Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Цонево ?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Цонево ?
Днес се върнахме от района на Дебелец, много слаб риболов, пълно е с водорасли, като цяло куца работа. Да не говоря за мрежарите които необезпокоявано посред бял ден си вадеха мрежите, на телефона на ИАРА-Варна който намерих никой не пожела да вдигне.
Вчера направихме хубав риболов на Цонево. Никакъв вятър нямаше! Направо идеално време. Има снимки в галерията.
Колега,как се стига до там и каква стръв използва ако не е тайна?Благодаря!MiroTM написа:Вчера направихме хубав риболов на Цонево. Никакъв вятър нямаше! Направо идеално време. Има снимки в галерията.
-
- вече хвърля и на тежко
Днес минах покрай стената и преливника беше мокър, да не би да е преливал тези дни.Или са го мили
тази сутрин.

Сигурно от росата ще да е колегаgalin don4ev написа:Днес минах покрай стената и преливника беше мокър, да не би да е преливал тези дни.Или са го мили![]()
![]()
тази сутрин.

Bear1 написа:Днес се върнахме от района на Дебелец, много слаб риболов, пълно е с водорасли, като цяло куца работа. Да не говоря за мрежарите които необезпокоявано посред бял ден си вадеха мрежите, на телефона на ИАРА-Варна който намерих никой не пожела да вдигне.
Здравей колега, наскоро един приятел ми каза, че ако сигналите за ИАРА минат през тел 112, са длъжни след това да дават отчет какво са свършили. Не съм сигурен колко е вярно.
Ами незнаех, че трябва да звъня на 112... А иначе през ноща ми се стори, че имаше лодка на ИАРА в язовира и осветяваше бреговете, за да проверява дали някой извършва нощен риболов. Като цяло в района на Дебелец положението е супер куцо.laren написа:Bear1 написа:Днес се върнахме от района на Дебелец, много слаб риболов, пълно е с водорасли, като цяло куца работа. Да не говоря за мрежарите които необезпокоявано посред бял ден си вадеха мрежите, на телефона на ИАРА-Варна който намерих никой не пожела да вдигне.
Здравей колега, наскоро един приятел ми каза, че ако сигналите за ИАРА минат през тел 112, са длъжни след това да дават отчет какво са свършили. Не съм сигурен колко е вярно.
Някой ходил ли е скоро в областта където е гарата на с.Струя крей/около боровете ? Какво е положението там сега галиба ? Миналата година имаше няколко цветнокожи дето скачаха във водата , и не ми се бият пак 100км на вятъра заради някой мангал.
В четвъртък сутринта - около 6 кила едри бабушки и средни платики на плувка и торен. Една бяла около кило и 2 костура по около 500гр на тролинг.
Колеги, някой може ли да сподели как е нивото на язовира спрямо миналата година по това време. След толкова дъждове все пак. 

Above us only sky
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Колега, виж ТУК, дано се ориентираш 

Акустирахме към шест сутринта в края на сипеите над Ченге. Целта бяха платичките на късо отпреди три седмици, но ни ошамариха! До към десет имахме по някоя свястна бабушка, слънчак-мутант, няколко платички по "шамарче", по едно варено яйце и по 20 гр чай за кадем. Мудни кълванета на ситни бабушчици.
И към единадесет се насъбраха ята шамарчета! Искаха си само торен червей, по възможност неподвижен на дъното, както и почти постоянно дохранване. Излизаха от водата, радвахме се едни на други и обратно във водата. Не съм засичал колко броя или с какво приблизително общо тегло бяха, но стана чудесен динамичен риболов на дребосък!
На бял, шарен и комбинации - мудни, капризни бабушки, всякакъв размер. Бях забравил царевицата вкъщи и нямаше как да се опитаме да отсеем само по-едрите.
Междувременно як гърбач на тройка курт разбуни духовете.
След като се вдигна слънцето, се появи и доста силно течени нагоре по язовира, което докара по брега някаква зеленикава гняс. На дистанция около 15 метра всичко се покри с тази странна ципа. Два грама плувка не щеше да се изправя и половината такъм лежеше на повърхността, върху жабуняка. Постепенно се разсея за около час.
След обяд излезе някоя и друга мерна платика.
Към 14:30 иззад хълма се зададе поливачът с гръмовния си глас и трябваше да скатаваме.
ПП
Група колеги вляво от нас с директни осмици, на около седем метра дълбочина, периодично вадеха хубави платики.

[imghttp://www.nariba.com/forum/gallery/image.php? ... e_id=43995][/img]

И към единадесет се насъбраха ята шамарчета! Искаха си само торен червей, по възможност неподвижен на дъното, както и почти постоянно дохранване. Излизаха от водата, радвахме се едни на други и обратно във водата. Не съм засичал колко броя или с какво приблизително общо тегло бяха, но стана чудесен динамичен риболов на дребосък!

На бял, шарен и комбинации - мудни, капризни бабушки, всякакъв размер. Бях забравил царевицата вкъщи и нямаше как да се опитаме да отсеем само по-едрите.
Междувременно як гърбач на тройка курт разбуни духовете.
След като се вдигна слънцето, се появи и доста силно течени нагоре по язовира, което докара по брега някаква зеленикава гняс. На дистанция около 15 метра всичко се покри с тази странна ципа. Два грама плувка не щеше да се изправя и половината такъм лежеше на повърхността, върху жабуняка. Постепенно се разсея за около час.
След обяд излезе някоя и друга мерна платика.
Към 14:30 иззад хълма се зададе поливачът с гръмовния си глас и трябваше да скатаваме.
ПП
Група колеги вляво от нас с директни осмици, на около седем метра дълбочина, периодично вадеха хубави платики.
[imghttp://www.nariba.com/forum/gallery/image.php? ... e_id=43995][/img]
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Днес бях на Цонево в преди Добромир. Като цяло беше слабо,но достатъчно за да умириша квартала
. Пробвах на фидер и на рибка на дъно,но нищо. Само на плувка с директен телескоп.Пробвах на плувка на вътре,но пак нищо. Вземаше само на бял червей.А аз изгорях много 

Хайде ъп-че на темата.
От доста време само чета 'кви ги творите на Цоневото и ме засърбяха ръцете вече...ама много...
Снощи трудно заспах и днес 10мин.преди алармата товарех багажите.От бая години през лятото вече ходя само на Ченге и днес беше така.Малко за риболова...
Висока мътна вода,със седмака лових на 5м дълбочина и треволяците са паднали.Рибата се влияеше изключително от храната,но само до обяд.След 14часа тотално спря,духна морския и звука на жегата ме накара да чуя звука на климатика в колата с доволно количество платики,по-малко баби и два морунажа.
От двете ми страни имаше хора които страдаха
Ето и редовните снимки

Хайде до скоро...
От доста време само чета 'кви ги творите на Цоневото и ме засърбяха ръцете вече...ама много...
Снощи трудно заспах и днес 10мин.преди алармата товарех багажите.От бая години през лятото вече ходя само на Ченге и днес беше така.Малко за риболова...
Висока мътна вода,със седмака лових на 5м дълбочина и треволяците са паднали.Рибата се влияеше изключително от храната,но само до обяд.След 14часа тотално спря,духна морския и звука на жегата ме накара да чуя звука на климатика в колата с доволно количество платики,по-малко баби и два морунажа.
От двете ми страни имаше хора които страдаха

Ето и редовните снимки
Хайде до скоро...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ