С повод или без?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: ...

Мнение от Камбата »

Повод слагаме само при риболов на щука с дребна примамка,която може да бъде нагълтана цяла от щуката-въртящи блесни №3,№4,воблери до 10см,малки клатушки и така нататък.Ако сме с брейд няма нужда от повод.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

За щука задължително ,разбира се ако не искаш да си изядеш мъд...те от яд ,когато я видиш да си заминава,а за другите е желателно с по-здраво влакно без повод :wink:
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
garbolino94
новобранец
новобранец

Re: ...

Мнение от garbolino94 »

kocet0 написа:
С повод или без ?
Като че ли питаш " С презерватив или без :lol: :lol: :lol:

винаги без.... повод де :lol: :lol: :finga:

СПАМ
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: С повод или без?

Мнение от sandista »

Решението е 10 либрош хубав плетеняк ;)
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Аз съм с 0,18мм.плетеняк,доста либри.На последния излет,щуката се завъртя и захапа плетеняка,докато я откача и го надъвка.Още малко и губех рибата. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

sandista написа:Решението е 10 либров хубав плетеняк ;)

В никакъв случай. Огромна грешка според мен.
Първо е много слаб този брейд за риболов на щуки. Това влакно става само за кефали :lol:
Второ щуката къса плетеняка със зъби. Дали го разбрида, претрива, реже или нещо друго, но го къса и то доказано нееднократно.
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

Ивака е прав,дори дребна щука при кофти налапване с лекота къса брейда. Изгубил съм един ружняк и една рапала по този начин от неголеми рибки при това. При което, вече не ме домързява да си слагам поводче :wink: Като си го правя сам, за да съм сигурен в качеството на вирбели и карабинки :lol:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ами,такива са ти брейдовете,или си скаран с възлите :o Нямам случай да са ми късали щучки,просто когато ти е дребна примамката,просто голямата риба я поглъща и брейда,остава в устата на хищника.Просто си говорите празни приказки,за да не заспите :idea: :idea: :idea: :idea:

НИКОГА,НИКОГА НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛ /ПОВТАРЯМ/НЕ ПОЛЗВАМ НИКАКВИ ПОВОДИ,КАКВАТО И РИБА ДА ЛОВЯ.ДАЛИ НА ТРОЛИНГ ИЛИ ПО МАРИЦА,КОГАТО ГОНЯ СОМ И МИ УДРЯТ ЩУКИ,НАД ТРИ-ЧЕТИРИ КИЛОГРАМА,ПРОСТО СИ ГИ ВАДЯ КАТО ЛУКАНКИ.сТИГА СТЕ ГОВОРИЛИ ПРОСТОТИЯ,СЛЕД ПРОСТОТИЯ И ДА СТРЯСКАТЕ МЛАДИТЕ КОЛЕГИ :ANAL: :ANAL: :ANAL:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Никога не съм слагал повод когато съм ловил на изкуствени примамки.До сега не ми се е сучвало да ми скъса риба.Откачени риби имам , но не и да скъсат.Най - голямата ми щука е 6 кг.Друг е въпроса когато ловя на естествена стръв,ама това е друга тема.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Никой нямам намерение да обидя с поста си преди Барута,но се амбицирам от това че все на някой му скъсало я корда,я брейд а на други как не къса,просто акъла неми го побира.От години ловя,без никакви вирбели,поводи и каквито и простотийки там се слагат,но никога нямам късане,за това че нямам повод.Скъсвали са ми се нервите/както казва един колега то Горна :lol: :wink: /но никога риба не ми е прегризвала влакното.Няма да казвам колко и какви риби съм вадил,просто няма за какво да го правя.Писна ми да повтарям едно и също нещо от години ........Ползвам само карабинки от неръждаема тел,за бърза смяна :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: Професионалистите,ползват доли само възлите на РАПАЛА,директно за телчетата на носовете на воблерите.Винаги има опасност да се случи издънка,но това никога не означава на 100 % че линията без -повод ви е виновна. Шибани са ви конците и нервите :!: :idea: :!: :idea: :!: :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Кроки,ти си толкова далече от спининга,че няма накъде :lol: Само от теб съм чувал квалитетни изказвания,от рода на- спид мастер с акция 50-100 ставала и за пъстърви и сом :rolleyes: А по отношения на възлите да не говорим :lol: Между прегризване и късане разликата е огромна :!: Едва ли имаш възможност да използваш по-голям избор на брейдове от мен :wink: Едно е да меткаш с 0.25 плетеняк на Марица и друго с 0.10 за щуки :wink: Все си мисля,че ходя малко по-често за щука от тебе 8) Многократно целият воблер е бил дълбоко в хрилете на рибата и ако тогава си без повод познай кво следва :lol: Другият ти бисер, че щуката била най-големият преследвач :rolleyes: Мани,мани :lol: :drinkers:
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

За тези рибочета ти говоря :drinkers: И още много като тях :wink: :drinkers:
Последно промяна от magiosnika--- на Съб Яну 09, 2010 8:39 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Бравос, колега! Дори и воблерчето изглежда общо-взето пуристко! :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Воблерчето е класика в жанра :lol: :drinkers: Сигурен съм,че Крокито не го е и чувал даже :lol: :wink: :drinkers:
Аватар
sabin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sabin »

Не мислех да се включа в дебата, но изказвания, че плетеното върши работа при риболов за щука /вместо повод/ са меко казано несериозни. Моите уважения към колегите и техните уловени риби, но не подвеждайте начинаещите в този вид риболов. Щуката няма нищо общо със сома и бялата риба. Ако сте гледали руското филмче за плетените влакна щяхте да видите, че монофила е по устойчив на претриване от плетеното. За здравината е друга тема.

Поздрави!

П.П. Сигурно някои мнения са в резултат на малките часове :wink: .
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”