Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Имаше, имашееее......naskobo написа:Братче, знам че се лови, но ги няма вече пълните живарници като преди?
Цяла пролет без риболов?
Но не на устието, багера, римския, Шипочане, Щъркела, където се търсеше масово.
Платика си даваше доволно преди Камелот, на Паракладенец, на Боришкия, при бай Добри.....
- forever_2pac
- научил се да хвърля
има и едно разклонение с едни каравани, ама там май не може да се слиза ако нямаш каравани, преди щъркелово гнездо е. Там дали излиза нещо?
- jasonsmith
- разбира нещата
На моето место - малко след камелот посока Самоков, миналите години по това време ги разцепвах - от килограм нагоре, каракуди, едър уклей, кленове...Bethoven написа:Имаше, имашееее......
Но не на устието, багера, римския, Шипочане, Щъркела, където се търсеше масово.
Платика си даваше доволно преди Камелот, на Паракладенец, на Боришкия, при бай Добри.....
Тая година все още не е стигнала рибата дотам, дали е от времето, не знам, но все още не съм чул някой да ги лови, и даже не съм се и качвал да ги сецам.
- TRAP
- ще става разбирач
Понеже няма вече пълни живарници последния път се чудех дали няма да се избуши при ваденето.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
TRAP написа:Понеже няма вече пълни живарници последния път се чудех дали няма да се избуши при ваденето.

Който си го може, го може.
Момченца, Наско ви говори за "нормалните" платики от по 500 грама малките, с които пълнехме живарниците преди 2 години. От вас двамата дето си го можете, аз репортаж или снимка не съм видел....
Са ако се кача за целия ден и аз ще наблъскам долния пръстен със скимерчета по 150грама, които на пикера дебел колкото молив не мога да ги разбера живи ли са...айде стегнете се малко, че сте литнали в космоса ми се струва.....
Са ако се кача за целия ден и аз ще наблъскам долния пръстен със скимерчета по 150грама, които на пикера дебел колкото молив не мога да ги разбера живи ли са...айде стегнете се малко, че сте литнали в космоса ми се струва.....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Мерси за определението......момченцаtopsoft написа:Момченца, Наско ви говори за "нормалните" платики от по 500 грама малките, с които пълнехме живарниците преди 2 години. От вас двамата дето си го можете, аз репортаж или снимка не съм видел....

53ти набор съм. Много отдавна ми е минал мерака за хвалби, и летеж в космоса. Не съм нито фотограф, нито репортер. Който иска да вярва, който не.....все ми е тая. Аз също говоря за литрови и нагоре платики, не за скимерси. До сега предимно ви четях напъните за изява и майсторлък. Не пишех точно поради такива постове и закачки. В един момент почувствах желание да споделя опит и знания, специално за яз. Искър.......където раболовствам от 60те години. Познавам язовира, рибата, навиците и привичките и, повече отколкото можеш да си представиш. Дъртаняните във форума сигурно си спомнят 60те и 70те години зеления фургон на филмовата с двамата старци-разбойници Гошо гущера и Спас урата. Целогодишно....почти.... си изкарваха прехраната и "академик Неделчев" от язовира. Всички ваканции и почивки като дете и младеж ми преминаха при тях, бай Спас ми беше дядо. Трудно нещо и някой може да ме изненада за язовира.
В един момент когато реших да почна да споделям опит и пинизи, веднага ще се намери някой да се зачекне. От това губи само темата. После се чудите що няма инфо и споделяне.
-
- вече хвърля и на тежко
Не помня от кога не съм чел толкова.От толкова писане ,никои не каза има ли някакъв риболов на язовира.
-
- фен клуб-скобар
Е от такива рибари има нужда форума, та да споделят малко опит и знания, а това ,че има и такива дето се "чекнат" на мненията на по "висши" от тях..... си е техен проблем те губят.Bethoven написа:Мерси за определението......момченцаtopsoft написа:Момченца, Наско ви говори за "нормалните" платики от по 500 грама малките, с които пълнехме живарниците преди 2 години. От вас двамата дето си го можете, аз репортаж или снимка не съм видел....
Са ако се кача за целия ден и аз ще наблъскам долния пръстен със скимерчета по 150грама, които на пикера дебел колкото молив не мога да ги разбера живи ли са...айде стегнете се малко, че сте литнали в космоса ми се струва.....![]()
53ти набор съм. Много отдавна ми е минал мерака за хвалби, и летеж в космоса. Не съм нито фотограф, нито репортер. Който иска да вярва, който не.....все ми е тая. Аз също говоря за литрови и нагоре платики, не за скимерси. До сега предимно ви четях напъните за изява и майсторлък. Не пишех точно поради такива постове и закачки. В един момент почувствах желание да споделя опит и знания, специално за яз. Искър.......където раболовствам от 60те години. Познавам язовира, рибата, навиците и привичките и, повече отколкото можеш да си представиш. Дъртаняните във форума сигурно си спомнят 60те и 70те години зеления фургон на филмовата с двамата старци-разбойници Гошо гущера и Спас урата. Целогодишно....почти.... си изкарваха прехраната и "академик Неделчев" от язовира. Всички ваканции и почивки като дете и младеж ми преминаха при тях, бай Спас ми беше дядо. Трудно нещо и някой може да ме изненада за язовира.
В един момент когато реших да почна да споделям опит и пинизи, веднага ще се намери някой да се зачекне. От това губи само темата. После се чудите що няма инфо и споделяне.
Бай Бетовене,Bethoven написа: ...... Не съм нито фотограф, нито репортер.
В един момент когато реших да почна да споделям опит и пинизи......
Това все пак е форум и изразните средства са точно снимки и слово. Затова и тези които ги ползват сме с по-тежки пагони, а теб не те знаем. Ти първо се нахвърли на Жоро, после се усети че си се увлякъл и издокара нещо като извинение.Накрая ни върна в 60-те, като доказателство че платиката днес не е намаляла, а просто "фотографите" не знаят как да я ловят

Може и така да е, но със същите, че и по-слаби умения правихме впечатляваши риболови и то не през 1960-70г, а през 2012 год.- пускахме теми, забавлявахме се.
Сега нещо не се получава в такава степен и само това ми беше въпроса реторичен...
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Мисля, че тази година като цяло е слаб риболова, не само на Искърnaskobo написа: а през 2012 год.- пускахме теми, забавлявахме се.
Сега нещо не се получава в такава степен и само това ми беше въпроса реторичен...

- TRAP
- ще става разбирач
500-1000гр това ако го имаш за скимери.И си трябва яко ранене+някои пинизчета.topsoft написа:Момченца, Наско ви говори за "нормалните" платики от по 500 грама малките, с които пълнехме живарниците преди 2 години. От вас двамата дето си го можете, аз репортаж или снимка не съм видел....
Въобще ми не дреме дали ще вярва някой.Писах защото уж нямало пълни живарници.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Добре де пичове, дайте да не си ги мериме. Гледайте на нещата по-ведро.
Ако искате ни научете, как и къде, ако ли не, ни позволете да коментираме нещата от нашата си гледна точка, без обиди и заяждане.
През три мнения има изказване в стил "+някои пинизчета".
Един ги разбил, друг ги сасипал, трети бил капо, а информация никой не споделя.
Един научил тайната съставка, друг следи миграцията на платиката от 1960 година, вероятно още от далечна чужбина, където е била по това време, трети има 5 мнения във форума и 3 са обиди срещу колеги дошли да живеят в София. Дайте малко по-конструктивно.
Ако искате ни научете, как и къде, ако ли не, ни позволете да коментираме нещата от нашата си гледна точка, без обиди и заяждане.
Един научил тайната съставка, друг следи миграцията на платиката от 1960 година, вероятно още от далечна чужбина, където е била по това време, трети има 5 мнения във форума и 3 са обиди срещу колеги дошли да живеят в София. Дайте малко по-конструктивно.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Нещо сериозно си се объркал, господине с нашивките
И не съм издокарал нещо като извинение, а съвсем елементарно му обясних провокативния си пост ....за Патиланското царство.
Извиних се в името на добрия тон на темата и да не се нагнетява напрежение.
И да, господа с нашивките, това е форум за споделяне и обмяна на опит. Репортажчета и фотки са за чесане на егото и издигане в "очите на слепия"
Защо, господа с нашивките, не пишете за тактики, такъми и пинизи от един успешен излет, а само се показват кофички и живарници.
За да завърша за голямото ти объркване, ще спомена че никъде не съм писал за риболов на платики 60те години.
Платика в язовира се появи средата та 80те години. И още едно пояснение...... тави са риби над 2литра. Такива 0.500 -1.000кг са си съвсем редови риби.
Не аз, а той се нахвърли с изявлението си че темата е на автора и "първосигналното" му реагиране на тема захранка.naskobo написа:.......Ти първо се нахвърли на Жоро......
След това го попитах като какъв се изявява на автора на темата и само той ли има право да споделя в нея. Или да се толерират хвалебствени постове, а такива описващи реалната действителност, да се определят като обида.naskobo написа:.....после се усети че си се увлякъл и издокара нещо като извинение....
И не съм издокарал нещо като извинение, а съвсем елементарно му обясних провокативния си пост ....за Патиланското царство.
Извиних се в името на добрия тон на темата и да не се нагнетява напрежение.
И да, господа с нашивките, това е форум за споделяне и обмяна на опит. Репортажчета и фотки са за чесане на егото и издигане в "очите на слепия"
Защо, господа с нашивките, не пишете за тактики, такъми и пинизи от един успешен излет, а само се показват кофички и живарници.
За да завърша за голямото ти объркване, ще спомена че никъде не съм писал за риболов на платики 60те години.
Платика в язовира се появи средата та 80те години. И още едно пояснение...... тави са риби над 2литра. Такива 0.500 -1.000кг са си съвсем редови риби.
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Съжалявам за двойния ми пост, но напълно съм съгласен с тебеchirusa_bg написа:Добре де пичове, дайте да не си ги мериме. Гледайте на нещата по-ведро.
И да не е само спам..... ето малко инфо от първа ръка
На Шипочанския залив на Шкарпите и Колибите, хубава платика на меки пелети, палачинка, пуканки, стиропор....само сладки аромати - при слънчево и тихо време. Духне ли самоковецо, тънък торен или мартеница. Духне ли софиянеца, риба йок. Захранка много и много сладка, цвят леко по светла от дъното, но не прекалено. Много тънки и меки поводи и малки куки. Гони се реката, която минава пред шкарпите в момента на около 60-80метра. Пред колибите вече е на 120-150м. и си иска нанасяне, за тавите, иначе скимерси от брега доволно.