Риболовните слуки и неслуки на Валентин Кичуков (Web Fusion)

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболовните слуки и неслуки на Валентин Кичуков (Web Fus

Мнение от pano64 »

Това последното с пастървите кефи яко. :drinkers:
Изображение
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

antivik написа:Пак си обиколил красотни места, а че и рибета си хванал БРАВОС, междо другото - тази сопа де си я снимал на дървоно, не ти ли идва длъчка за такива орасли и малки рЯки?
Предполагам говориш за авида на 2,44 на искрецка? На тази река ми беше добре с него, както и след това на марица. Искрецка като че ли не е супер малка, иначе на последният репортаж съм с ул премиера на 1,82 които горе долу също ми е добре. Ползвам тези двете пръчки като авида за малко по големите (очаквам и малко по големи риби за това) а премиера на супер малките реки.
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

Здравейте колеги и колежки, на кратко от Жребеца преди няколко дена.
19.07.2014 ставане към 4.00 (благодарско на жената отново направо ОТЛИЧЕН, че предната вечер ракиика биричка) в 5.30 на жребчето, упътвани стар рибар и ловец за мястото. Много печен уж, ма след 10 мин се установи че не познава на живо как изглежда ловно куче и че мястото е капут пълен.
Хванах един куртурляк малак ма .....
Местил се на ... бе под ресторанта кончето под сайте. Започваме едно хвърляне мали и едни кустури по 50 грама :).
За цял ден нищо едро, вземаше на малка змиорка през 5 минути се вадеше по един 50 грамов.
Обиколих поне 4-5 км бряг, всякакви примамки понеже се бях наканил на едро ма ... нема. Водата голяма и пада бързо, едрата риба силно сънлива изглежда.
Така приключи второто ми ходене на Жребчево тази година и второто не успешно за съжаление.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Примамката колкото нея, нахална работа ей :)
Изображение
Uriel
новобранец
новобранец

Мнение от Uriel »

Нищо, следващия път по-големи!
webfusion написа: Изображение
Е те това е дръжка да си ... мамата :twisted:
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

Бърз риболов -> кратък репортаж.
22.07.2014 след работа реших да отида да проверя как е положението на една малка река около Ст. Загора. Реката е Казанка и се запътих към горното и течение до селото Казанка, целта беше петниста. В 18 и малко вече съм там и кажи речи е заваляло, небето тъмно и черно, прегърмява и прикапва, ма викам си на бързо поне да разгледам. Пристигнал съм точно на мястото което исках, почети не ми се случва особено като не знам точно къде отивам.
Много красиво и запленяващо, може би естествено или изкуствено не знам:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Малко цопане без риби забелязани и продължавам по течението на горе, реката със скалисто/каменисто дъно идеална за петнисти, след около500 метра стана една вада :) се едно посвърши реката. Ясно беше че пъстърви тука няма. И да е имало са изчезнали, може би понеже е много малка, няма и течение добро, няма да има и кислород достатъчно. Представям си ако не е валяло месец, ще изчезне направо.
Изображение
Изображение
Изображение

Заваля на цяло и реших да тръгвам, обаче на връщане понеже дъждът се движише бавно надоло и не валеше реших да пробвам пак. Слизам и тръгвам пак по течението на около 4 км от първоначалното място. Учудващо водата мног повече, изглежда има много малки притоци. След 5 тото хвърляне се разбра че клен си има и си кълве въпреки че между дърветата на места почети е тъмно.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

За около час и нещо хванах поне 15-20 риби в рамките 1,5 км, като хвърлях в по удобните места, големите бяха само 4. Реката приятна и съм минал доста разстояние от колата, в момента които заваля яко и загърмя, стана ясно че може и да не съм само мокър ми .... на прибежки и припълзявания до колата, даже не сгънах пръчката и не събух ботушите щото почети ме отвя.

Тия двата за мен си ги взех, за бира ставаха. То друг луд да ги яде няма ма нали имам тайна рецепта :)
Изображение

п.п. снимките не са супер качество ма много беше тъмно, даже се учудвам как телефона ги прави толкова светли, при положение че не се включваше светкавицата
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Прекрасна река и браво за улова!
Не са петнисти,но пък си си направил кефа по тези диви места!
Пък и мезе за :drinkers: ще има :D
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Ее! Те на това от първите снимки му се вика хубав, изгладен каманяк :) , да му е драго на човек да се плезне и да се гякне по задни части на него :lol: , па и кефаляците убави /кой е рекъл, че само петнистото е риба.... :roll: /.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

antivik написа:Ее! Те на това от първите снимки му се вика хубав, изгладен каманяк :) , да му е драго на човек да се плезне и да се гякне по задни части на него :lol: , па и кефаляците убави /кой е рекъл, че само петнистото е риба.... :roll: /.
АА, кефала си е супер ма просто бях тръгнал за друго, то малко като търсих русо намерих черно хахаха

П.П. Ще ходя в Банско на почивка, гледам има много реки наоколо, ако някои може да сподели нещо, предимно за хищник на спининг ... пъстърва, кефали, .... за пъстървата може на лични... имената на пъстрърворите реки няма да ги споменавам вече за съжаление.
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

webfusion написа:П.П. Ще ходя в Банско на почивка, гледам има много реки наоколо, ако някои може да сподели нещо, предимно за хищник на спининг ... пъстърва, кефали, .... за пъстървата може на лични... имената на пъстрърворите реки няма да ги споменавам вече за съжаление.
Чак сега ли ти се скараха че ги казваш реките :mrgreen:
За около Банско мога да ти предложа Черна и Бела Места ,те са К и Р,и да прочетеш и това:
http://pirin.bg/news/12/7_2_ribolov.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
kostakosta
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kostakosta »

http://pirin.bg/news/12/7_2_ribolov.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Тая заповед бая старичка ми се чини. Па и законо веке не е същиот;)
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

kostakosta написа:http://pirin.bg/news/12/7_2_ribolov.html
Тая заповед бая старичка ми се чини. Па и законо веке не е същиот;)
Стара,стара,колко да е стара от 1 година е като се замисля друго не излиза на сайта на Парка,да си пита по тела в Парка най-сигурно колегата,актуална ли е тя в момента 8)
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

stankof написа:
webfusion написа:П.П. Ще ходя в Банско на почивка, гледам има много реки наоколо, ако някои може да сподели нещо, предимно за хищник на спининг ... пъстърва, кефали, .... за пъстървата може на лични... имената на пъстрърворите реки няма да ги споменавам вече за съжаление.
Чак сега ли ти се скараха че ги казваш реките :mrgreen:
За около Банско мога да ти предложа Черна и Бела Места ,те са К и Р,и да прочетеш и това:
Мерсаж за инфото, за местата май колегата дето ми направи лека забележка прав.... такова се получава, особено за пъстървите, факт че е прав.
Но винаги примерно за колега като теб (stankof) може на лични да се сподели или ако дойдеш/на близо си да идем заедно
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Това за местата отдавна е валидно за всички свободни, в темите си се споменават единствено платените, останалото на ЛС. Стигнахме до там и снимките да замацват па и клиповете да премонтират, че да не се разбира кои са някои гьолове :twisted: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

Ми не съм писал скоро... само работа и ходя за риба хахаха,
27.07.2014г. с колегата от форума я натискаме.
Първоначално ни се иска да хващаме пъстърви аз водя и ми се иска да идем на една река която много ми харесва на нея имам само един удар уттървана пъстърва добре че я видях ....
Ставане в 4,30 в 5,00 тръгваме в 6.00 сме на реката, започва се мятане, мятане, мятане..... мятане
И снимките на " МЪРТВАТА РЕКА с раци :)"
Изображение
Изображение
Колегата смени блесната с жива стръв, е де я търси
Изображение

Още от МЪРТВАТА РЕКА, кажете сега как няма да има риба тука.... ми няма, аз не че пак няма да я търся по нагоре пак, ма направо не мога да повярвам да няма нищо в тази река.
Изображение
Изображение
Изображение

Стана ясно че май пъстърви тука няма, освен едната дето я знаех къде е ма и нея я няма :)
Малко преди обед викам да идем по тунджа за кефалеи, поне да си направим кефа малко, започвам с рак
Изображение
След това мисля муронаж, между другото хванах три, на блесната ?
Изображение
От тия калпазани хванахме много
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение

Ай след това на другаде, нищо пълна скука, дори двамата цигани които често засичам на пресевната са умрели от скука, пък често ходят там амен амен всеки ден и нищо не са хванали. ма ние нали сме специалисти. Останах си само с смнимките, колегата бодна една не лоша бяла ма поради липсата на кеп понеже сме за пъстърви я изтърва
Изображение
Изображение

Завършихме на 4-то място пак за пъстърви, риба имаше, виждаше се как се мъчи да скочи баражите, по 2-3 пъстървички скачаха но уви, нищо не посегна на блесната.

Наслука, имам два репортажа подготвени снимки единият ще ви е интересен с едни едри пъстърви само да успея тия дни да го кача :)
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Голям си ;) Много готини репортажи пускаш всеки път ! Браво за което :)
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”