Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от jivko.uzunov »

G.Petkov написа:Дали е в Турция, Гърция, Северна Африка или на по-хубави места - няма значение !
Важното е туристическото обслужване да е на добро ниво и човек да остане доволен.
И аз съм съгласен г-н Петков.Важното е да останеш доволин...
G.Petkov написа:А в Турция този бизнес го развиват от години и са много напред, в сравнение с България !
Не съм ходил за повече от два -три дни там,но тази есен ще ходя за дестина дни...
Ще видя и ще говорим тогава...
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

G.Petkov написа:Важното е туристическото обслужване да е на добро ниво и човек да остане доволен.
Vid написа:... Хотела беше идеален, но там, а и в самия Айвалък срещнахме много голям проблем- никой не говори чужди езици.
Всичко друго е ала-бала,в 4 звезден да не можеш да се разбереш...заеби.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ма за къф преход си шпрехате тука,бе? :shock: Един в Мюнхен,друг в Стокхолм,трети в Мадрид,па четвърти в Норвегия!Това ли ни е прехода,да изгониме качеството от България за едните скумрии,а тука да остане лош материал и мангали? :cry: Май скумрията си е екстра Пътеводител на Прехода щот ги има в изобилие и на четирите дестинации пресни,а само у Булгарско ги ядеме замразени!Та ние тук не служим вече на "Оня-Замразения",че го заринахме ма кво от това,сега нахранихме децата им и чекаме да се оядат и внуците,ония копеленца дет секретарка ги е раждала,а не обикновенна труженичка от колхоза! :cry: :mrgreen: :drinkers: Социалист да си на днешно време у България и ич не ти требе да бъхтиш на хиляди километри,на чуждо! :oops: :cry: Това ни е прехода,демек НУЛА!И по-зле става,че Терминала е препълнен и всичко живо бега от тия МАРОДЕРИ,КРАДЦИ И УБИЙЦИ! :drinkers:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

GODzillata написа:Вид, я раздухвай още малко за Турция, че нъл и мен ме очаква...хванал съм се зверски да отслабвам, че да не ме ареса някой анадолски манаф! :mrgreen: :lol: :lol:
:lol: :lol: Няма а се притесняваш.. Като те гледам на снимките с таа брада и шкембе си тамън като тях, даже няма да те разпознаят :lol: Турция е полицейска държава и там има закон, а полицията бие и не се церемони кат при нас. Инак, таа паплач не може да бъде удържана... Единственото за кое можеш да се притесняваш са дребните джепчии, подобни на нашите цигани, действащи по големите пазари и калабалък, едни такива бая се засуетиха около жената т.е. чантата и, ама не знаеха, че ние сме от БГ и сме обучени- та попара сме я сърбали... :lol:
Имай в предвид, че Одрин и Истамбула са си едни доста поевропейчени градове и там всеки втори знае български или руски, и там ни познават и знаят що откъсани и бедни боклуци сме. :lol: Под дарданелите, в анадола нещата са различни...

п.п. Сигурен съм че там средиземноморската кухня ще ти хареса, както и обслужването.. Но, имай в предвид както казах, че едно шише ракия струва колкото вечерята на шестима барабар със салатите.., ама и без него не става купона. :lol: :lol:
Ако посетиш Одрин, задължително е да опиташ шедьовъра там- "тава джигер". Това е пържен по техен тертип нарязан на ленти телешки дроб, но най хубавото от дроба- периферията, другото се изхвърля... Лично, хапвам по 3 порции и после трудно ходя..... :lol: :lol:
Красимир Атанасов написа:За какво си го причинявате,не знам :roll:
За едното ядене под ятагана лягате :mrgreen:
Не мога си позволя унижението да отида баш в турция,гордоста не ми дава.
Краси, въобще не си прав. Ние не ходим там заради едното ядене.
Това е история и култура, която трябва да се види. В Истамбула ще ти е нужен месец за да видиш и обиколиш все исторически паметници...
Лично, нямам никакво желание да посетя западно-европейските градове (в много от тях вече съм бил) и кВо да гледам там? Един подреден живот, хора де си лягат в 9 вечерта, щото на другия ден са на работа и се напиват като прасета само в петъка?? Мен ме кефи друго- дивотията на Турция, красотата на залеза по гръцките острови и правя планове за посещение на Тибет, Шанхай.. и пр....
Последно промяна от Vid на Съб Юли 26, 2014 12:19 am, променено общо 1 път.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Troli Rapala написа:Ма за къф преход си шпрехате тука,бе? :shock: Един в Мюнхен,друг в Стокхолм,трети в Мадрид,па четвърти в Норвегия!Това ли ни е прехода?????????????
Троли, това е прехода. Тук в тази тема споделяме нашите хубави преживявания и емоции, като напълно се абстрахираме от политиката и деградацията на държавата.
Все пак е нужно да има и такава тема и видимо тя се развива........
Сенека
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Vid написа:
Troli Rapala написа:Ма за къф преход си шпрехате тука,бе? :shock: Един в Мюнхен,друг в Стокхолм,трети в Мадрид,па четвърти в Норвегия!Това ли ни е прехода?????????????
Троли, това е прехода. Тук в тази тема споделяме нашите хубави преживявания и емоции, като напълно се абстрахираме от политиката и деградацията на държавата.
Все пак е нужно да има и такава тема и видимо тя се развива........
Е ми дразните ме яко,щот днес си купих замразени Норвежки скумрии по 6.40 на пазара "Димитър Петков",а вие си ги засмуквате пресни и ревете! :evil: :mrgreen: Отивам да ги снимам за спомен замразени,да видите кви са грозни и тъпи,не мърдат грам и нямат вибрации! :cry: :cry: :cry: :drinkers: Бе вие сте гадни убийци на скумрии и не искам да общувам с лоши ора! :finga: Ще ви покажа аз как се релийзват замразени,та дано станете по-хуманни европейци! :rolleyes: :mrgreen:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Вие па си немате пресна чаревичка! :roll: :wink: :drinkers:

Изображение

Изображение

Утре ще има снимки на Релийза! :oops: Тия Скандинавци нема ли да се навият на бартер пресен кукуруз за пресна скумрийка? :cry: Кога са виждали те Розов домат или Биволско сърце? :roll:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

VID
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека

Съгласен,ма ако точката не е Хаскьоо! :wink: Та от къде се обаждаш,че е дълга темата за ровене? :roll:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Продължавам излета в Тюркиша... Малко снимки от Айвалък- много красиво и подредено място, с изключение на гюролтията вдигана от турчулята. Някои от снимките са от о. Гунда, който на практика е свързан със сушата с път подобно на нашия Несебър.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Вече сме на ферибота свързващ Айвалък и Мителини и се отправяме към цивилизацията.... :lol:
Цената си е бая дебела за две тела и кола- 160 юро в двете посоки на свободно, т.е. без запазена дата за връщане. Инак, е около 110 юро. Тръгва в 18 часа.
Море...
Изображение
Анадола остава назад...
Изображение
Изображение
Пред нас е най големия град на Лесбоса - Мителини
Изображение
Изображение
Изображение

Така или иначе този град го пропускаме, щото е много шумен. Отправяме се на север и отсядаме в Петра. Уникално място. Тук вече е друго- на острова преобладават само заподно-европейски туристи. Местните хотелиери и ресторантьори говорят основно английски и немски... Пребиваваме в студио само за 30 юро на нощувка включващо две стаи, като едната е оборудвана с котлони, тигани, истински хладилник и пр...
Не ни се искаше да си тръгнем от там :lol:
Крайбрежната улица и т.н.
Изображение
Изображение
Изображение
Уникалната църква кацнала на една скала
Изображение
Изображение

Следва още малко продължение...., ако Ви е интересно де..
Сенека
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Troli Rapala написа:VID
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека

Съгласен,ма ако точката не е Хаскьоо! :wink: Та от къде се обаждаш,че е дълга темата за ровене? :roll:
Не ставай смешен и не се ебавай с мен.
Ще ти кажа само- не е важно къде живееш и къде работиш, важно е парите кои вадиш и къде ги харчиш...
Да не споменавам, че язовири като Тракиец, Кърджали, Ивайловград и пр. са ми на една крачка...
Земи сЪ спри, щото тази тема не е за заяждане, а както по горе ти споменах, за друго.. Инак, ако МитеФ не си напича шкембака на някой плаж, може да се намеси :lol: :lol:
Сенека
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Хай да продължа и свърша, щото жената уморена и заспала ме заеба таа вечер.... :lol:
Бяхми се настанили ей тук, райско кътче...
Изображение
Изображение
Изображение
Гърците тук са много внимателни, услужливи и нямат нищо общо с оне по Халкидики, Тасос и въобще северния бряг....
И две думи за риболова- такъв нямаше, въпреки че всяка вечер между 7 и 9 ч. бях за риба. Все морски воблери отчетоха нулев резултат, само силикона на Релакс и някои други се отчетоха с риби.. :lol:
Изображение
Улових 5-6 такива.. Щото тия явно стоят долу на дъното, а водата си беше много студена и риби като лефери, туни и пр... просто отсъстваха. Интересното е, че освен мен, други рибари нямаше освен двама гърци които мъчеха октоподи с едни измислени такъми и един софиянец де ги мъчеше на дъно, ама без успех..
Водата наистина беше студена за края на юни дори и на плажа- Я я понасях за около 10 мин., жената за около половин час и затова предполагам се прибра с гнойна ангина..
Посетихме едно много интересно място наречено- вкаменената гора. Това ще рече, че на този остров е имало големи дървета, кои след вулканично изригване са се вкаменили... ??
Всъщност острова е вулканичен, т.е. възникнал след изригване.
Изображение
Изображение
Изображение
Съвсем близък поглед и опипване с ръка- наистина е камък, но определено си е дърво. Не ми е ясно как неква лава може да го каменизира и запази до такава степен, ама природа, да се чудиш ли, или да и се възхищаваш?
Изображение

И две думи за Лесбос, който всъщност е Лесвос, ама лесбийките тук са на почит що се отнася до първата лесбийка в света де се е пръкнала от острова- няква си поетеса Сафо, родена и живяла в селцето Скала Ересос в южната част на острова. Посетихме го, ама снимки нямям, щото ич не ме впечатли, а и е пълно със западно европейски гейове и лесбийки държащи се за ръце и обикалящи тъпото село и плажа :finga:

И да не забравя веселата част, то и затова сме там де.. :lol:
Всяка вечер по таверните... И тук мога само да отправя една забележка свързана с приготвянето на октоподите.. Все друго беше превъзходно. Тук, по кръчмите пих най евтиното узо в Гърция, 100 гр. Пломари само за 2 юро. Цената е дори под тази в БГ. Предполагам това се дължи на това, че най големия завод за узо се намира на острова в едноименното градче- Пломари, та завода бълва 15 вида узо, като най качественото се нарича Барбаяни. Цената му е дебелка, но все пак го пробвах, не намерих неква разлика с Пломарито.., ама толкоз си знам :lol:
Таа, исках да кажа, че кръчмите тук предполагам зареждат наливно узо, което по качество не се различава от оригинала. Да не кажа и друго- гърците качественото узо си го продават в гръцко, а това де ние купуваме тук си е качествен боклук :lol:
Изображение
Даже съм екипиран с правилната тениска :lol:
Изображение

На 5 км. северно от Петра се помещава едно уникално градче напълнено с кафенета и кръчмички, наречено Митимна. Там е израстла планината от морето..... Много красиво място....
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ииии отново по обратния път... Митницата на Айвалък.. Дори турчина на прилично чист български език ми пожела- "хубав ден комшо".. :lol:
Изображение
Изображение

За завършек няколко кадри от крепостта Асос и едноименното курортно селище, кое се брои за шедьовър на турските курорти, т.е. де ходят богатите ефета :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
А, това е най големия гущер, който съм виждал през живота си, размерът му е цяла ръка до рамото, над 50 санти, уникално...
Изображение
И курортЪТ
Изображение
Изображение
Сенека
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Супер! :smt023

Даже няма да ходя до Лесбос, к'вото имаше да се ВИДи - се ВИДя! :wink: ...можеше някоя лесбийчица хваната за ръка с друга да се снима де, ей-така за цвят просто... :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Този рапорт важи,хареса ми.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Препоръчвам ви да гледате God Bless America / Бог да благослови Америка (2011) - псулютно приложим и за БГ! :mrgreen: :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Браво на Вид-много добре прописа.

Е как я виждат София по младите.

Сега на мода са Такива спортове.

Това ми е семеен приятел.

Изображение

Много е хубаво че я има Парк-Витоша,залепена до София.

Изображение

Тука живее по голямата част от населението на България-1.5-до 2 милиона някъде.

И като работят-все натам гледат,към планината.

Околовръстното шосе,с колелото над Хладилника.

Изображение

Навън е прекрасно времето-мисля да хващам гората.

Айде лек ден.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Заключено

Обратно към “Разни”