Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

С повод или без?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: ...
Повод слагаме само при риболов на щука с дребна примамка,която може да бъде нагълтана цяла от щуката-въртящи блесни №3,№4,воблери до 10см,малки клатушки и така нататък.Ако сме с брейд няма нужда от повод.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец
Re: ...
Като че ли питаш " С презерватив или безkocet0 написа:С повод или без ?

винаги без.... повод де

СПАМ
-
- и господ не е толокова добър
Re: С повод или без?
Аз съм с 0,18мм.плетеняк,доста либри.На последния излет,щуката се завъртя и захапа плетеняка,докато я откача и го надъвка.Още малко и губех рибата. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
sandista написа:Решението е 10 либров хубав плетеняк
В никакъв случай. Огромна грешка според мен.
Първо е много слаб този брейд за риболов на щуки. Това влакно става само за кефали

Второ щуката къса плетеняка със зъби. Дали го разбрида, претрива, реже или нещо друго, но го къса и то доказано нееднократно.
- magiosnika---
- научил се да хвърля
Ивака е прав,дори дребна щука при кофти налапване с лекота къса брейда. Изгубил съм един ружняк и една рапала по този начин от неголеми рибки при това. При което, вече не ме домързява да си слагам поводче
Като си го правя сам, за да съм сигурен в качеството на вирбели и карабинки 

- krokibg
- учете се от него
Ами,такива са ти брейдовете,или си скаран с възлите
Нямам случай да са ми късали щучки,просто когато ти е дребна примамката,просто голямата риба я поглъща и брейда,остава в устата на хищника.Просто си говорите празни приказки,за да не заспите
НИКОГА,НИКОГА НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛ /ПОВТАРЯМ/НЕ ПОЛЗВАМ НИКАКВИ ПОВОДИ,КАКВАТО И РИБА ДА ЛОВЯ.ДАЛИ НА ТРОЛИНГ ИЛИ ПО МАРИЦА,КОГАТО ГОНЯ СОМ И МИ УДРЯТ ЩУКИ,НАД ТРИ-ЧЕТИРИ КИЛОГРАМА,ПРОСТО СИ ГИ ВАДЯ КАТО ЛУКАНКИ.сТИГА СТЕ ГОВОРИЛИ ПРОСТОТИЯ,СЛЕД ПРОСТОТИЯ И ДА СТРЯСКАТЕ МЛАДИТЕ КОЛЕГИ

НИКОГА,НИКОГА НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛ /ПОВТАРЯМ/НЕ ПОЛЗВАМ НИКАКВИ ПОВОДИ,КАКВАТО И РИБА ДА ЛОВЯ.ДАЛИ НА ТРОЛИНГ ИЛИ ПО МАРИЦА,КОГАТО ГОНЯ СОМ И МИ УДРЯТ ЩУКИ,НАД ТРИ-ЧЕТИРИ КИЛОГРАМА,ПРОСТО СИ ГИ ВАДЯ КАТО ЛУКАНКИ.сТИГА СТЕ ГОВОРИЛИ ПРОСТОТИЯ,СЛЕД ПРОСТОТИЯ И ДА СТРЯСКАТЕ МЛАДИТЕ КОЛЕГИ

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- barutchiata ©
- Администратор
Никога не съм слагал повод когато съм ловил на изкуствени примамки.До сега не ми се е сучвало да ми скъса риба.Откачени риби имам , но не и да скъсат.Най - голямата ми щука е 6 кг.Друг е въпроса когато ловя на естествена стръв,ама това е друга тема.
- krokibg
- учете се от него
Никой нямам намерение да обидя с поста си преди Барута,но се амбицирам от това че все на някой му скъсало я корда,я брейд а на други как не къса,просто акъла неми го побира.От години ловя,без никакви вирбели,поводи и каквито и простотийки там се слагат,но никога нямам късане,за това че нямам повод.Скъсвали са ми се нервите/както казва един колега то Горна
/но никога риба не ми е прегризвала влакното.Няма да казвам колко и какви риби съм вадил,просто няма за какво да го правя.Писна ми да повтарям едно и също нещо от години ........Ползвам само карабинки от неръждаема тел,за бърза смяна
Професионалистите,ползват доли само възлите на РАПАЛА,директно за телчетата на носовете на воблерите.Винаги има опасност да се случи издънка,но това никога не означава на 100 % че линията без -повод ви е виновна. Шибани са ви конците и нервите

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- magiosnika---
- научил се да хвърля
Кроки,ти си толкова далече от спининга,че няма накъде
Само от теб съм чувал квалитетни изказвания,от рода на- спид мастер с акция 50-100 ставала и за пъстърви и сом
А по отношения на възлите да не говорим
Между прегризване и късане разликата е огромна
Едва ли имаш възможност да използваш по-голям избор на брейдове от мен
Едно е да меткаш с 0.25 плетеняк на Марица и друго с 0.10 за щуки
Все си мисля,че ходя малко по-често за щука от тебе
Многократно целият воблер е бил дълбоко в хрилете на рибата и ако тогава си без повод познай кво следва
Другият ти бисер, че щуката била най-големият преследвач
Мани,мани

- magiosnika---
- научил се да хвърля
За тези рибочета ти говоря
И още много като тях

Последно промяна от magiosnika--- на Съб Яну 09, 2010 8:39 pm, променено общо 1 път.
Бравос, колега! Дори и воблерчето изглежда общо-взето пуристко! 

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- magiosnika---
- научил се да хвърля
Воблерчето е класика в жанра
Сигурен съм,че Крокито не го е и чувал даже

- sabin
- научил се да хвърля
Не мислех да се включа в дебата, но изказвания, че плетеното върши работа при риболов за щука /вместо повод/ са меко казано несериозни. Моите уважения към колегите и техните уловени риби, но не подвеждайте начинаещите в този вид риболов. Щуката няма нищо общо със сома и бялата риба. Ако сте гледали руското филмче за плетените влакна щяхте да видите, че монофила е по устойчив на претриване от плетеното. За здравината е друга тема.
Поздрави!
П.П. Сигурно някои мнения са в резултат на малките часове
.
Поздрави!
П.П. Сигурно някои мнения са в резултат на малките часове