Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
-
- сериозен играч
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
И аз съм съгласен г-н Петков.Важното е да останеш доволин...G.Petkov написа:Дали е в Турция, Гърция, Северна Африка или на по-хубави места - няма значение !
Важното е туристическото обслужване да е на добро ниво и човек да остане доволен.
Не съм ходил за повече от два -три дни там,но тази есен ще ходя за дестина дни...G.Petkov написа:А в Турция този бизнес го развиват от години и са много напред, в сравнение с България !
Ще видя и ще говорим тогава...
- Красимир Атанасов
- учете се от него
G.Petkov написа:Важното е туристическото обслужване да е на добро ниво и човек да остане доволен.
Всичко друго е ала-бала,в 4 звезден да не можеш да се разбереш...заеби.Vid написа:... Хотела беше идеален, но там, а и в самия Айвалък срещнахме много голям проблем- никой не говори чужди езици.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ма за къф преход си шпрехате тука,бе?
Един в Мюнхен,друг в Стокхолм,трети в Мадрид,па четвърти в Норвегия!Това ли ни е прехода,да изгониме качеството от България за едните скумрии,а тука да остане лош материал и мангали?
Май скумрията си е екстра Пътеводител на Прехода щот ги има в изобилие и на четирите дестинации пресни,а само у Булгарско ги ядеме замразени!Та ние тук не служим вече на "Оня-Замразения",че го заринахме ма кво от това,сега нахранихме децата им и чекаме да се оядат и внуците,ония копеленца дет секретарка ги е раждала,а не обикновенна труженичка от колхоза!
Социалист да си на днешно време у България и ич не ти требе да бъхтиш на хиляди километри,на чуждо!
Това ни е прехода,демек НУЛА!И по-зле става,че Терминала е препълнен и всичко живо бега от тия МАРОДЕРИ,КРАДЦИ И УБИЙЦИ! 

- Vid
- кандидат преподавател
GODzillata написа:Вид, я раздухвай още малко за Турция, че нъл и мен ме очаква...хванал съм се зверски да отслабвам, че да не ме ареса някой анадолски манаф!![]()
![]()

Имай в предвид, че Одрин и Истамбула са си едни доста поевропейчени градове и там всеки втори знае български или руски, и там ни познават и знаят що откъсани и бедни боклуци сме.

п.п. Сигурен съм че там средиземноморската кухня ще ти хареса, както и обслужването.. Но, имай в предвид както казах, че едно шише ракия струва колкото вечерята на шестима барабар със салатите.., ама и без него не става купона.

Ако посетиш Одрин, задължително е да опиташ шедьовъра там- "тава джигер". Това е пържен по техен тертип нарязан на ленти телешки дроб, но най хубавото от дроба- периферията, другото се изхвърля... Лично, хапвам по 3 порции и после трудно ходя.....

Краси, въобще не си прав. Ние не ходим там заради едното ядене.Красимир Атанасов написа:За какво си го причинявате,не знам![]()
За едното ядене под ятагана лягате![]()
Не мога си позволя унижението да отида баш в турция,гордоста не ми дава.
Това е история и култура, която трябва да се види. В Истамбула ще ти е нужен месец за да видиш и обиколиш все исторически паметници...
Лично, нямам никакво желание да посетя западно-европейските градове (в много от тях вече съм бил) и кВо да гледам там? Един подреден живот, хора де си лягат в 9 вечерта, щото на другия ден са на работа и се напиват като прасета само в петъка?? Мен ме кефи друго- дивотията на Турция, красотата на залеза по гръцките острови и правя планове за посещение на Тибет, Шанхай.. и пр....
Последно промяна от Vid на Съб Юли 26, 2014 12:19 am, променено общо 1 път.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Vid
- кандидат преподавател
Троли, това е прехода. Тук в тази тема споделяме нашите хубави преживявания и емоции, като напълно се абстрахираме от политиката и деградацията на държавата.Troli Rapala написа:Ма за къф преход си шпрехате тука,бе?Един в Мюнхен,друг в Стокхолм,трети в Мадрид,па четвърти в Норвегия!Това ли ни е прехода?????????????
Все пак е нужно да има и такава тема и видимо тя се развива........
Сенека
Сенека
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е ми дразните ме яко,щот днес си купих замразени Норвежки скумрии по 6.40 на пазара "Димитър Петков",а вие си ги засмуквате пресни и ревете!Vid написа:Троли, това е прехода. Тук в тази тема споделяме нашите хубави преживявания и емоции, като напълно се абстрахираме от политиката и деградацията на държавата.Troli Rapala написа:Ма за къф преход си шпрехате тука,бе?Един в Мюнхен,друг в Стокхолм,трети в Мадрид,па четвърти в Норвегия!Това ли ни е прехода?????????????
Все пак е нужно да има и такава тема и видимо тя се развива........

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Вие па си немате пресна чаревичка!

Утре ще има снимки на Релийза!
Тия Скандинавци нема ли да се навият на бартер пресен кукуруз за пресна скумрийка?
Кога са виждали те Розов домат или Биволско сърце? 

Утре ще има снимки на Релийза!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
VID
Сенека
Съгласен,ма ако точката не е Хаскьоо!
Та от къде се обаждаш,че е дълга темата за ровене? 
Сенека
Съгласен,ма ако точката не е Хаскьоо!

- Vid
- кандидат преподавател
Продължавам излета в Тюркиша... Малко снимки от Айвалък- много красиво и подредено място, с изключение на гюролтията вдигана от турчулята. Някои от снимките са от о. Гунда, който на практика е свързан със сушата с път подобно на нашия Несебър.

Вече сме на ферибота свързващ Айвалък и Мителини и се отправяме към цивилизацията....
Цената си е бая дебела за две тела и кола- 160 юро в двете посоки на свободно, т.е. без запазена дата за връщане. Инак, е около 110 юро. Тръгва в 18 часа.
Море...

Анадола остава назад...

Пред нас е най големия град на Лесбоса - Мителини

Така или иначе този град го пропускаме, щото е много шумен. Отправяме се на север и отсядаме в Петра. Уникално място. Тук вече е друго- на острова преобладават само заподно-европейски туристи. Местните хотелиери и ресторантьори говорят основно английски и немски... Пребиваваме в студио само за 30 юро на нощувка включващо две стаи, като едната е оборудвана с котлони, тигани, истински хладилник и пр...
Не ни се искаше да си тръгнем от там
Крайбрежната улица и т.н.

Уникалната църква кацнала на една скала

Следва още малко продължение...., ако Ви е интересно де..

Вече сме на ферибота свързващ Айвалък и Мителини и се отправяме към цивилизацията....

Цената си е бая дебела за две тела и кола- 160 юро в двете посоки на свободно, т.е. без запазена дата за връщане. Инак, е около 110 юро. Тръгва в 18 часа.
Море...

Анадола остава назад...

Пред нас е най големия град на Лесбоса - Мителини

Така или иначе този град го пропускаме, щото е много шумен. Отправяме се на север и отсядаме в Петра. Уникално място. Тук вече е друго- на острова преобладават само заподно-европейски туристи. Местните хотелиери и ресторантьори говорят основно английски и немски... Пребиваваме в студио само за 30 юро на нощувка включващо две стаи, като едната е оборудвана с котлони, тигани, истински хладилник и пр...
Не ни се искаше да си тръгнем от там

Крайбрежната улица и т.н.

Уникалната църква кацнала на една скала

Следва още малко продължение...., ако Ви е интересно де..
Сенека
Сенека
- Vid
- кандидат преподавател
Не ставай смешен и не се ебавай с мен.Troli Rapala написа:VID
Сенека
Съгласен,ма ако точката не е Хаскьоо!Та от къде се обаждаш,че е дълга темата за ровене?
Ще ти кажа само- не е важно къде живееш и къде работиш, важно е парите кои вадиш и къде ги харчиш...
Да не споменавам, че язовири като Тракиец, Кърджали, Ивайловград и пр. са ми на една крачка...
Земи сЪ спри, щото тази тема не е за заяждане, а както по горе ти споменах, за друго.. Инак, ако МитеФ не си напича шкембака на някой плаж, може да се намеси

Сенека
Сенека
- Vid
- кандидат преподавател
Хай да продължа и свърша, щото жената уморена и заспала ме заеба таа вечер....
Бяхми се настанили ей тук, райско кътче...

Гърците тук са много внимателни, услужливи и нямат нищо общо с оне по Халкидики, Тасос и въобще северния бряг....
И две думи за риболова- такъв нямаше, въпреки че всяка вечер между 7 и 9 ч. бях за риба. Все морски воблери отчетоха нулев резултат, само силикона на Релакс и някои други се отчетоха с риби..

Улових 5-6 такива.. Щото тия явно стоят долу на дъното, а водата си беше много студена и риби като лефери, туни и пр... просто отсъстваха. Интересното е, че освен мен, други рибари нямаше освен двама гърци които мъчеха октоподи с едни измислени такъми и един софиянец де ги мъчеше на дъно, ама без успех..
Водата наистина беше студена за края на юни дори и на плажа- Я я понасях за около 10 мин., жената за около половин час и затова предполагам се прибра с гнойна ангина..
Посетихме едно много интересно място наречено- вкаменената гора. Това ще рече, че на този остров е имало големи дървета, кои след вулканично изригване са се вкаменили... ??
Всъщност острова е вулканичен, т.е. възникнал след изригване.

Съвсем близък поглед и опипване с ръка- наистина е камък, но определено си е дърво. Не ми е ясно как неква лава може да го каменизира и запази до такава степен, ама природа, да се чудиш ли, или да и се възхищаваш?

И две думи за Лесбос, който всъщност е Лесвос, ама лесбийките тук са на почит що се отнася до първата лесбийка в света де се е пръкнала от острова- няква си поетеса Сафо, родена и живяла в селцето Скала Ересос в южната част на острова. Посетихме го, ама снимки нямям, щото ич не ме впечатли, а и е пълно със западно европейски гейове и лесбийки държащи се за ръце и обикалящи тъпото село и плажа
И да не забравя веселата част, то и затова сме там де..
Всяка вечер по таверните... И тук мога само да отправя една забележка свързана с приготвянето на октоподите.. Все друго беше превъзходно. Тук, по кръчмите пих най евтиното узо в Гърция, 100 гр. Пломари само за 2 юро. Цената е дори под тази в БГ. Предполагам това се дължи на това, че най големия завод за узо се намира на острова в едноименното градче- Пломари, та завода бълва 15 вида узо, като най качественото се нарича Барбаяни. Цената му е дебелка, но все пак го пробвах, не намерих неква разлика с Пломарито.., ама толкоз си знам
Таа, исках да кажа, че кръчмите тук предполагам зареждат наливно узо, което по качество не се различава от оригинала. Да не кажа и друго- гърците качественото узо си го продават в гръцко, а това де ние купуваме тук си е качествен боклук

Даже съм екипиран с правилната тениска

На 5 км. северно от Петра се помещава едно уникално градче напълнено с кафенета и кръчмички, наречено Митимна. Там е израстла планината от морето..... Много красиво място....

Ииии отново по обратния път... Митницата на Айвалък.. Дори турчина на прилично чист български език ми пожела- "хубав ден комшо"..

За завършек няколко кадри от крепостта Асос и едноименното курортно селище, кое се брои за шедьовър на турските курорти, т.е. де ходят богатите ефета

А, това е най големия гущер, който съм виждал през живота си, размерът му е цяла ръка до рамото, над 50 санти, уникално...

И курортЪТ

Бяхми се настанили ей тук, райско кътче...

Гърците тук са много внимателни, услужливи и нямат нищо общо с оне по Халкидики, Тасос и въобще северния бряг....
И две думи за риболова- такъв нямаше, въпреки че всяка вечер между 7 и 9 ч. бях за риба. Все морски воблери отчетоха нулев резултат, само силикона на Релакс и някои други се отчетоха с риби..

Улових 5-6 такива.. Щото тия явно стоят долу на дъното, а водата си беше много студена и риби като лефери, туни и пр... просто отсъстваха. Интересното е, че освен мен, други рибари нямаше освен двама гърци които мъчеха октоподи с едни измислени такъми и един софиянец де ги мъчеше на дъно, ама без успех..
Водата наистина беше студена за края на юни дори и на плажа- Я я понасях за около 10 мин., жената за около половин час и затова предполагам се прибра с гнойна ангина..
Посетихме едно много интересно място наречено- вкаменената гора. Това ще рече, че на този остров е имало големи дървета, кои след вулканично изригване са се вкаменили... ??
Всъщност острова е вулканичен, т.е. възникнал след изригване.

Съвсем близък поглед и опипване с ръка- наистина е камък, но определено си е дърво. Не ми е ясно как неква лава може да го каменизира и запази до такава степен, ама природа, да се чудиш ли, или да и се възхищаваш?

И две думи за Лесбос, който всъщност е Лесвос, ама лесбийките тук са на почит що се отнася до първата лесбийка в света де се е пръкнала от острова- няква си поетеса Сафо, родена и живяла в селцето Скала Ересос в южната част на острова. Посетихме го, ама снимки нямям, щото ич не ме впечатли, а и е пълно със западно европейски гейове и лесбийки държащи се за ръце и обикалящи тъпото село и плажа

И да не забравя веселата част, то и затова сме там де..

Всяка вечер по таверните... И тук мога само да отправя една забележка свързана с приготвянето на октоподите.. Все друго беше превъзходно. Тук, по кръчмите пих най евтиното узо в Гърция, 100 гр. Пломари само за 2 юро. Цената е дори под тази в БГ. Предполагам това се дължи на това, че най големия завод за узо се намира на острова в едноименното градче- Пломари, та завода бълва 15 вида узо, като най качественото се нарича Барбаяни. Цената му е дебелка, но все пак го пробвах, не намерих неква разлика с Пломарито.., ама толкоз си знам

Таа, исках да кажа, че кръчмите тук предполагам зареждат наливно узо, което по качество не се различава от оригинала. Да не кажа и друго- гърците качественото узо си го продават в гръцко, а това де ние купуваме тук си е качествен боклук

Даже съм екипиран с правилната тениска

На 5 км. северно от Петра се помещава едно уникално градче напълнено с кафенета и кръчмички, наречено Митимна. Там е израстла планината от морето..... Много красиво място....

Ииии отново по обратния път... Митницата на Айвалък.. Дори турчина на прилично чист български език ми пожела- "хубав ден комшо"..

За завършек няколко кадри от крепостта Асос и едноименното курортно селище, кое се брои за шедьовър на турските курорти, т.е. де ходят богатите ефета

А, това е най големия гущер, който съм виждал през живота си, размерът му е цяла ръка до рамото, над 50 санти, уникално...

И курортЪТ

Сенека
Сенека
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Супер! 
Даже няма да ходя до Лесбос, к'вото имаше да се ВИДи - се ВИДя!
...можеше някоя лесбийчица хваната за ръка с друга да се снима де, ей-така за цвят просто... 

Даже няма да ходя до Лесбос, к'вото имаше да се ВИДи - се ВИДя!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Препоръчвам ви да гледате God Bless America / Бог да благослови Америка (2011) - псулютно приложим и за БГ!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

Браво на Вид-много добре прописа.
Е как я виждат София по младите.
Сега на мода са Такива спортове.
Това ми е семеен приятел.
Много е хубаво че я има Парк-Витоша,залепена до София.
Тука живее по голямата част от населението на България-1.5-до 2 милиона някъде.
И като работят-все натам гледат,към планината.
Околовръстното шосе,с колелото над Хладилника.
Навън е прекрасно времето-мисля да хващам гората.
Айде лек ден.
Е как я виждат София по младите.
Сега на мода са Такива спортове.
Това ми е семеен приятел.

Много е хубаво че я има Парк-Витоша,залепена до София.

Тука живее по голямата част от населението на България-1.5-до 2 милиона някъде.
И като работят-все натам гледат,към планината.
Околовръстното шосе,с колелото над Хладилника.

Навън е прекрасно времето-мисля да хващам гората.
Айде лек ден.

Риболовци.