най-подходящата стръв за този сезон на Искъра, при положение че 85-90% от улова е платика. Редки шаранчета и каракуди, като не включвам бабите и уклея на плувка.
2. Захранка домашен качамак и българска за платики........
С такава захранка резултата почти клони към 0.
3. На сутринта коментирахме с другити рибари как никой не беше регистрирал повече от удар или най многа 2-3 платички.......
Ам чи и другиги рибари съ само вождови, нье прост индианьец.
Натопорчили тоягите денонощно. Седнали под сенките, музиката бичи, чаветата шляпат във водата.Метат некви манджи ужким, шляпат с гуменетките с греблата, захранват разбираш ли. Вкарват тояги навътре колкото се може и....... налево бееее....не това бееее....другото лево бееее......арееее пущааааай. Нахвърляли капаните и пружините да киснат и опънали по некой фидер.....да са актуални. Ако случайно види да мръдне връх или звънне камбанка търчи като изоглавен и сеца яко....Патиланско царство
Защо не се завъртиш около някой колега където е цял ден до водата, и лови само специализирано. Дали с мач, дали с щека, дали с фидер. Без да гледа дънарките и беларките. Погледни колко захранка подава.....каква по структура , аромат, цвят. Стръв, начин на подаване, как, къде......и още и още. Занаят се краде. И тогава му гледай живарника и улова. Непременно виж и какво прави на финала на риболова. И си прави изводите има ли, няма ли. Защо има и защо няма. С трици, маймуни не се ловят. Това ставаше едно време, когато беше ред риба, ред вода. Сега важат поговорките.....хвърли зад тебе, да намериш пред тебе .......с пръдня, боя не става......
Та така драги ми Смехурко.....