Спининг по р.Искър

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Спининг по р.Искър

Мнение от mblagoev »

И така, днес направих едно излетче - от 8.30 до към 14:00 - по реката, между Бов и Лакатник. Имаше доста рибари, които бяха заели "дашните" :D места, но пък се консултирах с едни познат, който познава района много добре и ме изпрати на едно доста добре скрито място, където нямаше абсолютно никой, а и никой не дойде, докато аз бях там. Реално това е един ръкав на реката, който се оказа, че е доста подходящ за спининг. Хванах 10-ина кефалчета, по около 300-500 гр. и един по-голям, мисля че трябва да е малко над 1 кг. (снимката с кутийката от бира).
Ползвах предимно различни блеснички на Моска - номер 2, бели и жълти на червени точки, както и една по-издължена, изцяло бяла. (Не съм ги снимал тях)
Утре мисля да повторя заниманието, но от по-рано и ще видя дали на същото място. Сега отивам да пийна някоя бира за разхлада. :drinkers:
IMAG0216[1].jpg
IMAG0216[1].jpg (2.18 MiB) Преглеждано 2318 пъти
IMAG0217[1].jpg
IMAG0217[1].jpg (2.38 MiB) Преглеждано 2318 пъти
IMAG0218[3].jpg
IMAG0218[3].jpg (2.38 MiB) Преглеждано 2318 пъти
IMAG0220[1].jpg
IMAG0220[1].jpg (2.53 MiB) Преглеждано 2318 пъти
IMAG0221[1].jpg
IMAG0221[1].jpg (2.53 MiB) Преглеждано 2318 пъти
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mblagoev »

Пак съм тук. Днес отново направих едно излетче, заедно с един приятел. Към 7.00 бяхме на същото място, където ходих и вчера. Нивото на реката е спаднало доста в сравнение с вчера, а на този ръкав - може би с около половин метър. Това явно е накарало рибоците да се изпокрият в подмолите на отсрещния бряг. По дължина на целия ръкав, единствено когато мятах близо до отсрещния бряг, имаше удари и съответно хванати риби :) Отново хванах някъде десетина рибета, но днес бяха доста по-малки (някъде 200-300 гр.), горе долу един размер всичките. Големите явно се криеха по-добре :)Не съм правил снимки от днешния излет, защото нямаше нещо интересно - мястото същото, а рибите по-малки :) Всичките обаче си плуват отново там, за да се срещнем пак:) Тази седмица ще се снабдя с още блеснички, че 2 заминаха днес, заради мятанията на отсрещния бряг :)
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

Колега на пред последната снимка със скалата е на Бов там как беше активността на клена. Миналото лято там се ловяха по някой хубав клен. Браво за слуката.
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mblagoev »

hristo94 написа:Колега на пред последната снимка със скалата е на Бов там как беше активността на клена. Миналото лято там се ловяха по някой хубав клен. Браво за слуката.
Колега, там не пипна изобщо... Иначе мястото е перфектно :)
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

И аз съм пробвал там на спининг но без успех и за тва лова там на стръв.
d.n.mihaylov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от d.n.mihaylov »

hristo94 написа:И аз съм пробвал там на спининг но без успех и за тва лова там на стръв.
Какво излиза там на стръв? Защо не пробвате на езерата на вецовете на Лакатник и Оплетня, там има места за плувка, дъно и спининг!? Може и заедно да атакуваме някой ден ако искате!?
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

Колега на тва място съм имал слука на каракуда,костур на торен червей по рядко някоя бабушка на жито и клен на стръв уклей.Иначе има още черна мряна, кротушка някоя слънчевка.Имах един излет в който имах слука на малко линче което е хубаво за реката и се надявам още да си плува в нея.От местен съм чувал че има всичко включително сом,шаран,щука по дефилето но според мен са много редки или е легенда.Ходил съм и по вецовете но не съм имал голям успех.Там имаш ли инфо какво и къде се лови.Аз най вече посещавам района около Бов.
d.n.mihaylov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от d.n.mihaylov »

hristo94 написа:Колега на тва място съм имал слука на каракуда,костур на торен червей по рядко някоя бабушка на жито и клен на стръв уклей.Иначе има още черна мряна, кротушка някоя слънчевка.Имах един излет в който имах слука на малко линче което е хубаво за реката и се надявам още да си плува в нея.От местен съм чувал че има всичко включително сом,шаран,щука по дефилето но според мен са много редки или е легенда.Ходил съм и по вецовете но не съм имал голям успех.Там имаш ли инфо какво и къде се лови.Аз най вече посещавам района около Бов.
Лови се същото, което ти изброи смятам , че е по перспективно от Бов, имал съм добри попадения! Местата ги зная има удобни и за плувка и за дъно!
d.n.mihaylov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от d.n.mihaylov »

А за шарана, щуката и сома не е легенда има ги !!!
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mblagoev »

d.n.mihaylov написа:А за шарана, щуката и сома не е легенда има ги !!!
За щуката и сома потвърждавам - има ги! Не съм хващал все още, но и това ще стане. Познавам обаче хора, които са хващали. Също така съм виждал и снимки. Ако сте чели първото ми мнение от темата, когато изпуснах нещо голямо - 100% не беше кефал...
d.n.mihaylov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от d.n.mihaylov »

mblagoev написа:
d.n.mihaylov написа:А за шарана, щуката и сома не е легенда има ги !!!
За щуката и сома потвърждавам - има ги! Не съм хващал все още, но и това ще стане. Познавам обаче хора, които са хващали. Също така съм виждал и снимки. Ако сте чели първото ми мнение от темата, когато изпуснах нещо голямо - 100% не беше кефал...
Да там миналата седмица били извадени два сома.
Аватар
aphala
новобранец
новобранец

Мнение от aphala »

Колеги, има ли някой актуална информация от днес как е реката около Своге - бистрота, ниво, става ли ? :roll:
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

Това е много хубаво че ги има за нас и за реката.Иначе само съм чувал не съм видял никой да вади в участъка около Бов някоя от тези риби но щом казвате ги има на някой места.Познавам местата главно около Бов около вецовете не ги знам и може би за това не съм виждал да вадят.Все пак е прекрасно че ги има по реката.Поздрави.
Аватар
kostura_24
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kostura_24 »

forever_2pac написа:Пич, тая тема не е за тука!
Я па ти я помисли пак?!
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mblagoev »

Така, вчера след работа отскочих до реката за 1 час, но все още си е мътна. Надявам се утре-другиден да се поизбистри и да мога да направя един излет с репортаж :)
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”