съвет за мотор

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

съвет за мотор

Мнение от pacho69 »

Привет колеги дайте съвет за избор на двигател. Двоумя се между parsun f - 2.6 или genovo f - 2.6 .в параметрите няма кой знае каква разлика. Но всеки съвете добре дошъл и двата са 4 тактови. С къс ботуш ще ги ползвам за алуминката дет си купих(романтика). Мерси предварително на тез които ще отговорят
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Re: съвет за мотор

Мнение от pacho69 »

Аве няма ли кой да обели два лафа по темата?
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

Имам познат, които има геново 2,5 от около 2 години засега е доволен - обслужва го само при представителя. Ползва го да разпъва въдици. Според мен си вземи марков 2-ра ръка от първи собственик. Не бързай - приготви парите и чакай да изкочи нещо перфектно на 30-40% по-ниска цена от ново. Аз направих така и съм много доволен :wink:
bulgarian
новобранец
новобранец

Мнение от bulgarian »

Геново-то май е по добрия китаец
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 6tukara »

За тези пари си вземи някоя Ямаха или Меркури втора ръка 4 такта до 4 коня имаше няколко да се продават от първи собственик.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

6tukara написа:За тези пари си вземи някоя Ямаха или Меркури втора ръка 4 такта до 4 коня имаше няколко да се продават от първи собственик.
Привет, ами то хубаво, ама , като не съм фен на втората ръка, особено за машинарии? Сега се двоумя, дали да не похарча малко повече пари и да дигна до 4 коня нов?
stisho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stisho »

Правилно,новото си е ново.На Романтиката едни 5 коня ще и заспят.Иначе от китайците парсъна е по-добрата марка.Успех!
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

stisho написа:Правилно,новото си е ново.На Романтиката едни 5 коня ще и заспят.Иначе от китайците парсъна е по-добрата марка.Успех!
Мда и на мен така ми светна, та днеска дигнах конете до 5-ца, спрях се на Китаец Genovo GENOVO T5 S със следните характеристики:

Мощност: 5 кс, Тегло: 20/21кг,Р-р: вграден 2,7л,Разход:2,6л/ч,Охлажд.:водно,Предавки: F-N-R,Раб.обем: 102см3
Бр.цилиндри: 1,Винт: 7,8 x 8.

Вслушах се в съвета на мой познат който кара същата лодка и вместо 4 взех двутактов - по-икономично било обслужването.

Мерси на всички за съветите, смятам началото на Септембър да я пусна в някой гьол, до тогава ше има яко тунинговане :lol: :lol: :lol: , :drinkers:
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

В какво се състои основната разлика между двутактовите и четиритактовите двигатели...има ли нещо по-специално, че и аз имам добро предложение за двутактов мотор, на добра цена, но не знам, аджаба, дали не е нож с две остриета, че не ми е много ясно... :)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

tamihal написа:В какво се състои основната разлика между двутактовите и четиритактовите двигатели...има ли нещо по-специално, че и аз имам добро предложение за двутактов мотор, на добра цена, но не знам, аджаба, дали не е нож с две остриета, че не ми е много ясно... :)
Колега и аз не съм много наясно, но послушах съвета на мой приятел, при двутактовия на литър бензин се слага малко моторно масло (какво точно скоро ще науча). От гледна точка на обслужване двутактовия не е много претенциозен и вероятноста, като се скапе да се отремонтира по-евтино е голяма (поне така ми казаха).
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Разликата като механика между 2 и 4 тактовите е, че първите нямат клапани и маслена помпа. Като се скапе, дали ще е 4 или 2-тактов е все тая - най-често проблемът е в карбуратора или в редуктора. Досега не съм чувал за счупени клапани - най-много да са за реглаж... 4-тактовите имат по-добро смазване и по-високо КПД. 2-тактовият бръмчи повече, мирише и пуши... Защо не си вземеш трабант вместо голф, че по-лесно и евтино се ремонтира :)
Не случайно 2Т са забранени за внос и употреба освен за професионални нужди, но у нас никой не контролира...
Едно Сузуки 2.5кс (естествено 4-тактово) върши идеална работа, тежи 13кг и струва само 1400лв ново...
borenceto86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borenceto86 »

Аз пък имам въпрос относно надуваемите лодки.Не е по темата но все пак мисля, че бихте дали съвет. Загледал съм Sevylor-
• Изработена от много здрав ПВЦ материал и снабдена със сглобки за поставяне на ел. мотор Sevylor SBM (необходими аксесоари: MM3 за монтиране на мотор)
• Конструкция:
- 1 основна камера
- 1 защитна камера
- 2 странични камери
- I-beam под
• Клапи Boston и Mini Double Lock.
• Sevytest за проверка на налягането.
• 2 държача за въдици, държачи за гребла.
• Надуваеми седалки
• 2 джоба за принадлежности
• 4 отводняващи отвора, подложки против изтъркване.
• Капацитет: 2 човека
• Максимално натоварване: 220 кг
• Тегло: 8 кг
• Размери в надуто състояние: 232 х 119 см
втората е пак на същата марка но модела е Надуваема лодка K85 Caravelle-
• Съвместима с мотор: SBM18
• Притежава TUV сертификат, 1994 / 25 / CE
• Двойна камера на пода
• Тестови маркер за степента на надуване/спадане
• Изработена от здрав PVC материал
• Капацитет: 2 + 1
• Максимално натоварване: 250 кг.
• Размери: 271 х 128 см.
• Тегло: 7.1 кг.
Заслужава ли си: 215лв другата 144 струват
Благодаря!
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Тедо написа:Разликата като механика между 2 и 4 тактовите е, че първите нямат клапани и маслена помпа. Като се скапе, дали ще е 4 или 2-тактов е все тая - най-често проблемът е в карбуратора или в редуктора. Досега не съм чувал за счупени клапани - най-много да са за реглаж... 4-тактовите имат по-добро смазване и по-високо КПД. 2-тактовият бръмчи повече, мирише и пуши... Защо не си вземеш трабант вместо голф, че по-лесно и евтино се ремонтира :)
Не случайно 2Т са забранени за внос и употреба освен за професионални нужди, но у нас никой не контролира...
Едно Сузуки 2.5кс (естествено 4-тактово) върши идеална работа, тежи 13кг и струва само 1400лв ново...
Сигурно си прав колега,аз първо се спрях на 4 тактов, но както казах моя френд ме разубеди, както и да е човек се учи от грешките си, и важното е че са поправими, ще поработя с двутактовия, ако не ми хареше ше зема 4 тактов...пък и мотора е чисто нов, надявам се да нямам проблеми, времето ще покаже...
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Не казвам, че ще имаш проблеми и дано да нямаш... :)

Относно лодката Севилор - първата лодка, която си купих беше такава. С ел. мотор към нея и акумулаторче 7Ач... Материалът е много тънък (няма как 7кг лодка да е читава) и не може да се напомпа хубаво, защото се раздува като балон. Съответно Като седнеш се прегъва, като гребеш се прегъва... Моторчето я бута само в безветрие...
С две думи това е лодка на влезеш да си разпънеш въдици и да захраниш или пък да се закотвиш някъде да си къцаш на плувка...
stisho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stisho »

pacho69 написа:
Тедо написа:Разликата като механика между 2 и 4 тактовите е, че първите нямат клапани и маслена помпа. Като се скапе, дали ще е 4 или 2-тактов е все тая - най-често проблемът е в карбуратора или в редуктора. Досега не съм чувал за счупени клапани - най-много да са за реглаж... 4-тактовите имат по-добро смазване и по-високо КПД. 2-тактовият бръмчи повече, мирише и пуши... Защо не си вземеш трабант вместо голф, че по-лесно и евтино се ремонтира :)
Сигурно си прав колега,аз първо се спрях на 4 тактов, но както казах моя френд ме разубеди, както и да е човек се учи от грешките си, и важното е че са поправими, ще поработя с двутактовия, ако не ми хареше ше зема 4 тактов...пък и мотора е чисто нов, надявам се да нямам проблеми, времето ще покаже...
Колега,единственото предимство на двутактовите пред четиритактовите двигатели е,че са по-евтини.Мисля ,че ако потърсиш правилните хора във форума,това предимство ще отпадне :D Всичко останало колегата Тедо го е обяснил много точно.Успех!
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”